αναρτηση

Αγαπητοί αναγνώστες,

σας καλωσορίζουμε στα ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ στο agiaparaskevi-guide.gr. Σε αυτή την πρώτη συνέντευξη έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε ένα νέο συμπολίτη μας, ο οποίος είναι πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης Δήμου Αγ. Παρασκευής (Ο.Α.Δ.Α.Π.) και δημοτικός σύμβουλος.

- Γιάννη Μυλωνάκη σε καλωσορίζουμε στο Agiaparaskevi.quide.gr

Καλώς σας βρήκα!

Καταρχάς να ευχηθώ «καλή αρχή» και κάθε επιτυχία στο agiaparaskevi.quide.gr, στο νέο site που δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες συνδημότες μας να ενημερώνονται τόσο για τα δρώμενα στην πόλη μας, όσο και για την τοπική αγορά, που τόσο πολύ χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

Ελπίζω μόνο να είμαι γουρλής μιας και η δική μου είναι η πρώτη συνέντευξη που φιλοξενείτε!

- Κι εμείς το ελπίζουμε! Βέβαια αυτά τα εγχειρήματα απαιτούν χρόνο, επιμονή και υπομονή. Ας επανέλθουμε όμως. Γιάννη είσαι σχεδόν 3 χρόνια στο τιμόνι του Οργανισμού Άθλησης. Πώς αποδείχθηκε αυτή η πρώτη 3ετία καθώς, είσαι καινούργιος σχετικά στα πράγματα;

Ναι είναι αλήθεια. Σε λιγότερο από 3 μήνες κλείνω τον 3ο χρόνο ως πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος. Κοίτα, αν και από τα μαθητικά μου χρόνια είχα συμμετοχή στα κοινά, η θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και η προεδρία του Οργανισμού Άθλησης αναμφισβήτητα μου προσέθεσαν σημαντική εμπειρία και γνώση. Αυτή η πορεία των 3 ετών στο τιμόνι του Οργανισμού, συνοδεύτηκε από σκληρή δουλειά έχοντας ως στόχο από την πρώτη μέρα την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και τη στήριξη του σωματειακού αθλητισμού. Και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Νοιώθω ότι περάσαμε με επιτυχία μία νέα οπτική στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, προάγοντας πάνω από όλα τον μαζικό αθλητισμό, χωρίς ωστόσο να αποκοπούμε από τα αθλητικά σωματεία που τόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν. Επίσης καταφέραμε, με την βοήθεια των συνεργατών μου πάντα, τόσο την εισαγωγή νέων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, όσο και μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται, όπως π.χ ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Οργανισμού Άθλησης, το νέο αθλητικό πάρκο «Στ. Κώτσης» (πρώην στρ. Σπυρούδη) και η πρόταση για την αθλητική χωροθέτηση του νέου αθλητικού κέντρο στα Πευκάκια. Θα ήταν παράλειψη βέβαια, εάν στο σημείο αυτό δεν ευχαριστούσα για μία ακόμη φορά το δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο ο οποίος στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, καθετί καινοτόμο που προτείνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Άθλησης.

- Επειδή αρκετός κόσμος ενδιαφέρεται θα ήθελα να μας πεις ποια προγράμματα & δραστηριότητες υλοποιεί αυτή τη στιγμή ο Ο.Α.Δ.Α.Π.;

Σ’ ευχαριστώ για την ερώτηση. Πραγματικά θεωρώ πολύ σημαντικό να αναφέρονται σε κάθε ευκαιρία τα προγράμματα που υλοποιούμε, γιατί η ενημέρωση των δημοτών τελικά δεν μπορεί να είναι ποτέ αρκετή. Υπάρχει λοιπόν ένας βασικός κορμός προγραμμάτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, όπως είναι το τένις, η γυμναστική γυναικών, οι παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, η ρυθμική και η ενόργανη γυμναστική. Κάθε χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται από το ολοκληρωμένο σύστημα εποπτείας που έχουμε εφαρμόσει, βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε ότι κρίνεται αναγκαίο. Εκτός από αυτόν τον βασικό κορμό, προσθέσαμε κι άλλα ακόμα πιο δημοφιλή προγράμματα όπως το ποδόσφαιρο και από φέτος το στίβο τα οποία πραγματοποιούνται στον νέο αθλητικό χώρο που παραδώσαμε στους δημότες μας, στο Αθλητικό πάρκο «Στ. Κώτσης» (πρώην στρ. Σπυρούδη).

Συνεχίζουμε και φέτος το πρόγραμμα του τζούντο και προσθέτουμε το καράτε. Επίσης, συνεχίζουμε το πρόγραμμα κολύμβησης το οποίο αναβαθμίζουμε, το μεταφέρουμε σε έναν νέο σύγχρονο κολυμβητήριο, σε απογευματινές ώρες, το όποιο βέβαια βρίσκεται στην περιοχή του Γέρακα. Πιστεύουμε όμως ότι παρόλη την απόσταση, η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι μεγάλη λόγω της άρτιας οργάνωσης και της ανταγωνιστικής τιμής. Δε σταματήσαμε όμως εκεί. Στηρίξαμε και καινοτόμες προτάσεις όπως το ακροβατικό θέατρο, το οποίο την προηγούμενη χρονιά γνώρισε μεγάλη επιτυχία και κορυφώθηκε με μία υψηλού επιπέδου παράσταση στο κατάμεστο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου. Πολύ σημαντική στιγμή για τον αθλητισμό στην πόλη αποτέλεσε η υπογραφή των μνημονίων συνεργασίας με την Ένωση Γονέων και όλους τους συλλόγους γονέων Δημοτικών & Γυμνασίων που ουσιαστικά εξασφάλισε τη δωρεάν άθληση στους αύλειους χώρους των σχολείων, κόστος που καλύπτει ο Οργανισμός Άθλησης από δικούς του πόρους. Εδώ θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είμαστε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που πραγματοποιεί κάτι αντίστοιχο. Ακόμα, εξασφαλίσαμε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) το πρόγραμμα των «Αθλοχώρων Γειτονιάς» το οποίο υλοποιείται και αυτό στους αύλειους σχολικούς χώρους και παρέχει τη δυνατότητα για δωρεάν άθληση, τόσο στα παιδιά του σχολείου, όσο και στα παιδιά της γειτονιάς αλλά και τους γονείς τους. Στο χώρο υπάρχει η επίβλεψη καταρτισμένου γυμναστή ο οποίος έχει και την ευθύνη του χώρου. Στην Αγία Παρασκευή λειτουργούν τα εξής σχολεία ως «Αθλοχώροι Γειτονιάς» κάθε απόγευμα και Σάββατο πρωϊ. 1ο Λύκειο, 3ο Δημοτικό, 7ο Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο, 9ο Δημοτικό. Πολύ μεγάλη επιτυχία η οποία κρίνεται φυσικά από τη συμμετοχή γνώρισε το καλοκαιρινό camp με την ονομασία «ALL SPORTS CAMP» το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε 1.000 περίπου παιδιά να γνωρίσουν τα αθλήματα. Από πέρυσι προσθέσαμε μία ακόμα περίοδο κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Βεβαίως ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι είναι οι διοργανώσεις που πραγματοποιεί ο Ο.Α.Δ.Α.Π. οι οποίες οργανώνονται άριστα από το εξειδικευμένο προσωπικό, τους οποίους για μία ακόμη φορά τους ευχαριστώ για την αδιάκοπη δουλεία που προσφέρουν. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι ο Δρόμος Υγείας (Μάιος), το 3με3 μπάσκετ (Νοέμβριος), ο Μαραθώνιος μικρών παιδιών (Νοέμβριος), το Street Soccer (Μάρτιος), τα σχολικά πρωταθλήματα (Δεκέμβριος – Μάιος) και η Γιορτή του Μαζικού Αθλητισμού (Ιούνιος). Κλείνοντας αυτό το κομμάτι, θα ήθελα να πω πως και φέτος συνεχίζουμε το πρόγραμμα «Χειμερινές δράσεις και αποδράσεις» το οποίο περιλαμβάνει χιονοδρομίες, rafting, ορειβασία, πεζοπορία κ.α., εμπλουτίζοντας το με νέους προορισμούς.

- Πολλές και ποικίλες οι δραστηριότητες! Ήθελα να σε ρωτήσω ποια είναι η σχέση του Οργανισμού Άθλησης του Δήμου με τα Αθλητικά σωματεία της πόλης;

Πάρα πολύ καλή. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή αντιμετωπίσαμε ορισμένα μεμονωμένα προβλήματα αφού υπήρχε μια ιδιοκτησιακή αντίληψη από την πλευρά των αθλητικών σωματείων ως προς τις εγκαταστάσεις του Δήμου. Είναι κάτι που ήταν λογικό να συμβεί αφού θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τα αθλητικά σωματεία προϋπήρχαν και ουσιαστικά ήταν αυτά που συντηρούσαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο Οργανισμός Άθλησης ήρθε μεταγενέστερα. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο ήταν να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία. Αρχικά συγκρουστήκαμε αλλά τώρα νομίζω ότι αυτά τα φαινόμενα έχουν εξαλειφτεί και υπάρχει σεβασμός από την πλευρά των αθλητικών σωματείων στην περιουσία των δημοτών της πόλης. Από την άλλη θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στην Αγία Παρασκευή δεν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα ή επιτήδειοι οι οποίοι προσπαθούν να επωφεληθούν από τη δραστηριότητα τους στα αθλητικά σωματεία. Αντίθετα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προσφέρει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πονάνε πραγματικά το άθλημα με το οποίο ασχολούνται. Επιπλέον υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και από τους δημότες αφού πάνω από 1000 αθλητές είναι εγγεγραμμένοι στα αθλητικά σωματεία της πόλης. Ο Δήμος οφείλει να στέκεται πλάι στα αθλητικά σωματεία και αυτό κάνει. Αν όμως φύγουμε από αυτό που περιέγραψα πριν θα είμαστε πολύ αυστηροί προς όφελος των υπόλοιπων δημοτών.

- Αλήθεια ποιες είναι οι ανάγκες και οι ελλείψεις του Οργανισμού Άθλησης; Τι είναι αυτό που χρειάζεται;

Οι κυριότερες ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή εντοπίζονται στο θέμα του προσωπικού. Αυτή τη στιγμή στον Οργανισμό Άθλησης υπηρετούν μόνο 4 μόνιμοι υπάλληλοι. Ένας φύλακας, μία καθαρίστρια και δύο γυμναστές!!! Το υπόλοιπο προσωπικό εργάζεται με συμβάσεις οι οποίες όταν λήγουν δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 7 το πρωί έως τις 12 το βράδυ. Σκεφτείτε ότι ο Οργανισμός Άθλησης έχει να διαχειριστεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο, δύο κλειστά γυμναστήρια, αίθουσες γυμναστικής, το πάρκο «Στ. Κώτσης», τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και φυσικά τους σχολικούς χώρους τους οποίους χρησιμοποιεί. Γίνεται κατανοητό ότι το προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων θα πρέπει να είναι το 10πλάσιο από αυτό που υπηρετεί αν θέλουμε να παρέχουμε τα στοιχειώδη στους τομείς της φύλαξης και της καθαριότητας. Επί των ημερών μου, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το πρόβλημα με την πρόσληψη 16 ατόμων μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ μια διαδικασία η οποία έχει ολοκληρωθεί από εμάς και αναμένονται τα αποτελέσματα από τον ΑΣΕΠ μέσα στο 2010. Για να καταλάβετε πόσο δυσκίνητη είναι η κρατική μηχανή τη διαδικασία την ξεκινήσαμε τον Μάιο του 2007! Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορούσαμε να προκηρύξουμε θέσεις για 30 ή 40 άτομα τα οποία είναι αναγκαία αφού δεν υπήρχαν οι πόροι και φυσικά το κεντρικό κράτος δεν βοηθά. Αυτό που πιστεύω ότι είναι αναγκαίο είναι ο συντονισμός της κρατικής μηχανής και η αξιολόγηση των προγραμμάτων που υλοποιούνται από τους Δήμους. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει συμβάσεις κόβοντας το 20% από αυτές που σου ενέκρινε την προηγούμενη χρονιά αδιαφορώντας για νέα προγράμματα που έχεις εισάγει και έχεις δώσει τη δυνατότητα ως Δήμος να αθληθούν περισσότεροι δημότες. Είναι απαράδεκτο!

- Ίσως θα έπρεπε να ασκηθούν κάποιες πιέσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Άλλωστε ο αθλητισμός προσφέρει λύσεις σε αδιέξοδες καταστάσεις της νεολαίας ώστε να αποφεύγει η τελευταία τις περιπέτειες όπως π.χ. τα ναρκωτικά. Αναφέρθηκες πιο πρίν στο γήπεδο στο στρατόπεδο Σπυρούδη. Καταρχήν να σου πω ότι βρέθηκα εκεί στην άδειά μου με το γιο μου και το ευχαριστηθήκαμε. Και μάλλον εγώ περισσότερο! Ήταν πολύ καλή η αίσθηση να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο με χλοοτάπητα, όταν πριν λίγα χρόνια τσακίζαμε τα γόνατά μας! Υπάρχουν άλλες σκέψεις για έργα στο χώρο αυτό; Π.χ. η αποκατάσταση του στίβου, κάποιες βελτιώσεις στην εξέδρα κτλ. Ακόμη θυμάμαι ότι παλαιότερα υπήρχε και παροχή νερού.

Χαίρομαι που ένοιωσες έτσι! Η εκεί κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια ήταν στ’ αλήθεια απαράδεκτη… Πράγματι, παραδώσαμε στους δημότες μας έναν αναβαθμισμένο χώρο δίνοντας την δυνατότητα σε πολλά παιδιά και μεγάλους για άθληση, με τον χώρο πλέον να φέρει την νέα ονομασία του: Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης». Πριν όμως απαντήσω στο ερώτημα σου θα ήθελα να σταθώ στο εξής. Έπειτα από μακρά διαβούλευση με τους κατοίκους καταλήξαμε στη σύνταξη ενός σύγχρονου κανονισμού λειτουργίας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής και της εποχής. Ο κύριος σκοπός του νέου κανονισμού λειτουργίας είναι η προστασία του χώρου και η κατανομή των ωρών με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν όλοι να αθληθούν (αθλητικά σωματεία, ομάδες δημοτών & προγράμματα Οργανισμού Άθλησης). Φυσικά, στην εφαρμογή υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα αφού για παράδειγμα δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να εξασφαλίσουμε έναν μόνιμο φύλακα του Δήμου για το χώρο. Αυτό συμβαίνει διότι, όπως σου έλεγα και προηγουμένως, εξαρτόμαστε άμεσα από την κεντρική εξουσία με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πραγματικά ζητούμε την κατανόηση του κόσμου. Στο ερώτημα σου τώρα, η αναβάθμιση του χώρου στο Αθλητικό πάρκο «Στ. Κώτσης» δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Βρισκόμαστε στη φάση ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την κατασκευή του στίβου και θα ακολουθήσει η διαμόρφωση του περιβάλλον χώρου και των αποδυτηρίων. Ξέρουμε ότι τα έργα καθυστερούν και δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Τα έργα όμως εκτελούνται με συγκεκριμένες διαδικασίες που ορίζονται από νόμους και έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Από την άλλη όλα αυτά τα έργα που βλέπετε στο χώρο πραγματοποιούνται από πόρους του Δήμου, δίχως καμία βοήθεια από την πολιτεία. Τόσο ο Δήμαρχος ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, όσο και ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών ο Κώστας Κρητικίδης έχουν θέσει την ολοκλήρωση του Αθλητικού Πάρκου «Στ. Κώτσης» ως θέμα άμεσης προτεραιότητας.

- Υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στην αγία Παρασκευή όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και άλλα τέτοια γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ ή volley;

Ρητορική η ερώτηση!

- Το γνωρίζω αλλά δεν μπορούσα να μη τη θέσω!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας είναι η έλλειψη ελεύθερων χώρων. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό σε πόλεις όπως η Αγ. Παρασκευή που αγγίζει τους 100.000 κατοίκους. Το νέο μοντέλο είναι η ελεύθερη πλην οργανωμένη άθληση όπου οργανώνονται καλύτερα οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις με καλύτερη διαχείριση ως προς τη διάθεση. Δεν καθόμαστε όμως με σταυρωμένα τα χέρια. Στην περιοχή των Πευκακίων υπάρχει ένας χώρος 23 στρεμμάτων ο οποίος είναι ήδη χαρακτηρισμένος, και προορίζεται για αθλητικό κέντρο. Υπάρχουν ακόμα και άλλες σκέψεις πάνω στις οποίες ήδη εργαζόμαστε, αλλά θα μου επιτρέψεις να μην επεκταθώ αυτή τη στιγμή, μιας και δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις. Το μόνο που μπορώ να σου πω με περισσή σιγουριά είναι ότι το πρόβλημα έχει επισημανθεί και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το επιλύσουμε ή τουλάχιστον να το περιορίσουμε.

- Πριν λίγους μήνες είδαμε μία άλλη εικόνα της πλατείας. Γήπεδα γεμάτα μικρά παιδιά. Υπάρχουν αντίστοιχες σκέψεις για το μέλλον; Μπορεί να δούμε κάτι να καθιερώνεται π.χ. σε ετήσια βάση και σε άλλα σημεία της πόλης μας, όπως η αγίου Ιωάννου;

Ξεκάθαρα πράγματα: Αυτός είναι ο στόχος μας. Να γυρίσουμε σελίδα στην αθλητισμό της πόλης, να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης γενικότερα! Στην Πλατεία Αγ. Παρασκευής διεξάγονται ήδη τουρνουά Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου, στην Αγ. Ιωάννου ο «Δρόμος Υγείας», στη Μεσογείων ο παράλληλος του Κλασικού Μαραθωνίου δρόμος 3km… Για εμάς ο αθλητισμός δεν περιορίζεται σε γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια. Ο αθλητισμός πρέπει να βιώνεται καθημερινά και να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στον δήμο μας. Γι αυτό και, όπως είδες και εσύ, εμείς στον Ο.Α.Δ.Α.Π. τον φέρνουμε στην «καρδιά» της πόλης οργανώνοντας πρακτικά μία, επίτρεψε μου τη φράση, άτυπη «αθλητική κατάληψη», μία κατάληψη γεμάτη ζωής και νιάτα!

- Γιάννη πάμε σε ένα άλλο θέμα που ενδεχομένως να χρειάζεται μια συζήτηση μόνο του. Πριν 18-19 χρόνια άρχισε να σηκώνεται με γοργούς ρυθμούς το περίφημο κολυμβητήριο. Ξαφνικά σταμάτησε και φτάσαμε στο σήμερα. Πριν 1 χρόνο θυμάμαι να στέλνεις μήνυμα στο FB ότι αν όλα πάνε καλά, αρχές του 2009 θα αρχίσουν τα έργα. Τί γίνεται τελικά;

Έχεις πολύ καλή μνήμη! (γέλια).

- Το θυμάμαι γιατί πριν κάποιους μήνες με αφορμή αυτό το μήνυμα είχα κάνει ένα χιουμοριστικό δημόσιο σχόλιο στη σελίδα αυτή. Αλλά ας πάμε παρακάτω.

Όντως πέρυσι τον Οκτώβριο έστειλα το τελευταίο μήνυμα στο σχετικό facebook group, το οποίο παρεμπιπτόντως εγώ δημιούργησα – και το λέω όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να δείξω πόσο μεγάλη σημασία έχει η κατασκευή του κολυμβητηρίου τόσο για εμένα όσο και για την παράταξή μας. Τα μέλη του group θα έχουν σίγουρα παρατηρήσει, ότι σταμάτησα τα posts όχι γιατί δεν υπάρχουν εξελίξεις, αλλά επειδή θα νόμιζαν ότι τους κοροϊδεύω ή ότι κάτι άλλο κρύβεται. Δεν είναι όμως έτσι. Αν και φυσικά καταλαβαίνω ότι σχεδόν κανείς πολίτης δε γνωρίζει τις πολύπλοκες και γραφειοκρατικές διαδικασίες που διέπουν τους διαγωνισμούς του δημοσίου… Επί της ουσίας, λοιπόν, έχουμε μπλέξει, δυστυχώς, σε έναν πόλεμο εργολάβων και το λέω με απόλυτη υπευθυνότητα. Δεν λέω φυσικά ότι γίνεται κάτι παράνομο αφού ο κάθε συμμετέχων στο διαγωνισμό έχει το δικαίωμα να ασκήσει κάθε ένδικο μέσον ώστε να δικαιωθεί και αυτό κάνει. Επί της ουσίας ο νόμος είναι φτιαγμένος με αυτό τον τρόπο. Το αποτέλεσμα βεβαίως δεν αλλάζει αφού είναι η καθυστέρηση του έργου. Παρόλο που ήταν το πρώτο μεγάλο έργο που δημοπρατήσαμε ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Βλέπουμε την ανάπλαση της Αγ. Ιωάννου που δημοπρατήθηκε έναν ολόκληρο χρόνο μετά να προχωρά με γοργούς ρυθμούς και το κολυμβητήριο να έχει μείνει στάσιμο. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε μία ακόμη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που ελπίζουμε να δώσει οριστική λύση και ξεκινήσει η κατασκευή. Ο Δήμαρχος ο Βασίλης Γιαννακόπουλος και η παράταξή μας θεωρεί το κολυμβητήριο έργο τεράστιας σημασίας και το μόνο σίγουρο είναι όσο βρισκόμαστε στη διοίκηση του Δήμου θα εξαντλήσουμε τα πάντα προκειμένου να ολοκληρωθεί. Και σε διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε κάθετοι σε αυτό!

- Εμείς πάλι θα θέλαμε αυτό το έργο να ολοκληρωθεί ανεξάρτητα από το ποιος ηγείται του Δήμου και να βλέπουμε όλες τις παρατάξεις ενωμένες στα μεγάλα ζητήματα της πόλης. Νομίζουμε ότι η Αγία Παρασκευή πρέπει, μπορεί και έχει τις δυνατότητες να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Γιάννη όμως αρκετά σε κουράσαμε! Για την ώρα τουλάχιστον (γέλια)! Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που αφιέρωσες για αυτή τη συνομιλία μας καθώς και για την άμεση ανταπόκρισή σου στο κάλεσμά μας.

Κι εγώ θα ήθελα να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να ενημερώσω τους δημότες μας μέσω της συνομιλίας μαζί σου.

- Ούτως ή άλλως έχουμε και άλλα θέματα να συζητήσουμε αλλά πιστεύω πως σε αυτή την πρώτη γνωριμία έπρεπε δοθεί στον κόσμο μια εικόνα για το τι είναι ο Ο.Α.Δ.Α.Π. και τι κάνει.

Κλείνοντας, επέτρεψέ μου να τους στείλω το μήνυμα ότι κατανοούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τα λύσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε. Σίγουρα, δεν μπορούμε να τα λύσουμε όλα, αλλά προσπαθούμε και ζητούμε τη συμμετοχή των συμπολιτών μας σε αυτοί την προσπάθεια.

Ευχαριστώ και πάλι και καλή επιτυχία στο www.agiaparaskevi-guide.gr
Νεότερη Παλαιότερη