Ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής σχετικά με την παράνομη κοπή δέντρων στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Κοντόπευκο

Την κοπή εννέα (9) δέντρων που υπήρχαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Κοντόπευκο, διαπίστωσε ο Δήμος Αγίου Παρασκευής.

Η Διοίκηση του Δήμου, κατόπιν σχετικής αυτοψίας που πραγματοποίησαν στο χώρο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου, υπογραμμίζει πως τα δέντρα κόπηκαν παράνομα, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση και άδεια από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

Διαμηνύει δε προς πάσα κατεύθυνση πως ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και δεν μπορεί να προβαίνει σε ενέργειες που είναι εις βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση με εντολή του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν σχετικά πρόστιμα, βάσει και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Παράλληλα η διοίκηση του Δήμου δεσμεύεται πως με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει σε δράσεις με «πράσινο» πρόσημο και προς αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε, θα προχωρήσει άμεσα σε νέες δενδροφυτεύσεις με στόχο την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της πόλης.

Καταλήγοντας επισημαίνεται πως δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα αυθαιρεσίας, απ΄όπου και αν προέρχονται.

Νεότερη Παλαιότερη