Έκπληξη θα ήταν αν ο Γιώργος Οικονόμου δεν εκλεγόταν αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής

pixabay / Tumisu
Έκπληξη προκάλεσε σε αρκετούς η εκλογή του Γιώργου Οικονόμου στη θέση του αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Αγίας Παρασκευής. Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής επικράτησε του Βασίλη Σάρκουλα καθώς εξασφάλισε την υποστήριξη του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη κατά την ψηφοφορία. Ήδη σε πρώτο χρόνο η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μία οργισμένη ανάρτηση του πρώην Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά με υπονοούμενα τα οποία φτάνουν τόσο όσο να μην περάσουν [;] ορισμένα όρια.

Του Στρατή Μαζίδη

Το ότι ο Γιώργος Οικονόμου στήριξε το Γιάννη Σταθόπουλο, όπως έκανε και η παράταξη του πρώην Δημάρχου, που έφτασε στο σημείο να καρατομήσει αντιδήμαρχο επειδή εξέφρασε δημόσια τη δική του διαφορετική θέση, δεν του απαγορεύει να σταθμίζει τα γεγονότα και να κινείται ανάλογα. Ο κ. Οικονόμου διαπίστωσε πως η τοξικότητα της προηγούμενης περιόδου του στοίχισε πολύ ακριβά στην κάλπη. Επίσης, ίσως αναγνώρισε, πως η στήριξή του στον κ. Σταθόπουλο για τον οποίο στη συνέντευξή του σε μένα το 2018 δε βρήκε ούτε ένα καλό λόγο ως Δήμαρχο να πει, τον εξέθεσε. Εν ολίγοις είδε ότι πρέπει να κάνει όπισθεν, να βγει ξανά στον κεντρικό δρόμο και να δει που θα πάει.

Γιατί όμως ο Δήμαρχος να στηρίξει τον κ. Οικονόμου και όχι τον κ. Σάρκουλα;

Ο Γιάννης Μυλωνάκης την επομένη των εκλογών με δηλώσεις του έτεινε χείρα συνεργασίας προς όλο το δημοτικό συμβούλιο. Αντ' αυτού τι εισέπραξε;

Μία απερχόμενη δημοτική αρχή η οποία αντί να ασκήσει τα καθήκοντά της δεν έφερε τελικά προς ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό ώστε να βάλει εμπόδια στα πρώτα βήματα της νέας Δημοτικής Αρχής φτάνοντας στο σημείο να αυτο-ακυρώνεται αφού από τη μια πλευρά υπεραμυνόταν της αύξησης των δημοτικών τελών και από την άλλη δεν τα έφερνε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο κ. Σάρκουλας τόσο μετά τις εκλογές όσο και μετά την αλλαγή της σκυτάλης στο δημαρχείο παραμένει σιωπηλός με εξαίρεση την αμφισβήτηση των χειρισμών του δημάρχου στο θέμα της ορκωμοσίας Μουστόγιαννη, όπου όμως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τη διαπιστωτική της πράξη επικύρωσε τρόπον τινά τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής. Και φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη θολούρα σχετικά με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης αφού βάση του νόμου, παραμένει ο κ. Ζορμπάς.

Μία αξιωματική αντιπολίτευση η οποία ήδη σε δύο εβδομάδες έχει στοχοποιήσει μέλος της Δημοτικής Αρχής που αγγίζει πια τα όρια της εμμονής [και με μια εσάνς σεξισμού;], και ένα Γιάννη Σταθόπουλο τον οποίο πάτησε οδοστρωτήρας κατά τις τελευταίες εκλογές [στις προηγούμενες ήταν φορτηγό] να δίνει οδηγίες, να κάνει παρατηρήσεις, να απαιτεί παύση αντιδημάρχου πριν κριθεί στην πράξη και να εξανίσταται για το χαρακτηρισμένο "οι ηττημένοι των εκλογών". Μήπως κέρδισε στις εκλογές; Δε συνετρίβη; Δεν έχει δει ακόμη πού βρισκόταν την πρώτη Κυριακή του 2014 και που τον Οκτώβριο του 2023; Δεν κατάλαβε πού οφείλεται αυτό; Επικαλείται τη γνωστή καραμέλα της ακροδεξιάς όπως αυτός την αντιλαμβάνεται ξεχνώντας ότι ο ίδιος είχε στο κοινό του κατά την τελευταία του προεκλογική ομιλία και μνημόνευσε στην ακόλουθη ανακοίνωση άνθρωπο τον οποίο έχει αποκαλέσει "υμνητή του Ντερτιλή" δίχως να έχει ανακαλέσει;

Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι καυτηρίασε την ένταξη Αλεξόπουλου στην παράταξη του Βασίλη Ζορμπά με την παραπάνω καραμέλα, αλλά όταν είχε σχηματίσει δική του παράταξη εν όψει 2019 και εντάχθηκε αργότερα τότε στη Νέα Αρχή του Γιώργου Οικονόμου, δεν είχε κανένα πρόβλημα αφού θα έκοβε ψήφους από τον κ. Ζορμπά. Τότε ήταν απλά ο κ. Αλεξόπουλος. Αλλά εδώ πρότεινε το Βασίλη Σάρκουλα και ψήφισε... λευκό.

Στον αντίποδα ο κ. Οικονόμου στήριξε τη Δημοτική Αρχή στο θέμα του χειρισμού της αγοράς των οικοπέδων για το αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας, κάνει προτάσεις που μάλλον βρίσκουν ευήκοα ώτα και μέχρι στιγμής δε δυναμιτίζει το κλίμα. Συνεπώς για ποιο λόγο ο Δήμαρχος να εμπιστευτεί αυτούς που του ασκούν κριτική σε θέματα που ξέρουν ότι έχει δίκιο και όχι κάποιον ο οποίος τουλάχιστον ως τώρα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μιας ευρύτερης συνεργασίας;

Επιπλέον οι κινήσεις του κ. Μυλωνάκη τόσο κατά το μεσοβδόμαδο των δύο Κυριακών, ο χειρισμός του θέματος της ορκωμοσίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και η επιλογή να στηρίξει τον κ. Οικόνομου, δείχνουν ότι μάλλον δεν είναι ο προβλέψιμος [;], ακίνδυνος [;], τζούφιος [;], άμπαλος [;] που κάποιοι ενδεχομένως νόμιζαν.

Σε κάθε περίπτωση η έκπληξη θα ήταν αν δεν εκλεγόταν ο Γιώργος Οικονόμου. Όσον αφορά τις διάφορες καμουφλαρισμένες καταγγελίες; Ας διατυπωθούν πρώτα ευθέως, αλλιώς είναι σα να μη διατυπώθηκαν. Δεν είχε γίνει κι άλλη μια παρόμοια ανάρτηση σχετικά πρόσφατα; Φυσικά ο Δήμαρχος βλέποντας είτε την στοχοποίηση αντιδημάρχου του είτε αυτής της μορφής τις αναρτήσεις, μόνο χαρούμενος μπορεί να είναι. Ο καθένας καταλαβαίνει το γιατί.

Νεότερη Παλαιότερη