Ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, περιχαρής ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσουν τα Εργαστήρια Τέχνης, τα οποία βέβαια έπρεπε να λειτουργούν εδώ και καιρό. Αυτή όμως η καθυστέρηση δεν είναι το μεγαλύτερο κακό, υπάρχουν και χειρότερα.
Φέτος, ανέθεσε απευθείας την πρόσληψή των Καθηγητών των Εργαστηρίων στο νεοσύστατο «Αναπτυξιακό Οργανισμό», αντί 170.000 ευρώ.
Το κόστος της μισθοδοσίας των Καθηγητών (επί της δικής μας δημαρχιακής θητείας), μέσω ατομικών συμβάσεων έργου (διαδικασία με μόρια), ήταν περίπου 50.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι ώρες διδασκαλίας, βάσει των οποίων πρέπει να υπολογίζεται το κόστος, παραμένουν σταθερές όλα τα χρόνια.
Πού λοιπόν διοχετεύεται αυτή η τεράστια αύξηση του κόστους, την οποία πληρώνουν όλοι οι κάτοικοι με τους φόρους τους; Είναι απλό, στις παχυλές μισθοδοσίες Προέδρου, Αντιπροέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και άλλων αφανών Συμβούλων, που διόρισε ο κ. Μυλωνάκης στον Οργανισμό.
Να σημειώσουμε ότι βρήκε την ευκαιρία ο κ. Μυλωνάκης, με τα Εργαστήρια Τέχνης, για να «βολέψει» ακόμη μερικά άτομα μέσω του «Αναπτυξιακού», με 6.500 ευρώ τον μήνα.
Κατά τύχη ενημερωθήκαμε ότι ακολουθεί κι άλλη ανάθεση στον «Αναπτυξιακό», ύψους 270.000 ευρώ.
Πώς αλλιώς θα «αναπτυχθεί» η στρατιά των διορισμένων του κ. Μυλωνάκη;
Το «στρατηγικό σχέδιο» του κ. Μυλωνάκη, που εφαρμόζει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, είναι περισσότερο από εμφανές: Η διασπάθιση των χρημάτων των κατοίκων του Δήμου σε ιδιωτικές εταιρείες και μέσω του «Αναπτυξιακού Οργανισμού», πάντα μέσω αδιαφανών απευθείας αναθέσεων.
Τα προβλήματα στα σχολεία και στην καθημερινότητα μπορούν μάλλον να περιμένουν, πρέπει να εξοφληθούν πρώτα τα «γραμμάτια του κ. Μυλωνάκη, κι αν περισσέψει κάτι…
Βασίλης Σάρκουλας
Χειρουργός Οδοντίατρος-πρ. Αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων
Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»