Συνάντηση του Δημάρχου με το Σύλλογο Κατοίκων Τσακού

Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και καλής διάθεσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας  κατοίκων της περιοχής του Τσακού με τον Δήμαρχο Αγ Παρσκευής κον Βασίλειο Ζορμπά με αποκλειστικό θέμα την διάσωση και προστασία του Λόφου Τσακού.


Οι κάτοικοι συνοδευόμενοι από τους κύριους Βασίλειο Σαββίδη και Τάσο Μίχα από τον Σύλλογο κατοίκων Τσακού εξέθεσαν μια σειρά από προβληματισμούς και από αιτήματα τα οποία είχαν συζητήσει και συλλέξει στην συνέλευση που είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα. Επιγραμματικά τα θέματα που ανέφεραν είναι: 1) η αντιμετώπιση των ξερών από τις κάμπιες αλλά και από την βαμβακίαση πεύκων του Λόφου, 2) ο καθαρισμός του χώρου από τα ξερά και από τα σκουπίδια, 3) η προστασία του λόφου κατά τους θερινούς μήνες (πυροπροστασία), 4) η διαμόρφωση του είδη υπάρχοντος πυροφυλακίου, 5) η οργάνωση νέας δεντροφύτευσης κ.α.


Ο Δήμαρχος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ότι είναι αναγκαίο στο να ξαναπρασινίσει ο λόφος και θα είναι ενάντια σε οτιδήποτε μπορεί να πλήξει την ασφάλεια του ίδιου του χώρου. Επίσης, δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Συλλόγου και των κατοίκων συμμετέχοντας ενεργά στον καθαρισμό, στην δεντροφύτευση και στην προστασία του Λόφου και  τέλος καθησύχασε την αντιπροσωπεία των κατοίκων λέγοντας ότι τον Οκτώβριο, θα προχωρήσει σε οικολογικό ράντισμα των πεύκων με σκοπό την εξαφάνιση των κάμπιων.


Η συνάντηση έκλεισε με εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις για συνέχιση της διαρκούς επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών

Νεότερη Παλαιότερη