αναρτηση

Αγαπητοί φίλοι του www.agiaparaskevi-guide.gr

Έχουμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε τον άνθρωπο που πήρε από το χέρι τη «Σάντα» και την οδήγησε –για την ώρα γιατί ονειρευόμαστε περισσότερα- στη Γ’ Εθνική, διατηρώντας παράλληλα πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί μας ο Μίλτος Γκόφας.

- Κόουτς καλώς όρισες!

Kαλησπέρα κι από μένα! Και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

- Εμείς σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου Μίλτο! Πες μας καταρχήν λίγα λόγια για την πορεία σου στο ποδόσφαιρο ώστε να σε μάθουν και όσοι δε σε γνωρίζουν.

Έπαιξα ποδόσφαιρο μέχρι τα 36 μου σε πολλές ομάδες της Αθήνας. Έφτασα μέχρι Δ’ Εθνική και έπαιξα και στην μικτή Αθηνών. Αγωνίστηκα ακόμη στην Ολυμπιακή ομάδα! Μετά ξεκίνησα τιν προπονητική μου καριέρα από τον Άφοβο. Μετά πήγα στον Α.Ο. Αμπελοκήπων στην συνέχεια στον Άρη Βούλας, στο Ρουφ και τέλος στην Αγία Παρασκευή.

- Πριν 2 χρόνια τέτοια εποχή παίζαμε στη Δ’ εθνική, σήμερα πρωταγωνιστούμε σε αυτό της Γ’ το οποίο όλοι ξέρουν σκληρό κι ανταγωνιστικό είναι.

Σίγουρα κάθε χρόνο τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν όμως η ομάδα έχει καλές βάσεις και έτσι κάθε χρόνο πάμε και καλυτέρα.

- Αλλά και πέρυσι η ομάδα είχε μια πολύ καλή χρονιά μολονότι νεοφώτιστη τερματίζοντας ψηλά στη βαθμολογία σε ένα πρωτάθλημα που θα μπορούσε με λίγη δόση τύχης και λίγη μεγαλύτερη διαιτητικού fair play να ήταν ακόμη ψηλότερα.

Πέρυσι πράγματι παρόλο που ήμασταν νεοφώτιστη  τα καταφέραμε πολύ καλά,αν και υπήρχαν τα προβλήματα που αναφέρεις...

- Πάντως δύσκολα επιβιώνεις στη Γ’ Εθνική με το Σταυρό στο χέρι έτσι; Πρέπει να διαθέτεις πολύ ικανό σύνολο όπως η ομάδα μας για να το πετύχεις. Η μεγάλη σου εμπειρία σε αυτό κάτι θα σε έχει διδάξει;

Όπως ανέφερα και παραπάνω η ομάδα μας έχει γερές βάσεις και για αυτό το λόγο αυτό μπορεί και ανταποκρίνεται στις δυσκολίες παίζοντας ένα καλό ποδόσφαιρο..

- Φέτος για την ώρα η ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση ενώ θα μπορούσε να ήταν ήδη ψηλότερα αν π.χ. κρατούσε το σχεδόν σίγουρο πρώτο διπλό στο Χαϊδάρι. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την ομάδα στα εκτός έδρας ματς, όπου τώρα στα τελευταία ματς άρχισε να αποσπά αποτελέσματα; Άλλωστε κι οι ήττες που σημειώθηκαν ήταν οριακές και στο γκολ.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Και θεωρώ πως σύντομα θα έρθουν και τα θετικά αποτελεσματα. Παντα όμως το ποδόσφαιρο θέλει τύχη κάτι που πιστεύω ότι μας λείπει έως τώρα.

- Ο στόχος για αυτό το πρωτάθλημα ποιος είναι;

Στόχος για αυτό το πρωτάθλημα είναι να καταφέρουμε όλοι μαζί η ομάδα να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί και για πρώτη φορά να μην δημιουργηθούν οικονομικά και διοικητικά προβλήματα.

- Πάντως η ομάδα έχει μια από τις καλύτερες άμυνες και είδαμε για ακόμη μια φορά στο ματς με τη Χερσόνησο πως διαθέτει έναν εξαιρετικό γκολκίπερ.

Η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι αποτέλεσμα της καλής λειτουργίας όλων των παικτών.
- Αλήθεια Μίλτο τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον για τη «Santa»;

Η χρονιά είναι δύσκολη γιατί ο επί χρόνια χρηματοδότης της ομάδας μας Βαγγέλης Σταθόπουλος δεν έχει πάρει τις βοήθειες που χρειάζεται και έτσι δεν μπορεί να κρατήσει όλο το οικονομικό βάρος μονός του. Βλέπεις χρειάζεται περίπου € 700.000 το χρόνο.

- Το ρωτώ αυτό διότι πρόσφατα είχαμε και την παραίτηση του κου Σταθόπουλου από την προεδρία της Π.Α.Ε. μετά από μια επιτυχημένη θητεία. Τι είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα διότι όλοι γνωρίζουμε πως όσο ανεβαίνεις τα σκαλιά τόσο οι οικονομικές απαιτήσεις αυξάνονται.

αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι να την βοηθήσουν ο δήμος αλλά και οι επιχειρηματίες της περιοχής μας.

- Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι ομάδες κάνουν κύκλους αλλά και πως είναι δύσκολο να φτάσεις σε ένα επίπεδο Γ’ Εθνικής και εφόσον δεν μπορείς οικονομικά να αντέξεις το παραπάνω σκαλί να μονιμοποιηθείς εκεί. Πολλές ομάδες που έπαιζαν χρόνια στη Γ΄Εθνική τη 10ετια του 80’ μετά χάθηκαν. Φαντάζομαι ότι χρειάζεται και το κίνητρο για τους παίκτες. Η άνοδος ή η σωτηρία είναι ένα κίνητρο, η διατήρηση δεν είναι, συμφωνείς;

Η Γ’ εθνική κάθε Κυριακή σε κάνει να έχεις κίνητρο γιατί πολύ εύκολα με 2 νίκες πας για άνοδο ενώ με 2 ήττες κινδυνεύεις να μπεις στη ζώνη του υποβιβασμού…

- Έχουμε κάτι θετικό από την πρόσφατη έκτακτη συνέλευση; Κάτι χειροπιαστό; Αλήθεια τα παιδιά στην ομάδα πως αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση; Τι πιστεύουν; Επηρεάζει η σημερινή διοικητική κατάσταση το κλίμα;

Επίκειται συνάντηση με το δήμαρχο και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Οι παίκτες είναι μέχρι και σήμερα πληρωμένοι και για αυτό δεν έχουμε μέχρι στιγμής κάποιο τέτοιο πρόβλημα.

- Μίλτο ήθελα να σε ρωτήσω αν τόσο εσύ όσο και τα παιδιά είστε ευχαριστημένοι από τη συμπαράσταση του κόσμου και την προσέλευσή του στους αγώνες. Θα θέλατε μια πιο καυτή και full γεμάτη έδρα;

Σίγουρα και εγώ και οι παίκτες θα θέλαμε περισσοτέρους φιλάθλους αλλά αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στα γήπεδα.

- Ποια θα μπορούσες να ξεχωρίσεις ως την καλύτερη στιγμή στον πάγκο της ομάδας; Μέχρι φυσικά την επόμενη!

Καλύτερες στιγμές είναι τα 2 κύπελλα αλλά και η άνοδος στην Δ’ και Γ’ εθνική.

- Και αντίστοιχα ποια τη χειρότερη ή δυσκολότερη;

Η χειρότερη στιγμή πιστέψατε με είναι η ιδέα ότι μπορεί να διαλυθεί αυτό που με τόσο κόπο φτιάξαμε και θαυμάζουν πολλές άλλες ομάδες της Αθηνάς.

- Μίλτο ειλικρινά εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα στην ομάδα διότι το κυριακάτικο ματς δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Είναι ένας τόπος που ανταμώνει όλη η πόλη, ένας συνεκτικός ιστός που χρειάζεται στην εποχή μας.

Πράγματι έχεις δίκιο σε αυτό. Κι όχι μόνο αποτελεί τόπο συνάντησης αλλά και κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό αλλά τώρα λόγω των προβλημάτων η νίκη στο κάθε ένα είναι μονόδρομος.

- Πριν σφυρίξουμε τη λήξη αυτής της συζήτησης και όντας στις καθυστερήσεις της (!) είναι κάτι που θα ήθελες να πεις ή να προσθέσεις και δε σου δόθηκε η δυνατότητα λόγω των ερωτήσεων;

Πιστεύω ότι αν βρεθούν οικονομικές λύσεις η ομάδα αυτή έχει την δυνατότητα να μας χαρίσει άλλη μια άνοδο, και πιστέψτε με αυτό που λέω δεν είναι υπερβολή. Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την δυνατότητα να επικοινωνήσω με όλα τα μέλη σας και θα χαρώ να σας δω στο γήπεδο μας. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

- Μίλτο εμείς σε ευχαριστούμε κι ελπίζουμε να ζήσουμε ακόμη πιο απίστευτες στιγμές με τη «Santa”. Γιατί όχι και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο! Κι εύχομαι όταν τα ξαναπούμε σε λίγο καιρό να έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα αλλά και να πανηγυρίζουμε μια ακόμη διάκριση της ομάδας.
Νεότερη Παλαιότερη