Γ. Κατρούγκαλος: Πού θα βρεθούν τα χρήματα για την επαναπρόσληψη των απολυθέντων

katrougkalos

Την άμεση επιστροφή στο Δημόσιο  2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που είχαν αποχωρήσει λόγω διαθεσιμότητας προανήγγειλε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις, αλλά για την ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.
Πρόκειται κατά βάση για απολυμένες καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες και καθηγητές των ΕΠΑΛ, ενώ σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι ναι μεν θα επαναπροσληφθούν, όμως – όπως υπογράμμισε ο υπουργός – δεν είναι ζήτημα της δικής του αρμοδιότητας.
Σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση του μισθολογικού κόστους που προκύπτει ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε πως ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015, και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων.
Για το, αν θα καταργηθεί ή όχι η αποκαλούμενη προσωπική διαφορά στο Δημόσιο, είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα εξεταστεί στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου, το οποίο θα έρθει αργότερα, και συνεπώς δε συνιστά την πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο.

Αξιολόγηση και κινητικότητα

Αναφερόμενος στο νέο σύστημα αξιολόγησης που προωθεί είπε ότι δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά βελτιωτικό.  «Μέχρι τώρα η αξιολόγηση λειτουργούσε τιμωρητικά, αφού σκοπός της ήταν η απόλυση. Εμείς θα συζητήσουμε για ένα σύστημα αξιολόγησης με σκοπό τη βελτίωση των υπαλλήλων και της ποιότητας των υπηρεσιών» ανέφερε,

Πρόσθεσε εξάλλου πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε ένα πρόγραμμα κινητικότητας, καθώς όπως τόνισε υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις και αυτές θα είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου.

localit.gr
Νεότερη Παλαιότερη