Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για ανασφάλιστους ή ανέργους ηλικίας 25-65 ετών

prolipsiΣυνεχίζεται το μέχρι τον Απρίλιο πρόγραμμα "ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" το οποίο υλοποιεί το Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής-ΙΚΠΙ σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- ΕΔΔΥΠΠΥ, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, και νοσοκομεία μέλη του ΕΔΝΥΠΥ αποκλειστικά για ανασφάλιστους και ανέργους της περιφέρειας Αττικής.

Αν είστε ανασφάλιστος/-η ή άνεργος/-η, ηλικίας 25-65 ετών, επωφεληθείτε για να κάνετε δωρεάν προληπτικό έλεγχο για σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και τους καρκίνους παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία του Δικτύου, έπειτα από ραντεβού. Μαζί με τα αποτελέσματα θα λάβετε έκθεση υγείας με τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές.

Για αυτό το διάστημα, τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία είναι τα:

Γ. Ν. Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Γ. Ν. Α. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ Γ. Ν. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ Γ. Ν. Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Γ. Ν. Ν. Θ. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Γ. Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» Γ. Ν. ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ Γ. Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ» Γ.Ν.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Π.Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»

Για ραντεβού και για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας του ΙΚΠΙ: 210 7222727 - 723, ώρες 9-5 και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: www.prolipsigiaolous.gr

Μαζί σας θα πρέπει να έχετε:


  1. Φωτοτυπία ταυτότητας
  2. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή ληγμένου βιβλιαρίου υγείας
  3. Επικυρωμένη Υπεύθυνη δήλωση, που θα γράφει: «δηλώνω ότι είμαι άνεργος ή ανασφάλιστος», ανάλογα με την περίπτωση.
Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται ανάλογα με την ηλικία είναι:

-μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης,

-μαστογραφία,

-τεστ Παπανικολάου,

-ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.
Νεότερη Παλαιότερη