Aνάκληση προϊόντων Kinder από τον ΕΦΕΤ


Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή και όσον αφορά στην προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση  επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων  KinderSchokobons  και KinderSurpriseMaxiτων 100gr , ανεξαρτήτου παρτίδας. Η εν λόγω  εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes”, που εδρεύει στο Βέλγιο,  να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.  

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας “Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com

 


Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου στο Βέλγιο

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου σοκολάτας Kinder, όπου εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα αποδοκιμάζοντας «τις ελλιπείς πληροφορίες» που παρείχε ο ιταλικός κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.

H Ferrero λέει ότι εντόπισε την προέλευση της επιδημίας σαλμονέλας

Η Ferrero ανακαλεί και άλλα σοκολατένια αυγά της Kinder λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, επικαλούμενη τη σύνδεσή τους με κρούσματα σαλμονέλας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, η Ferrero ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απέκτησε δεδομένα σχετικά με την αιτία των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, η σαλμονέλα προήλθε από ένα φίλτρο στην έξοδο των δεξαμενών πρώτων υλών εργοστασίου της στην Αρλόν του Βελγίου, στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Ferrero, η οποία ανακάλεσε ορισμένα δυνητικά μολυσμένα προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία το προηγούμενο διάστημα, διεύρυνε τις ανακλήσεις την Πέμπτη για να συμπεριλάβει και άλλες σοκολάτες που παρασκευάζονται στο βελγικό εργοστάσιο. Αυτές περιλαμβάνουν παρτίδες του Kinder Surprise, του Kinder Mini Eggs και του Kinder Schokobons.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτό το θέμα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις αρχές για τη συνεχή συνεργασία και τις συστάσεις», είπε η Ferrero, προσθέτοντας ότι έχει αντικαταστήσει το φίλτρο και εντείνει τους ποιοτικούς ελέγχους στο εργοστάσιο.

Νεότερη Παλαιότερη