Δήλωση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά σχετικά με όσα ακούστηκαν για διάλυση της σύμβασης του νέου Δημαρχείου

Μετά τη χθεσινή αναφορά των κ.κ. Σταθόπουλου και Μυλωνάκη και την απάντηση του Δημάρχου (διαβάστε περισσότερα εδώ) περί πληροφορίας πως ο υφυπουργός Υποδομών κ. Καραγιάννης υπέγραψε τη γνωμοδότηση του ΥΠΟΜΕΔΙ ύστερα από προσφυγή της κατασκευάστριας εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ με το αίτημα της διάλυσης της σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, επικοινωνήσαμε σήμερα μεταξύ άλλων και μετά από αρκετές προσπάθειες με τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά, ο οποίος διέψευσε τη σχετική φημολογία αναφέροντας μας τα εξής:

» Περί τις 12-13 Φεβρουαρίου 2023 ο εργολάβος έκανε προσφυγή στο Υπουργείο Υποδομών αιτούμενος τη διάλυση της σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου. Ο τότε υπουργός Καραμανλής παρέπεμψε το θέμα στο Τεχνικό Συμβούλιο του ΥΠΟΜΕΔΙ

» Το ΥΠΟΜΕΔΙ γνωμοδότησε να λυθεί η σύμβαση ενώ στο Τεχνικό Συμβούλιο μετέχει και εκπρόσωπος των κατασκευαστών.

» Από την ημέρα κατάθεσης της προσφυγής - αίτησης, ο υπουργός έχει δύο μήνες προθεσμία να υπογράψει τη διάλυση. Αν παρέλθει το δίμηνο, δεν μπορεί να υπογράψει.

» Ο εργολάβος έχει δικαίωμα εντός 4 μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης της προσφυγής να καταφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθεί. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, όπως είπα και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται σε περίπτωση που προκύψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

» Ο εργολάβος συνεχίζει να εργάζεται κανονικά στο έργο.

Νεότερη Παλαιότερη