Ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής σχετικά με την Πλατεία Αγίας Τριάδας και Ψαρών

Ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής σχετικά με την Πλατεία Αγίας Τριάδας και Ψαρών 

Με αφορμή τη σημερινή προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών περί προσωρινής αναστολής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής αναφορικά με την παραχώρηση τμήματος της πλατείας Αγίας Τριάδος και Ψαρών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων καθώς και πρόσφατων δημοσιεύσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, επισημαίνουμε τα εξής:

Η Διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής δεν επιθυμεί την αντιδικία με κανέναν πολίτη. Αντιθέτως σέβεται απολύτως και αδιαπραγμάτευτα το νόμιμο δικαίωμα τους να προσφεύγουν δικαστικά κατά μίας απόφασης, με την οποία δεν συμφωνούν.

Ωστόσο είναι επίσης αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της Δημοτικής Αρχής να λαμβάνει αποφάσεις που κρίνει πως είναι προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Με αυτό το σκεπτικό ελήφθη, κατά πλειοψηφία, από το δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής η απόφαση να επιτραπεί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε ένα πολύ μικρό τμήμα (74,50τ.μ.) της πλατείας Αγίας Τριάδων και Ψαρών.

Μία απόφαση που κρίθηκε κατά τεκμήριο νόμιμη και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (AΠ 48349/21.6.2024).

Σε ότι αφορά την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών περί προσωρινής αναστολής της χρήσης των τραπεζοκαθισμάτων στο πάρκο Αγίας Τριάδος και Ψαρών, μέχρι και τη εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης η οποία έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 8/7/2024, περιμένουμε, ως οφείλουμε, την τελική απόφαση του Δικαστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα σεβαστούμε απόλυτα την όποια απόφαση της δικαιοσύνης.

Νεότερη Παλαιότερη