"Πληροφορίες" στο Δημοτικό Συμβούλιο περί υπογραφής της διάλυσης της σύμβασης για το νέο Δημαρχείο - Τι απάντησε ο Δήμαρχος

Βόμβα έπεσε πριν λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής των "Αλλάζουμε", Γιάννη Μυλωνάκη ότι κυκλοφόρησε σήμερα μια φήμη πως ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Καραγιάννης υπέγραψε τελικά τη λύση της σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με την ΕΡΕΤΒΟ, η οποία εκτελεί το έργο της ανέγερσης του νέου Δημαρχείου του δήμου Αγίας Παρασκευής μετά από δικαίωση της προσφυγής της στο ΥΠΟΜΕΔΙ.

Την ίδια πληροφορία επιβεβαίωσε ότι είχε και ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κι επικεφαλής της Νίκης των Πολιτών, Γιάννης Σταθόπουλος.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Ζορμπάς είπε ότι το έργο παραπέμφθηκε στη γνωμοδοτική επιτροπή του ΥΠΟΜΕΔΙ η οποία έκανε δεκτή προ μηνός το αίτημα διάλυσης της σύμβασης του εργολάβου και εισηγήθηκε στο υφυπουργό Υποδομών κ. Καραγιάννη την υπογραφή της. Άμεσα επισκέφτηκαν με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Βασίλη Σάρκουλα, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και σε συνέχεια είχαν τη δέσμευση του υφυπουργού πως δε θα την υπογράψει τη λύση της σύμβασης. Για αυτό, τόνισε ο Δήμαρχος, ο εργολάβος συνεχίζει κανονικά τις εργασίες.

Σε σημερινή επικοινωνία με την αντίστοιχη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Αττικής μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, η απάντηση ήταν πως δε γνωρίζουν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο συμπλήρωσε πως μένει να φανεί αν ευσταθεί η πληροφορία και "αν ο υφυπουργός έχει κάνει το λάθος να υπογράψει" τονίζοντας ότι "θα λάβει την απάντηση του Δημάρχου νωρίς το πρωί της Πέμπτης".

Όπως είπε ο κ. Ζορμπάς, με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς ο υπουργός μπορεί να μην υπογράψει ποτέ ώστε ο εργολάβος να έχει ως μόνη επιλογή την προσφυγή στα δικαστήρια, τα οποία όμως είναι μια μακροχρόνια διαδικασία. Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε πως ο Δήμος έχει ήδη ανοικτή γραμμή με μεγάλο δικηγορικό γραφείο σε περίπτωση που ο εργολάβος επιλέξει τη δικαστική οδό.

Νεότερη Παλαιότερη