Κάπου έχουμε μπερδέψει τους ρόλους - Πληρώνουμε τη δημοτική ιστοσελίδα για υπηρεσιακή ενημέρωση ή διαφημίσεις ιδιωτών;

confusionΤου Στρατή Μαζίδη

Ανέκαθεν υποστηρίζαμε μέσα από το βήμα του agiaparaskevi-guide.gr ότι τα χρήματα των δημοτών πάνε στα σκουπίδια (σαν αυτά που καλούμαστε να μαζέψουμε "εθελοντικά" στον Υμηττό) όσον αφορά την ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Ένας διαδικτυακός τόπος ο οποίος περισσότερο χρησίμευε ως μέσο (υπερ)προβολής του εκάστοτε δημάρχου, παρά ως μια ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πύλη με υπηρεσιακά νέα και e-υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των δημοτών.

Σήμερα το πρωί λοιπόν θέλησα να αναζητήσω πρακτικά μιας συγκεκριμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και διαπιστώνω έκπληκτος ότι όχι μόνο δεν αναρτώνται πια (διότι μια εποχή τα ανέβαζαν) τα πρακτικά αλλά ούτε καν οι προσκλήσεις με τα θέματα. Η τελευταία πρόσκληση είναι από τον περασμένο Νοέμβριο, δηλαδή έξι μήνες πίσω όπως μπορείτε να δείτε στο printscreen:

site-dimou3

Εν πάση περιπτώσει μιας και μπήκα στο site του Δήμου Αγίας Παρασκευής είπα να περιηγηθώ λίγο για να δω αν υπάρχει κάποια αλλαγή, βελτίωση κτλ

Εκεί διαπιστώνω πως το μόνο που δεν παρέχεται στο δημότη είναι πραγματικά υπηρεσιακά νέα και ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Η ιστοσελίδα του δήμου περισσότερο θυμίζει εφημερίδα η οποία μάλιστα παρέχει και δωρεάν (;) διαφημίσεις.

Πχ επί μακρόν φιλοξενείται banner ηλεκτρονικού μέσου ως τόπος ενημέρωσης για τα νέα του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Το μέσο είναι καθ'όλα αξιόλογο αλλά με ποιο καθεστώς εδώ και χρόνια προωθείται από το Δήμο;

Στη συνέχεια βλέπω καταχώρηση ιδιωτικού νοσοκομείου, του οποίου συμπτωματικά συνεργάτης είναι (ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πρότινος) και ο Δήμαρχος που αφορά αιματολογικό έλεγχο έναντι χρέωσης.

site-dimou1

Μήπως έχουμε μπερδέψει λίγο τους ρόλους και τις θεσμικές μας υποχρεώσεις; Διότι και στα κοινωνικά δίκτυα που χειρίζεται ο Δήμος, η ίδια εικόνα επικρατεί. Άχρηστες κοινοποιήσεις οι οποίες πολλές φορές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που θεσμικά αποκαλείται "Δήμος Αγίας Παρασκευής" ή διαφήμιση του αυτονόητου όπως το να αλλάξουμε μια λάμπα ή τρεις πλάκες πεζοδρομίου.

Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι που χειρίζονται τη δημοτική ιστοσελίδα θα αναλογιστούν την ευθύνη τους και από διαφημιστικό φυλλάδιο, θα την καταστήσουν (κάποια στιγμή) ένα διαδικτυακό τόπο, χρηστικό για τους επισκέπτες του.
Νεότερη Παλαιότερη