Ο αιφνιδιασμός Μυλωνάκη με τον διαχειριστικό έλεγχο έχει διπλή στόχευση

Τρία ήταν τα σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής: η εισαγωγή εκτός ημερήσιας διάταξης της επί της αρχής ψήφισης της διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου της χρονικής περιόδου 2019 - 2023, οι προϋποθέσεις και τα προσόντα για την προκήρυξη της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη και η σύνθεση της Επιτροπής για το Γιαβάσειο κληροδότημα.
 
Του Στρατή Μαζίδη

Υπέρ της διενέργειας του διαχειριστικού ελέγχου, ψήφισε εκτός από τη συμπολίτευση η παράταξη της Νέας Αρχής καθώς επίσης το Φυσάει Κόντρα. Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης μοιράστηκαν ανάμεσα σε λευκό, παρών και αποχή.

Όσον αφορά την προκήρυξη για τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη, η βασική αλλαγή ήταν η απαλοιφή μεταξύ των προϋποθέσεων όσων θέσουν υποψηφιότητα της κατοχής πανεπιστημιακού τίτλου.

Τέλος πρόεδρος της επταμελούς επιτροπής για το Γιαβάσειο ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Παπαμιχαήλ ενώ από την αντιπολίτευση ορίστηκε ο Κώστας Τσιαμπάς.


Επισημάνσεις

👉 Ο Δήμαρχος φαίνεται πως αιφνιδίασε την αντιπολίτευση με την πρόταση του για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου της χρονικής περιόδου που αφορά την προηγούμενη δημοτική αρχή. Θα αναρωτηθεί κανείς, για ποιο λόγο επέλεξε να το φέρει, ως έχει δικαίωμα, εκτός ημερησίας διάταξης και όχι κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως του προτάθηκε; Προφανώς για να μετρήσει παράλληλα αντιδράσεις και να παρασύρει σε λάθη όσους θα εμφανίζονταν αιφνιδιασμένοι.

👉 Όσον αφορά τον κ. Σταθόπουλο από την στιγμή κατά την οποία είπε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει το θέμα όταν έρθει λεπτομερώς στη Δημοτική Επιτροπή δεν είχε κανένα λόγο να μην το ψηφίσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο επί της αρχής, όταν προεκλογικά κατήγγειλε τον τέως Δήμαρχο ενώ ακόμα και προχθές άνοιξε πάλι το γνωστό θέμα με την απευθείας ανάθεση των 600.000€ για τα κλαδιά με τα χιόνια.

Αρκεί να διαβάσει κανείς ορισμένες από τις ανακοινώσεις του κ. Σταθόπουλου το τελευταίο εξάμηνο προ των εκλογών [οι τίτλοι που βλέπετε, είναι αυτοί που δόθηκαν από την παράταξη]:

«Νίκη Πολιτών»: Ο Β. Ζορμπάς ολοκληρώνει το οικονομικά καταστροφικό του έργο με αυξανόμενο αυταρχισμό [https://www.nikiagiaparaskevi.gr/niki-politon-o-v-zormpas-oloklironei-to-oikonomika-katastrofiko-toy-ergo-me-ayxanomeno-aytarchismo/]

«Νίκη Πολιτών»: Διασπάθιση Δημόσιου Χρήματος από τον κ. Ζορμπά [https://www.nikiagiaparaskevi.gr/niki-politon-diaspathisi-dimosioy-chrimatos-apo-ton-k-zormpa/]

Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΖΗΜΙΑ 100.000€ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Β. ΖΟΡΜΠΑ, ΥΠΕΡ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ [https://www.nikiagiaparaskevi.gr/g-stathopoylos-zimia-100-000e-gia-ton-dimo-me-ypografi-v-zormpa-yper-ergolavoy/]

Νίκη των Πολιτών: Πεταμένα χρήματα σε ενοίκια, με σπατάλη και αδιαφορία Ζορμπά [https://www.agiaparaskevi-guide.gr/2023/07/blog-post_10.html]

Όταν έχεις πει όλα τα παραπάνω, το μόνο που δεν κάνεις είναι να ψηφίζεις λευκό ή να απέχεις.

👉 Γενικά ο κ. Σταθόπουλος συνέχισε την κουραστική τακτική να θέλει να γίνεται το δικό του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιθυμία του να οριστεί στην επιτροπή του Γιαβασείου άτομο που αυτός θεωρεί πως πρέπει να αποτελεί μέλος της [ο οποίος ήταν υπέρ της πώλησης του ακινήτου με μόλις 2,2 εκ. ευρώ υπολογίζοντας για μεγάλη περίοδο χαμηλό ενοίκιο 7 χιλ. ευρώ με μόλις ένα τοις εκατό το χρόνο αύξηση]. Όμως εδώ και χρόνια δε διοικεί πια. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι η ερώτηση για το τι θα κάνει η Επιτροπή ενώ είναι αυτός των ημερών του οποίου θεσπίστηκε.

👉 Όπως για άλλους το χαρτί της εντιμότητας σταμάτησε να αποδίδει διότι πολύ απλά δεν αποτελεί προσόν αλλά προαπαιτούμενο, ομοίως το χαρακτηριστικό της ευγένειας για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αρχίζει να γυρίσει μπούμερανγκ αφού διακόπτοντας για άλλη μία συνεδρίαση αρκετές φορές τον Δήμαρχο, ο τελευταίος επίτηδες του υπενθύμιζε ότι είναι ευγενής παραπέμποντας στον κ. Ζορμπά. 
 
👉 Ο κ. Οικονόμου έχει δίκιο. Δεν έχει αξία αν η επιτροπή για το Γιαβάσειο απαρτίζεται από 5 ή 15 μέλη αλλά αν η ενημέρωση θα φτάνει μέχρι το δημοτικό συμβούλιο [και συμπληρώνουμε εμείς από την πλευρά μας τους δημότες] ούτως ώστε να μη μαθαίνουμε από διαρροές ότι οι μισθωτές προχώρησαν σε εξώδικα και εν συνεχεία σε αγωγή επειδή δεν τους δίνουμε σημασία] ή μάλλον... να μην οδηγούμαστε ποτέ σε τέτοιες καταστάσεις.
 
👉 Η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης πρέπει να αποφασίσει αν ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν ένας καλός ή κακός Δήμαρχος. Όταν διεκδικούσε το δήμο 2010, τον κατήγγειλε για πράγματα τα οποία ουδέποτε αποδείχτηκαν. Όταν φτάσαμε στις παραμονές δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών του 2014 έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 


Όταν το 2019 επανερχόταν στη δημοτική αρχή και ο κ. Γιαννακόπουλος αναλάμβανε λίγο αργότερα αντιπεριφερειάρχης του κ. Πατούλη, ο Βασίλης Ζορμπάς συνεργάστηκε μαζί του σε σειρά ζητημάτων για να προωθήσουν τις διεκδικήσεις της πόλης στην Περιφέρεια Αττικής. Τώρα ξαφνικά ζητά να γίνει έλεγχος από το 2007 ως απάντηση στην κίνηση του κ. Μυλωνάκη. Όμως η ελάσσονα αντιπολίτευση διοίκησε το δήμο σε δύο διαφορετικές θητείες, έχοντας όλο το χρόνο να ψάξει το οτιδήποτε. Άλλωστε είδαμε σε επίπεδο Περιφέρειας τον ομόσταυλο του κ. Πατούλη, Νίκο Χαρδαλιά να προχωρά κι αυτός σε αντίστοιχο έλεγχο.

👉 Στο ερώτημα αν ο έλεγχος είναι απαραίτητος, η απάντηση είναι απλή. Όταν σύμφωνα με τον Δήμαρχο δεν υπάρχει ενεργό μισθωτήριο συμβόλαιο σε ό,τι ενοικιάζει ο Δήμος, τότε, αν αυτός ο έλεγχος τα καλύπτει όλα αυτά καλό είναι να γίνει για να ξέρεις πατάς και πού βρίσκεσαι, τι μπορεί να ξέφυγε και τι χρειάζεται να διορθωθεί. Αυτό είναι καλό όχι μόνο για τη σημερινή Δημοτική Αρχή αλλά και την επόμενη που θα έρθει να ελέγξει τη σημερινή και τα πεπραγμένα της. Ας μην ξεχνάμε πως όταν ανέλαβε η διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου, ο τότε αντιδήμαρχος οικονομικών προχώρησε σε μία άμεση απογραφή. Άλλωστε οι αντιδράσεις της κίνησης αυτής είναι μάλλον υπερβολικές αφού κανένας από τη Δημοτική Αρχή δεν κατηγόρησε για τα οικονομικά την προκάτοχό της ενώ ο Δήμαρχος έθεσε ένα εύλογο ερώτημα προς τα μέλη του σώματος: σε περίπτωση που αγόραζαν μία εταιρεία και αναλάμβαναν τη διοίκηση της, θα έκαναν έλεγχο ή όχι; Εν κατακλείδι οι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα της ζωής [πχ αγορά διαμερίσματος, μεταχειρισμένου ΙΧ κτλ] γίνονται για να διασφαλίσουν ότι τα πάντα είναι εντάξει και όχι με την προσδοκία να βρεθούν προβλήματα. Είναι όπως όταν κάνουμε προληπτικές εξετάσεις. Δεν πάμε με την προσδοκία να βρούμε κάτι... 

👉Η τροποποίηση μετά από αίτημα μερίδας της αντιπολίτευσης των όρων της προκήρυξης για τη θέση του ΣτΔ έχει και κάποιον άλλο σκοπό μιας και διαδίδονται φήμες ότι συγκεκριμένο πρόσωπο διερευνά τις προθέσεις ορισμένων σε περίπτωση που αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα;

Νεότερη Παλαιότερη