Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία από την Περιφέρεια Αττικής

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων συνεχίζεται η αναβάθμιση και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των οδών αρμοδιότητάς της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του έργου «Επεμβάσεις βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο  δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 28.000.000 ευρώ, υλοποιούνται βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις σε θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας στην Ανατολική και Δυτική Αττική, καθώς και στο Νησιωτικό τμήμα της Αττικής.

Τα έργα γίνονται σε περίπου 600 σημεία που υποδείχθηκαν σύμφωνα με τα δελτία τροχαίων ατυχημάτων της Τροχαίας και αφορούν κυρίως την αναβάθμιση και την αντικατάσταση του εξοπλισμού των δρόμων, όπως οι διαγραμμίσεις, οι πινακίδες σήμανσης και τα στηθαία ασφάλειας.

Επιπλέον, αναμένεται άμεσα να επισκευαστούν οι φθορές των οδοστρωμάτων και να αντικατασταθεί η παλαιά άσφαλτος με νέα υψηλής ποιότητας άσφαλτο. Ταυτόχρονα προκειμένου να εξασφαλιστεί η βελτίωση της ορατότητας θα γίνει αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που περιορίζουν την ορατότητα.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα ξεκίνησαν εργασίες χρωματισμού των κεντρικών στηθαίων ασφαλείας σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία της Λεωφόρου Κηφισίας και της Λεωφόρου Συγγρού, ενώ παρεμβάσεις για την μείωση της ταχύτητας έχουν γίνει στο 41ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Βάρκιζας –  Σουνίου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στις δράσεις για την οδική ασφάλεια επισημαίνει σχετικά:

«Με ισχυρά αντανακλαστικά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ζωές των πολιτών, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε την «επόμενη μέρα» για την οδική ασφάλεια στους δρόμους της Αττικής μας. Το έργο μας συνεχίζεται καθημερινά και σε αυτό έρχονται να προστεθούν οι 600 άμεσες επεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο. Οι άμεσες επεμβάσεις μας, αποτελούν αφενός την σημαντικότερη δράση για την προστασία του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, αφετέρου αφήνουν θετικό αποτύπωμα και στην εθνική
Νεότερη Παλαιότερη