«Αγία Παρασκευή η πόλη μας» για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό

Ποίων «ανάπτυξη» μας ετοιμάζει ο Δήμαρχος;

Μια εισήγηση τομή στην ως τα σήμερα λειτουργία του Δήμου μας, αποφάσισε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης να φέρει στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, την Παρασκευή 28 Ιουνίου: Τη λειτουργία «Αναπτυξιακού Οργανισμού». Με τον τρόπο αυτό, όλες σχεδόν οι λειτουργίες του Δήμου θα πραγματοποιούνται από τον Οργανισμό αυτό μέσω ιδιωτικών εταιρειών. 

Δεν είμαστε κατά της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. Με μέτρο όμως και όποτε αυτό είναι απολύτως απαραίτητο και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Διαφωνούμε με τη φιλοσοφία που έχει και επιχειρεί να επιβάλλει ο Δήμαρχος, «όλα στους ιδιώτες επιχειρηματίες» και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες.  Στον Δήμο μας έχουμε δείγματα γραφής με παρόμοιες περιπτώσεις, όταν ήταν πάλι στη Δημοτική Αρχή (2007-2010). Με απόφασή τους, τότε, μας είχαν εντάξει στην «Αναπτυξιακή Μελισσίων-Νέας Πεντέλης» (ΑΜΝΕΠ), δήθεν για να «αναπτυχθούμε», η οποία λίγο μετά «έπεσε έξω». Επί 13 χρόνια γίνεται προσπάθεια να εκκαθαριστεί,  κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν τα χρήματα που δώσαμε και ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσο είναι το χρέος που θα επωμιστούμε. Αν δεν θυμάται τα γεγονότα, μπορεί να ρωτήσει τους 2 σημερινούς Ειδικούς Συμβούλους του που τότε ήταν στο Δ.Σ. της «Αναπτυξιακής». Να θυμηθεί επίσης τις Δημοτικές Επιχειρήσεις ΔΗΠΕΑΠ, ΚΟΙΠΕΔΑΠ και ΚΟΙΚΕΔΑΠ και την «αμαρτωλή» ιστορία τους την ίδια περίοδο. 

Την εισήγηση έφερε σχεδόν αιφνιδιαστικά, χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση ούτε με την αντιπολίτευση ούτε με τους εργαζόμενους του Δήμου, τους οποίους αφορά άμεσα. Ο Δήμαρχος έχει συνηθίσει πια την αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά του, εμείς όμως δεν θέλουμε να την συνηθίσουμε.

Επέλεξε μάλιστα να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και όχι δια ζώσης ή με μεικτό τρόπο, φοβούμενος τις αντιδράσεις που θα ακούγονταν και θα φαίνονταν στην κάμερα. Επίσης μας έστειλε την εισήγηση, από 209 σελίδες, πολύ κοντά στη συνεδρίαση (για να μην προλάβουμε να την μελετήσουμε σε βάθος) και χωρίς υπογραφές από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Ένα τόσο σοβαρό θέμα, με μεγάλο κόστος για τον Δήμο αλλά και σημαντικό ρίσκο,  αντιμετωπίστηκε χωρίς καμιά σοβαρότητα από τη Δημοτική Αρχή. Γι΄ αυτό απείχαμε από τη συνεδρίαση όπως και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Τελικά, παρά τις αντιδράσεις του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης και του συνόλου των εργαζόμενων, η εισήγηση ψηφίστηκε από την παράταξη του Δημάρχου και την παράταξη του κ. Γιώργου Οικονόμου, του οποίου οι «αναστολές» που κάποτε είχε δεν υπάρχουν πια.

Όσον αφορά στις λεπτομέρειες της εισήγησης για τον «Αναπτυξιακό Οργανισμό», το τι ακριβώς σημαίνει και το τι κρύβει, θα ενημερώσουμε σύντομα τους πολίτες.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Νεότερη Παλαιότερη