Τι συμβαίνει με το χριστουγεννιάτικο στολισμό;

Ανάμεικτες εντυπώσεις επικρατούν γύρω από το στολισμό της πόλης για τις γιορτές με την πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα και με τη δική μας δημοσκόπηση να είναι διχασμένη σχετικά με το στολισμό.


[poll id="6"]


Σε συνομιλία μας με το δήμαρχο κο Ζορμπά μας είπε ότι τη φάτνη την έφτιαξαν μετά από παρέμβασή του οι πρόσκοποι κι αφού αγοράστηκε ξυλεία από τους Ρόμα που πουλούσαν έλατα στην κεντρική πλατεία αποφεύγοντας έτσι σε καιρό κρίσης τα περίπου € 45.000,00 σύμφωνα με το διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί. Επίσης μας ανέφερε ότι τοποθετήθηκαν και τα φωτάκια τα οποία ανήκουν στο δήμο και ήταν "πεταμένα" στο στρατόπεδο Σπυρούδη. Όσο για τις φιγούρες, μας πληροφόρησε ότι διατέθηκαν από σχολείο της πόλης.


Το περίεργο στο όλο θέμα είναι ότι ο στολισμός έγινε επι διοίκησης Γιαννακόπουλου και όχι Ζορμπά.


Σε επικοινωνία μας με το Βασίλη Γιαννακόπουλο μας ρώτησε με ένα ύφος απογοήτευσης "Ήταν αυτός στολισμός για την πόλη στις γιορτές;" και υποστήριξε πως έπρεπε να δαπανηθεί ένα ποσό γύρω στις € 110.000,00 που πάλι θα ήταν από τα πιο χαμηλά συγκρίνοντας με άλλους δήμους όπως ο Πειραιάς όπου δόθηκαν € 1.100.000,00 και η Νέα Σμύρνη € 300.000,00. Επέμεινε στη θετική ψυχολογία που δημιουργείται ώστε να τονωθεί η εμπορική κίνηση και ότι θα έπρεπε να στολιστούν και άλλοι δρόμοι της πόλης (Ηπείρου, Βενιζέλου κτλ). Όμως δεν προχώρησε σε αυτό που έκρινε σωστό έχοντας στο νου του ότι η πόλη είναι διχασμένη όσον αφορά το στολισμό για τις γιορτές και ότι πάντα εγείρονται αντιρρήσεις για το κόστος. Άφησε λοιπόν όπως προκύπτει την πρωτοβουλία στον επερχόμενο -τότε- δήμαρχο. Σχετικά με τα φωτάκια στου Σπυρούδη μας είπε ότι αποθηκεύονται εκεί καθώς δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος. Τέλος επανέλαβε το θέμα των ηλεκτρολόγων καθώς το οργανόγραμμα του δήμου επιτρέπει τρεις ηλεκτρολόγους, αλλά στην ουσία έχουμε μόνο ένα καθώς ο ένας συνταξιοδοτείται και ο άλλος συνδικαλίζεται.


Μέχρι να πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε και να μάθουμε όλοι τι μπορούμε (π.χ. τι χώροι αποθήκευσης υπάρχουν, τις περίεργες διατάξεις του Κώδικα που προβλέπει για μια πόλη 100.000 μόλις 3 ηλεκτρολόγους όπου στην πράξη είναι μόνο ένας) τουλάχιστον ας μην πληρώνουμε τίποτε όπως αυτή (;) τη φορά.

Νεότερη Παλαιότερη