Κολυμβητήριο, Σχολικές Επιτροπές... Να μη χάνεται το μέτρο

pixabay / anncapictures
Αν ερχόταν κάποιος ξαφνικά στην Αγία Παρασκευή ύστερα από απουσία πολλών ετών στο εξωτερικό, θα σχημάτιζε την εντύπωση πως επίκεινται άμεσα εκλογές, ότι ο Δήμαρχος έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση και πίσω του τρέχουν δύο επικεφαλής παρατάξεων με πολλές πιθανότητες να τον κερδίσουν. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ακριβώς αντίθετη. Ο Δήμαρχος έχει λίγους μήνες που ανέλαβε καθήκοντα ενώ αυτοί που τον καταδιώκουν, υπέστησαν συντριπτική ήττα, ο ένας μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Του Στρατή Μαζίδη

Η παράταξη του κ. Μυλωνάκη έφαγε απίστευτο πολιτικό ξύλο στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών Κυριακών, ενώ η Δημοτική του Αρχή δέχεται σειρά κατηγοριών για προβλήματα ετών τα οποία κληρονόμησε, αλλά δεν έλυσε από την πρώτη ημέρα.

Εντούτοις υπάρχει κάτι που λέγεται κοινή λογική.

Πχ με το κολυμβητήριο. Το πρόβλημα έχει δύο πτυχές. Η πρώτη αφορά λάθη τρίτων που έγιναν στο παρελθόν με την εγγραφή στο Κτηματολόγιο και η δεύτερη και σημαντικότερη, πως από τα 5 εκ. ευρώ που απαιτούνται, έχουμε διαθέσιμα τα...2. Τα υπόλοιπα; Παρά τις υποσχέσεις διαφόρων, χειροπιαστό δεν είδαμε τίποτε.

Η παράταξη του κ. Σάρκουλα που διοίκησε το Δήμο την αμέσως προηγούμενη θητεία ήταν ενήμερη εξαρχής για το θέμα με το Κτηματολόγιο αφού όπως αποκαλύφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η τεχνική υπηρεσία είχε ενημερώσει σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ήδη από εποχής Σταθόπουλου [2018].

Σαφέστατα περιμένουμε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή να μας πει τι γίνεται με το Κτηματολόγιο και πόσο ακόμη θα περιμένουμε να γίνουν οι διορθώσεις, όσος φόρτος υποθέσεων κι αν υπάρχει, αλλά και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να εξηγήσει στους δημότες εκτός από το να αναζητά πότε έγινε η εγγραφή, πως:

> ενώ το κολυμβητήριο ήταν θέμα πρώτης γραμμής, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να προβεί στις δέουσες ενέργειες στο Κτηματολόγιο; Είναι λίγο δύσκολο να καταπιάνεσαι με το φάκελο "κολυμβητήριο" και να μη βλέπεις την ενημέρωση των υπηρεσιακών του 2018.

> αφού υπήρχαν εκκρεμότητες, γιατί στην κεντρική προεκλογική ομιλία της ελάσσονος πια αντιπολίτευσης στις αρχές Οκτωβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή, ειπώθηκε ότι την ίδια ημέρα ο εργολάβος ξεκίνησε εργασίες; (ειδικά αυτήν την ερώτηση την έχουμε θέσει αμέτρητες φορές το τελευταίο επτάμηνο).

Πάμε και στα χρέη των Σχολικών Επιτροπών στις ΔΕΚΟ

Όταν η κ. Νικολούλια έκανε τη σχετική αναφορά κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, κανείς δεν αντέδρασε, θίχτηκε, ενοχλήθηκε ούτε όταν είπε πως κανείς δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά στο παρελθόν με τα σχολεία, ούτε όταν ανέφερε πως προέκυψαν τα χρέη προς τις ΔΕΚΟ.

Ξαφνικά ενοχλήθηκαν κάποιοι όταν το είδαν γραμμένο και δημοσιευμένο από εμάς. Αυτό ήταν το πρόβλημα.

Ο κ. Σταθόπουλος έσπευσε - ως συνήθως - να σχολιάσει τη δική μας ανάρτηση, εστιάζοντας μόνο στο σκέλος του "κανείς δεν ενδιαφέρθηκε" επαινώντας για άλλη μια φορά τη θητεία του, αλλά για τα χρέη στις ΔΕΚΟ, δεν είχε κάτι να πει. 

Η δε παράταξη Σάρκουλα στην ανακοίνωσή της βαπτίζει "ευελιξία" οι Σχολικές Επιτροπές να καλύπτουν δαπάνες εκτός των αρμοδιοτήτων τους αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς ενώ παράλληλα αναζητά "συνενόχους" που τότε δεν αντέδρασαν.

Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα.

Θα πρέπει όμως η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τους δημότες πόσο κόστισε αυτή η ευελιξία διότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί συνήθως επιβαρύνονται με προσαυξήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη