Η κούρσα προς τις κάλπες του Οκτωβρίου, οι δημοσκοπήσεις και οι... μπανανόφλουδες

pixabay
Έχοντας μπει πλέον στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ταυτόχρονα εισερχόμαστε και στις όποιες καθοριστικές κινήσεις ή επιλογές των παρατάξεων αλλά και των προσώπων που ασχολούνται ή εξετάζουν την πιθανότητα να ασχοληθούν με τα κοινά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσουν οι δημοσκοπήσεις. Ήδη φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία και αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα από τις αναφορές για τηλεφωνήματα που δέχτηκαν δημότες. 

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει διαρρεύσει κάτι ως προς τα ευρήματά της. Ως προς το ποιος μπορεί να την παρήγγειλε, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε κι αυτό βασιζόμενοι στα όσα γνωρίζουμε από την τελευταία αναμέτρηση του 2019 και το πως κινήθηκαν οι τότε υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί μία έρευνα της οποίας ο πελάτης δε θα είναι κάποια από τις τοπικές παρατάξεις και ακόμη μία η οποία θα υλοποιηθεί, το νωρίτερο, μετά τις πρώτες κάλπες για τις εθνικές ή ίσως και τις δεύτερες.

Η αλήθεια είναι, και εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο ότι πάμε σε εθνικές εκλογές στις αρχές Απριλίου, πώς τυχόν έρευνες αυτήν την περίοδο και μέχρι ενδεχομένως τις σίγουρες δεύτερες κάλπες, μπορεί να μην έχουν μία 100% καθαρή εικόνα. Η ιστορία βέβαια έχει δείξει, όπως στην περίπτωση του γειτονικού μας Χαλανδρίου, πως ακόμη και αν η πολιτική συγκυρία είναι ενάντια στο κυβερνών κόμμα, αν οι δημότες είναι ευχαριστημένοι από τη δημοτική αρχή, θα την επανεκλέξουν.

Η πιθανή τιμωρητική ψήφος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία ενδέχεται να εκφραστεί σε τωρινές δημοσκοπήσεις απέναντι στις παρατάξεις που πρόσκεινται σε αυτή, κάτι που ενδεχομένως δε θα συμβεί αν μία έρευνα πραγματοποιηθεί πχ το καλοκαίρι όπου είναι πιθανό να έχει προκύψει μία σταθερή κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή. Σε απλά λόγια, όταν θα έχει ξεθυμάνει ο κόσμος.

Στον αντίποδα όμως κάποιοι επιθυμούν να λάβουν αποφάσεις ως προς το τοπικό πολιτικό τους μέλλον και λέγεται ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό θα μπορούσε να διαδραματίσει μια δημοσκόπηση ώστε, ας μας επιτραπεί η έκφραση, να ποντάρουν σε ασφαλέστερο άλογο. Υπάρχουν πρόσωπα που δεν επιθυμούν μια απλή τυπική παρουσία στο επόμενο συμβούλιο, που κι αυτή ακόμη δεν είναι εξασφαλισμένη καθώς επανέρχεται το προηγούμενο εκλογικό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε πληροφορίες για ευρήματα δημοσκοπήσεων. Αν δε δει κανείς την ολοκληρωμένη έρευνα με όλες τις σελίδες και τα διακριτικά της εταιρείας που φέρεται να την έχει διεξάγει, καλό θα είναι να μην πιστέψει τίποτα.

Με χαρτάκια, τηλεφωνήματα, μου είπε ο τάδε, έμαθα από τον δείνα, σας βγάζω όσες έρευνες θέλετε και όποιο αποτέλεσμα προτιμάτε. Προσοχή λοιπόν στις μπανανόφλουδες.

Νεότερη Παλαιότερη