Περισσότερο συμβολική πια η παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής;

«Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκα το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, το οποίο γνωρίζω πως λόγω της σοβαρής υποστελέχωσής του αντιμετωπίζει σημαντικές  δυσκολίες στην προσπάθεια να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά. Όπως ενημερώθηκα τόσο από τον Διοικητή όσο και από εκπροσώπους της συνδικαλιστικής ένωσης, η δυναμικότητα του τμήματος είναι μόλις 17 αστυνομικοί, ενώ θα έπρεπε να είναι 60!. Παράλληλα βέβαια και με τα προβλήματα υποδομών και εξοπλισμού που αντιμετωπίζουν. Τους διαμήνυσα πως θα είμαι στο πλευρό τους και θα στηρίξω τα δίκαια αιτήματά τους, με κάθε πρόσφορο τρόπο». 

Του Στρατή Μαζίδη

Τα παραπάνω είναι κομμάτι εκτενούς ανάρτησης του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, κ. Μυλωνάκη. Μέχρι χθες είχαμε την εικόνα μέσω του πρόσφατου ρεπορτάζ της ΕΡΤ πως το Α.Τ, λειτουργεί με το 50% της δυναμικότητας και 32 άτομα αντί 61. Αλλά τελικά η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. 17 αντί 60.

Αν τώρα αυτούς τους 17 αστυνομικούς τους διαιρέσουμε με τις βάρδιες, τα ρεπό, την ελάχιστη στελέχωση των γραφείων του Α.Τ. κτλ, τότε αναρωτιέται κανείς πόσοι απομένουν για να βγουν στους δρόμους και να σπεύσουν όπου - ο μη γένοιτο - χρειαστεί.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Εφόσον όπως αναφέρει ο Δήμαρχος το Α.Τ. χρειάζεται 60 άτομα και δουλεύει με 17, σημαίνει ότι επί της ουσίας λειτουργεί όπως ένα αυτοκίνητο με... μία ρόδα. 

Ωστόσο η υποστελέχωση αποδεικνύει και κάτι ακόμη. Όλα αυτά τα χρόνια που επιδεινώνεται ραγδαία η εγκληματικότητα και οι δυνατότητες του Α.Τ., όλες αυτές οι επισκέψεις, οι συσκέψεις, τα ψηφίσματα και τα δελτία τύπου, ήταν παρηγοριά των άρρωστο.

Είναι καιρός να παραμεριστούν οι συμβολικές ενέργειες και οι δήμοι πλέον να ενώσουν τις δυνάμεις τους πιέζοντας αποτελεσματικά το κεντρικό κράτος. Από το να κοιμόμαστε με ανοικτά παράθυρα μέχρι το να αλωνίζουν κάθε λογής απατεώνες και επικίνδυνα στοιχεία έχει μεγάλη απόσταση.

Εν πάση περιπτώσει δεν είναι δυνατόν από το 2015 να έχει πάρει πάλι την ανηφόρα το δημόσιο όσον αφορά τις προσλήψεις αλλά όλοι εκείνοι οι φορείς είτε μιλάμε για σχολεία, είτε για νοσοκομεία, είτε για αστυνομία, να παραμένουν υποστελεχωμένοι.

Από την άλλη, γιατί να θέλει να γίνει κανείς αστυνομικός; Μπορεί κάνοντας το καθήκον του, να βρει τον μπελά του στο τέλος...

Νεότερη Παλαιότερη