Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί ο Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής την Παρασκευή 10/02


Την κάτωθι ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής, ο οποίος καλεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου σε παράσταση διαμαρτυρίας σχετικά με το θέμα της πρόσβασης από άτομα με κινητικά προβλήματα στο σχολικό χώρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αξιότιμοι Γονείς & Κηδεμόνες

Όπως ήδη γνωρίζετε στο 1ο ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής για το σχολικό έτος 2022-23 εργάζεται μόνιμος εκπαιδευτικός με βαριά κινητική αναπηρία.

Η μοναδική είσοδος που εξυπηρετεί επί σειρά ετών όλες τις ανάλογες  προαναφερθείσες περιπτώσεις και διευκολύνει την πρόσβαση στο σχολικό χώρο ατόμων με κινητικά προβλήματα, διέρχεται μέσα από τον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνάσιου Αγίας Παρασκευής.

Δυστυχώς, η διοίκηση του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής τον τελευταίο καιρό δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στην ομαλή είσοδο και αποχώρηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου μας με κινητικά προβλήματα με το πρόσχημα λόγων ασφαλείας. Υπήρξαν ημέρες όπου o καθηγητής και μαθητής του σχολείου μας με κινητικά προβλήματα, δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο σχολικό χώρο με υπαιτιότητα της διεύθυνσης του 2ου Γυμνασίου. Γεγονός που το θεωρούμε απαράδεκτο και που γεννά πλείστα νομικά ζητήματα.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής για το εν λόγω θέμα με συμμετοχή, του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπά, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Ψαχούλα, του Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Σάρκουλα, της Διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής κας Γατσούλη της Προϊσταμένης του τμήματος Παιδείας, Παιδικής και Εφηβικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής κας Τζανή, του Διευθυντή του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής κ. Αναστασίου, της Διευθύντριας τους 2ου Γυμνασίου κας Οικονομίδη, του Προέδρου της ΣΕΔΕ κ Μπουρλιάσκο, της Προέδρου της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής κας Ξυνογαλά, του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής κ. Βοζίκη, της αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ουΓυμνασίου Αγίας Παρασκευής κα. Βαζούρα, των υποδιευθυντών των δύο σχολείων κ Μπαλάσκα και κ. Παπαντωνόπουλου, την αναπληρώτρια ειδικού βοηθητικού προσωπικού του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής κας Δημητρακοπούλου και του εκπαιδευτικού του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής κ Ταλιαντζή.

Στη σύσκεψη αυτή ύστερα από ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι η εκ νέου οριοθέτηση του προαυλίου του 2ου  Γυμνασίου, ώστε ο υπάρχων δρόμος να χρησιμοποιείται απρόσκοπτα και με ασφάλεια και από τα δύο σχολεία. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής προχωρά ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση της παραπάνω λύσης. Μέχρι το πέρας των εργασιών και με εντολή Δημάρχου υπεύθυνοι για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των οχημάτων ορίστηκαν οι φύλακες των δύο σχολείων.

Παρά την προαναφερθείσα συμφωνία, η Διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου συνεχίζει να παρεμποδίζει την πρόσβαση του καθηγητή.  Σήμερα 9 Φεβρουαρίου δεν επετράπη από τη διοίκηση του 2ου Γυμνασίου η είσοδος του στο σχολείο με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεσσάρων κενών διδασκαλίας, με κίνδυνο τη μη επαρκή κάλυψη της ύλης σε πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.

Με δεδομένο το άρθρο 2§1 του Συντάγματος όπου ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας και τη σύμβαση για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία των Ηνωμένων Εθνών όπου αναγνωρίζει ότι η διάκριση κατά οποιουδήποτε ατόμου με βάση την αναπηρία είναι παραβίαση της εγγενούς αξιοπρέπειας και της αξίας της προσωπικότητας του ατόμου, καλούμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,  να προβούν σε κάθε ενέργεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών με κινητικά προβλήματα στο σχολικό χώρο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Με βάση τα παραπάνω

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής σας καλεί αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 12:00

σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Λεωφόρο Μεσογείων 324 Αγία Παρασκευή


Για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος
Γεώργιος Βοζίκης

Νεότερη Παλαιότερη