Τάνια Νικολούλια: Το 2022-23 οι Σχολικές Επιτροπές κάλυπταν τεχνικές δαπάνες και άφησαν απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΚΟ

Το οικονομικό χρέος που έχει δημιουργηθεί στις σχολικές επιτροπές για ανεξόφλητες υποχρεώσεις σε ΔΕΚΟ, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Β' Βαθμιας Σχολικής Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος, κ. Νικολούλια απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Ενωσης Συλλόγων Γονέων κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που τέθηκε μέσω και του κ. Τσιμπουκάκη (Λαϊκή Συσπείρωση) οφείλεται σε ανεξόφλητους λογαριασμούς των ετών 2022 και 2023.

Η κ. Νικολούλια σημείωσε πως από την έρευνα που έχει γίνει, το χρέος δημιουργήθηκε επειδή οι προηγούμενες Σχολικές Επιτροπές κάλυψαν τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων που δεν μπορούσε να καλύψει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Όπως είπε τα προβλήματα των σχολείων της πόλης είναι πάρα πολλά αλλά κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τα σχολεία και εξέφρασε την απορία πως μέλη της σχολικής επιτροπής της προηγούμενης δημοτικής αρχής αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν οφειλές σε ΔΕΚΟ ενώ δεν είχαν καμία αντίρρηση να ψηφίσουν τις εργασίες των σχολικών επιτροπών.

Το ερώτημα είναι πως οι σχολικές επιτροπές οι οποίες καλύπτουν λειτουργικές δαπάνες, κάλυψαν οικονομικά εργασίες που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και εξ ίσου σημαντικό είναι να διευκρινιστεί τόσο το ύψος των χρεών σε σύνολο και ανά πάροχο όσο κι αν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις.

Το ενδιαφέρον στη συνέχεια είναι όταν η πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων, κ. Βαζούρα, αποκαλύπτει πως ο φορέας ο οποίος μετέχει στις Σχολικές Επιτροπές στήριζε τις τεχνικές εργασίες αλλά δεν είχε λάβει ποτέ γνώση για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, ει μη μόνο από τις νέες διοικήσεις των Σχολικών Επιτροπών, δίχως όπως είπε αυτό να αναιρεί την αναγκαιότητα των τεχνικών εργασιών.

Νεότερη Παλαιότερη