Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ Σπ. Παπασπύρος: Ανησυχεί ο κ. Σταθόπουλος;

Είναι σαφές πλέον, ότι μερίδα της αντιπολιτεύσεως έχει επιλέξει έναν δρόμο στείρας αντιπαραθέσεως, με ψευδείς ή κακόβουλες  δήθεν ειδήσεις και καταγγελίες. Και επιχειρεί να πλήξει την Δημοτική Αρχή με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο.

Μετά τον κ. Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, πήρε σειρά ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, στο θέμα των αδειών λειτουργίας των Κλειστών Γυμναστηρίων Κοντοπεύκου και Νότου. Ο μεν πρώτος, ισχυρίσθηκε ότι δεν υπάρχουν άδειες λειτουργίας ο δε δεύτερος ότι απάντησα με «μισές αλήθειες και μισά ψέμματα» στην ανακοίνωση που εξέδωσα σαν απάντηση στον κ. Μουστόγιαννη. Επανέρχομαι επί του θέματος, γιατί θα πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να ενημερωθούν οι πολίτες (οι προαναφερόμενοι και να ενημερωθούν δεν θα θελήσουν ή δεν θα μπορέσουν, όπως φαίνεται, να καταλάβουν):

α. Κλειστό Γυμναστηρίου Κοντοπεύκου: Στις 21/5/2019, ο κ. Σταθόπουλος, τότε Δήμαρχος, εξέδωσε άδεια λειτουργίας του Γυμναστηρίου, η οποία ίσχυε για τρία (3) χρόνια (έως 21/5/2022). Στις 27 Αυγούστου 2021, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, παρετάθη η ισχύς των αδειών αυτών έως 31 Αυγούστου 2022. Στο μεσοδιάστημα, από τον Μάϊο έως τον Αύγουστο του 2022, οι Υπηρεσίες του ΠΑΟΔΑΠ ξεκίνησαν τις διαδικασίες της εκδόσεως νέας τριετούς αδείας. Κατά τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, πλην των συντηρήσεων-επισκευών που είχαμε πραγματοποιήσει ήδη από το 2020,  πραγματοποιήθηκαν και σημαντικές άλλες. Η άδεια λειτουργίας παρετάθη νόμιμα, εκτελουμένων των εργασιών, και στις 4/10/2022 εξεδόθη η νόμιμη προσωρινή άδεια λειτουργίας της εγκαταστάσεως, έως  την 4/1/2023 για να περατωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, πολύ νωρίτερα από την οποία θα εκδοθεί η νέα τριετής.

β. Κλειστό Γυμναστήριο Νότου: Εδώ συνέβη κάτι το διαφορετικό, ο κ. Σταθόπουλος μας επεφύλαξε  μια δυσάρεστη έκπληξη. Στις 21/5/2019,  εξέδωσε  άδεια λειτουργίας η οποία ίσχυε για πέντε (5) χρόνια (έως 21/5/2024). Ίσως επειδή δεν έβλεπε τί έγραφε ή  δεν είχε ιδέα τί ισχύει ή επειδή είχε χάσει τις εκλογές και δεν τον ενδιέφερε, η  άδεια που εξέδωσε ήταν λάθος, έπρεπε να είναι τριετής. Γεγονός που έγινε αντιληπτό από τις Υπηρεσίες στα τέλη Αυγούστου, μετά από έλεγχο, και τις ανάγκασε σε έναν αγώνα ταχύτητος.  Πάρα ταύτα, ίσχυσε ό,τι και με την προαναφερόμενη,  όσον αφορά την παράταση ισχύος της και την έκδοση προσωρινής έως την 7/2/2023 για να περατωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, πολύ νωρίτερα από την οποία θα εκδοθεί η νέα τριετής.

Συμπληρωματικά σημειώνω τα εξής:

α. Οι εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς, παρ΄ ότι χρειάζονται κάποιες επιπλέον εργασίες συντηρήσεως.

β. Την διαδικασία ελέγχου και λειτουργικότητος αναθέσαμε σε εξωτερικό συνεργάτη Μηχανικό, ελλείψει προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας. Οι γνωματεύσεις του είναι νόμιμες και έχουν την ίδια ακριβώς ισχύ με αυτές τις Τεχνικής Υπηρεσίας.

γ. Οι προσωρινές άδειες λειτουργίας είναι συνήθεις σε όλους τους Δήμους και έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τις τριετείς. Αν δεν είχαν, δεν θα είχε δοθεί άδεια τελέσεως αγώνων από την Περιφέρεια (έχουν δοθεί για όλους τους χώρους μας και για όλα τα αθλήματα).

δ. Ο τέως Δήμαρχος θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός σ΄αυτά που εξέδιδε, για να μην δημιουργεί προβλήματα (πέραν των άλλων που έχει δημιουργήσει) στους διαδόχους του. Ευτυχώς δεν πρόκειται να ξαναεκδώσει κάτι στο μέλλον, ως Δήμαρχος. Και επειδή «ανησυχεί» για την ασφάλεια των πολιτών, ας περάσει από τον ΠΑΟΔΑΠ να του δώσουμε τα δεκάδες κομμάτια τσιμέντου που έπεφταν στα κεφάλια των αθλουμένων από το 2015 έως το 2019 στο Αθλητικό Κέντρο Νότου και τα σπασμένα τζάμια πάνω από τους θεατές, τα τεράστια κομμάτια της οροφής του Δημοτικού Ωδείου που ήταν έτοιμη να πέσει στα κεφάλια των παιδιών, τα καλώδια που κρέμονταν από τους τοίχους και τους ασφαλειοπίνακες, τα σπασμένα κεραμίδια που κρέμονταν πάνω από τους σπουδαστές των Εργαστηρίων Τέχνης, τα ανταλλακτικά από το σύστημα κλιματισμού του Γηπέδου Κοντοπεύκου που επί 5 χρόνια δεν είχε συντηρηθεί  και πολλά άλλα πειστήρια. Γιατί θα καταλάβει πόσο έπρεπε ν΄ανησυχεί τα πέντε χρόνια της δημαρχίας του που, ενώ γνώριζε τι συνέβαινε, ποτέ δεν ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΔΑΠ, αφήνοντάς τον στο έλεος του Θεού.


Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

Νεότερη Παλαιότερη