Άλλη μια ξεχωριστή συνεργασία με το Σύλλογο Κατοίκων Τσακού

Είναι ξεχωριστή η χαρά της συνεργασίας μας με το Σύλλογο Κατοίκων Τσακού και τον ακούραστο Βασίλη Σαββίδη. Αλλά ακόμη μεγαλύτερη είναι η τιμή που μας έκαναν οι αγιοπαρασκευιώτες γεμίζοντας την αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου.


Σε μια εποχή δοκιμασίας του θεσμού της οικογένειας και καθώς οδεύουμε προς την Ανάσταση και το Πάσχα, Σύλλογος και Agiaparaskevi-guide.gr προχωρήσαμε στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης με αντικείμενο την οικογένεια, την ανατροφή των παιδιών και τις δοκιμασίες που φέρνει η ζωή.


Η εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό των Βασίλη Σαββίδη (προέδρου του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού), Στρατή Μαζίδη (εκ μέρους της ιστοσελίδας) και Τάσου Μίχα (μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου). Στη συνέχεια ο διευθυντής του 5ου γυμνασίου Μανώλης Κιουλάφας έκανε μια σύντομη αναφορά στο βίο του γέροντα Πορφυρίου για να παραδώσει τη σκυτάλη στον καθηγητή Γιώργο Κρουσταλάκη. Ο καθηγητής μετέφερε με γλαφυρό, παραστατικό και ρεαλιστικό τρόπο την εμπειρία του από το γέροντα Πορφύριο αναλύοντας το πόσο πολύ ο άνθρωπος αυτός αγαπούσε την οικογένεια, τα παιδιά και βρισκόταν πάντα δίπλα σε όσα σπίτια δοκιμάζονταν από κάποια δοκιμασία βιώνοντας ο ίδιος τα βάσανά τους. Με συγκεκριμένα παραδείγματα από τα βιώματα και τις συμβουλές του γέροντα ο κος Κρουσταλάκης κατάφερε παρά τα στενά χρονικά πλαίσια να μεταδώσει την ουσία των εμπειριών του γέροντα και την οποία αξίζει να ακούσετε, ειδικά όσοι είστε γονείς.


[audio:http://www.orthodoxia-net.gr/wp-omilies/porfyrios.mp3 | titles=porfyrios] Η ομιλία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα "Ορθοδοξία - Η χριστιανική γωνιά του διαδικτύου"


Στη συνέχεια ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα ως προσφορά του Συλλόγου μας προς τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του για άλλη μια φορά αλλά και για ανταλλάξουμε ευχές με τους συμπολίτες μας.


Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Μανώλη Κιουλάφα που είναι πάντα ένας άψογος και φιλόξενος οικοδεσπότης.


Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» Γιάννης Σταθόπουλος, ο αντίδημαρχος διοικητικών υπηρεσιών Δημήτρης Αλεφαντής, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κρητικίδης, Τιμολέων Κωστόπουλος, Μανώλης Κωνσταντακόπουλος και Γιάννης Παύλου.


Επίσης παραβρέθηκαν ο Γιώργος Γεωργίου (πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων «Αναγέννηση») και ο Δημήτρης Μάρκου (πρόεδρος του περιβαλλοντικού-πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων).Τέλος το παρόν έδωσαν και ο πατήρ Σταύρος Τρικαλιώτης παρά το ομολογουμένως πιεστικό πρόγραμμα των κληρικών αυτή την περίοδο μαζί με το Γιάννη Αρβανιτάκη, πρόεδρο του Συλλόγου ανέγερσης του Ι.Ν. των Αγίων Αναργύρων στα Πευκάκια.

Νεότερη Παλαιότερη