Αγία Παρασκευή - Η Πόλη μας: Από τώρα «σηκώνουν τα χέρια ψηλά»;

Πέντε μήνες μετά και η τακτική «φταίνε οι άλλοι», έχει γίνει συνήθεια για τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Αυτό, μαζί με το ότι διαδίδουν ψευδείς «ειδήσεις».

Αναφερόμαστε σε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κα Τάνια Νικολούλια, στη 15η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την κατάσταση στα σχολεία κλπ

Είπε η κα Νικολούλια:

«Τα προβλήματα των σχολείων της πόλης είναι πάρα πολλά αλλά κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τα σχολεία».

 Είναι αλήθεια ότι τα σχολεία της πόλης μας είναι παλαιά και όντως παρουσιάζονταν κατά καιρούς προβλήματα. Όμως τόσο η Τεχνική Υπηρεσία όσο και οι Σχολικές Επιτροπές, παρενέβαιναν και τα διόρθωναν άμεσα. Τα σχολεία της πόλης μας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, καλύτερη από τα σχολεία πολλών άλλων Δήμων, πολλοί από τους οποίους μάλιστα ζητούσαν τις συμβουλές μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Η δικαιοσύνη και ο πολιτικός πολιτισμός μας υποχρεώνουν να πούμε ότι και η προηγούμενη από εμάς Δημοτική Αρχή έκανε πολύ καλή δουλειά στον τομέα των σχολείων, εμείς την συνεχίσαμε και την βελτιώσαμε ακόμη περισσότερο. Και οι δύο Δημοτικές Αρχές, μάλιστα, έκαναν αγώνα για την αύξηση των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) σχολείων. Να της θυμίσουμε επίσης ότι της κληροδοτήσαμε μια μεγάλη εργολαβία ύψους 450.000 ευρώ περίπου, για σημαντικές συντηρήσεις σχολείων. Ελπίζουμε να μην πανηγυρίσουν ότι είναι «δικιά» τους, κάτι που συνηθίζουν.

«Οι προηγούμενες Σχολικές Επιτροπές κάλυψαν τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων που δεν μπορούσε να καλύψει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου».

Αυτό, από μόνο του, διαψεύδει το ότι «κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά», που είπε. Δείχνει την ευελιξία που είχαμε να λύνουμε άμεσα τα προβλήματα, παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες. Άλλωστε και η Τεχνική Υπηρεσία (η οποία έκανε πολλές σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης των σχολείων) και οι Σχολικές Επιτροπές, είναι Δημοτικές Υπηρεσίες.

«Εξέφρασε την απορία πως μέλη της σχολικής επιτροπής της προηγούμενης δημοτικής αρχής αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν οφειλές σε ΔΕΚΟ ενώ δεν είχαν καμία αντίρρηση να ψηφίσουν τις εργασίες των σχολικών επιτροπών». Πρώτον, να της θυμίσουμε ότι στις Σχολικές Επιτροπές μετείχαν και μέλη της παράταξής της, που επίσης ψήφιζαν χωρίς αντίρρηση. Αλλά για ποιο θέμα να έχουν αντίρρηση, ; Υπήρχε πλήρης ενημέρωση σε όλους (και στο Δημοτικό Συμβούλιο) ότι οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ παρουσίαζαν σημαντικές αυξήσεις, αφού το κόστος της ενέργειας (φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα) είχε μεγάλες αυξήσεις. Δεύτερον, ο σημερινός Αντιδήμαρχος Παιδείας ήταν (έως λίγους μήνες πριν τις εκλογές) Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής. Αν υπήρχε θέμα με τη διαχείριση που ασκούσε, γιατί παραμένει Αντιδήμαρχος και μάλιστα Παιδείας; Τρίτον, ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης, πρόσφατα με την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, αφαίρεσε 130.000 ευρώ από τις Σχολικές Επιτροπές. Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε τότε η κα Νικολούλια;

Θα προτείναμε στην κα Νικολούλια και γενικά στη Δημοτική Αρχή, να βρουν τον τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Αν δεν γνωρίζουν πώς να τα επιλύσουν και κάθε φορά «σηκώνουν τα χέρια ψηλά», είναι δικό τους θέμα πλέον. Αλλά δεν θα έπρεπε να έλεγαν πριν τις εκλογές «έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα, είμαστε έτοιμοι», 5 μήνες μετά θα έπρεπε ήδη να το βλέπουμε.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Νεότερη Παλαιότερη