Ξεκινά το OPENAIR 2020: 3ημερο εκδηλώσεων για τα παιδιά στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής

openair1

Κάτι διαφορετικό, ενδιαφέρον, χαρούμενο και για πρώτη φορά αμιγώς παιδικό παρουσιάζει ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) παρουσιάζοντας το OPENAIR 2020, το οποίο θα έχει 3ημερη διάρκεια επισκεπτόμενο όλες τις γειτονιές της πόλης.

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή στις 21:00 στο 5ο Γυμνάσιο στον Τσακό με το Κουκλοθέατρο της ομάδας “Τα κουκλονήματα”: Το ταξίδι του Ασβεστούλη. Μια παράσταση για μικρά παιδιά με κεντρικό ήρωα ένα μικρό παιδί γεμάτο απορίες που θέλει να γνωρίσει τον κόσμο και ξεκινά το ταξίδι του παρέα με τον Ασβεστούλη. Μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα κι ευαισθητοποιημένη πάνω σε θέματα υγιεινής των δοντιών, οικολογίας, ανακύκλωσης, μυθολογίας, αστρονομίας κ.α.

Στη συνέχεια το OPENAIR 2020 περνά στον κινηματογράφο και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο στο Κοντόπευκο στις 21:00 το Σάββατο. Θα προβληθεί η ταινία “Γοριλομπελάδες”. Πρόκειται για μία ισπανική παραγωγή σε σκηνοθεσία Αντρες Σάερ με τους: Κλαούντια Αμπάτε, Χοάν Σουλά, Πέρε Πονς.

Ο Νιφάδας, ο μοναδικός λευκός γορίλας του κόσμου, δραπετεύει από το ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης και μαζί με τον Ελούρ, ένα… ζεν κόκκινο πάντα, αναζητούν τη μάγισσα ενός τσίρκου, η οποία μπορεί να κάνει το τρίχωμά του μαύρο και τον ίδιο «κανονικό».

Τρίτη και τελευταία στάση για το OPENAIR 2020 στα Πευκάκια και το 9ο Δημοτικό Σχολείο στις 21:00 της Κυριακής με την παράσταση “Ο Καραγκιόζης στη θάλασσα” με τον καραγκιοζοπαίκτη Αλέξανδρο Μελισσηνό, ο οποίος συνεχίζει στα χνάρια του πατέρα του.

Το OPENAIR 2020 σε επίπεδο οργάνωσης και στησίματος δείχνει πολύχρωμο, διαθέτει πλουραλισμό συνδυάζοντας μοντέρνο κινηματογράφο και λαϊκή παράδοση ενώ αποκεντρώνει τις εκδηλώσεις απευθυνόμενο σε όλα τα παιδιά της πόλης.

OPENAIR

Νεότερη Παλαιότερη