Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος: Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα σε πολυσύχναστο πεζόδρομο του Χαλανδρίου όπου διασκεδάζει τα βράδια η νεολαία μας και όχι μόνο. Η παρουσία τους στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει τους νέους και τις νέες ότι «οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί» και πως «η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!».

Η εκστρατεία έγινε στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής δράσης για «νύκτα χωρίς ατυχήματα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και δεκάδων φορέων της αυτοδιοίκησης, δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών. Την οργάνωση των εκδηλώσεων σε 40 σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα είχε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», εθελοντές του οποίου με την καθοδήγηση της ακούραστης Β. Μυλωνά, προέτρεπαν τις παρέες να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά για να αναλάβει, στο τέλος τη βραδιάς, το ρόλο του «οδηγού της παρέας».

Επόμενο βήμα στην αέναη προσπάθεια για μείωση των τροχαίων στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής η υλοποίηση, από κοινού Περιφέρειας και Ινστιτούτου, ενός πιλοτικού προγράμματος βιωματικής εκπαίδευσης μαθητών και μαθητριών σε 25 Γυμνάσια και Λύκεια.


Νεότερη Παλαιότερη