Ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων

Ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων: Αρχές Μαρτίου 2011 κατατέθηκε στον  Δήμο από το Υπουργείο Εσωτερικών το ιλιγγιώδες!!! ποσό των 105.342,58 ευρώ-ως πρώτη δόση και Κύριος οίδε πότε και εάν θα έρθει δεύτερη-για τις λειτουργικές δαπάνες των 38 σχολείων της πόλης μας.


Μετά από πίεση της Ένωσης Γονέων το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16 Μαρτίου 2011, μάλιστα προ ημερησίας διάταξης, προκειμένου τα λιγοστά αυτά χρήματα να φτάσουν το συντομότερο δυνατόν στα σχολεία, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία τους λόγω έλλειψης χρημάτων και συσσώρευσης χρεών.


Η ομόφωνη αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε 2 μέρες <<γιορτάζει>> τα γενέθλιά της του 1 μήνα. Εν τούτοις, τα χρήματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.


Ως δικαιολογία προβάλλεται από την διοίκηση του Δήμου ότι <<η οικονομική υπηρεσία είχε άλλες προτεραιότητες>>, με αποτέλεσμα τα εντάλματα να σταλούν στον Επίτροπο στις 12 Απριλίου. Η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων, όμως, θυμόμαστε καλά ότι ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς τόσο στις προεκλογικές του δεσμεύσεις όσο και σε δηλώσεις του μετά τις εκλογές διατυμπάνιζε ότι τα σχολεία είναι η πρώτη του προτεραιότητα.


Τα γεγονότα όμως δείχνουν ότι ή άλλαξαν οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είτε δεν μπορεί να τις εφαρμόσει.


Επισημαίνουμε ότι:

-    ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ


-    12 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΧΑΡΤΙ


-    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΥΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.


Ανησυχούμε δε έντονα για το τι μέλλει γενέσθαι...


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα    Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα

Νεότερη Παλαιότερη