Με νίκες σε Γυναίκες και Νεάνιδες προχώρησε ο ΓΣΑΠ

Το κύριο γεγονός για το τμήμα γυναικών ήταν η επέμβαση για ρήξη χιαστού που υπεβλήθη η αθλήτριά μας  Γωγώ Σακουλάκη, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στον αγώνα με την ΑΕΚ Περιστερίου την περασμένη αγωνιστική. Της ευχόμαστε γρήγορα περαστικά και το συντομότερο πάλι μαζί μας. Παράλληλα καλωσορίζουμε την Ντορέτα Φραγκούλη που εντάχθηκε στην ομάδα μας με υποσχετική από τον ΕΥΝΙΚΟ, σωματείο της Α1 Γυναικών και θα αγωνίζεται τόσο στο τμήμα γυναικών, όσο και στο τμήμα νεανίδων. Καλορίζικη!  Κατά τα άλλα  οι γυναίκες  επανήλθαν στις νίκες , ενώ οι νεάνιδες συνέχισαν τις δικές τους. Οι κορασίδες  ηττήθηκαν εκτός έδρας από τον ΠΑΟ  και τα Γαλανόλευκα Αστέρια συνέχισαν την εκπαιδευτική τους πορεία.

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΓΣΑΠ-ΆΜΙΛΛΑ Περιστερίου 44-30 (20-4, 08-15, 08-07, 08-04)

Διαιτητές: Κιουλάφας, Ευφραιμίδης

Ένα «περίεργο» παιχνίδι παρακολουθήσαμε χθες στο ΖΕΤΑ ΛΑΟΥΔΗ. Η ομάδα μας είχε ένα σαρωτικό πρώτο δεκάλεπτο, αμυντικά και επιθετικά και στη συνέχεια «κόλλησε» επιθετικά για όλο τον υπόλοιπο αγώνα. Είτε γιατί μας έλειψε το περιφερειακό σουτ, είτε γιατί είχαμε κακές επιλογές, είτε γιατί η Άμιλλα έσφιξε την άμυνά της, για τα επόμενα τρία δεκάλεπτα το καλάθι το βλέπαμε με το κυάλι. Ευτυχώς όμως δεν υστερήσαμε αμυντικά παρά μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλιώς το αποτέλεσμα ίσως ήταν απογοητευτικό. Την επόμενη αγωνιστική που θα γίνει σε 15 ημέρες(28/01) στο Άργος περιμένουμε ασφαλώς ένα διαφορετικό πρόσωπο, για να κλείσουμε νικηφόρα τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

ΓΣΑΠ (Ρουμπελάκης, Στρατής): Κεσσέ 6(1), Τσιαδή 3(1),  Γρίσπου 5, Καραχάλιου 9, Γιαμπάνη 10(2), Βούλγαρη 3(1), Κυρκοπούλου, Πολιτοπούλου 6, Κακοσούρη 2, Σπυρίδωνος.

ΑΜΙΛΛΑ (Γουναρά): Τζουγκράκη 6(1), Μούκα 11(3), Λυκούδη 3(1), Νίξινα 6, Καρανάσιου 4, Τραγουστή, Λιάσκου, Σταμούλου, Λυμπέρη.


Β. ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Α.Σ. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ – Γ.Σ.Α.Π : 24-49 (6-7, 4-13, 7-14, 12-15)

Οι νεάνιδες μας, με αρκετές κορασίδες στη σύνθεση τους, επιβλήθηκαν εύκολα της ομάδας του Καλλίμαχου, στο Μαραθώνα στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας νεανίδων (15/1/2024, ώρα 19.45). Ο αγώνας δεν επιδέχεται ιδιαίτερου σχολιασμού, καθώς η ομάδα του Καλλίμαχου είχε μόνο μια πεντάδα αθλητριών να παρατάξει και η ανωτερότητα της ομάδας μας ήταν εμφανής και σε καμία περίπτωση τα κορίτσια δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν ιδιαίτερα. Έφτασαν άνετα στη νίκη χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση. Όπως φαίνεται και από το επί μέρους σκορ, μόνο στην πρώτη περίοδο υπήρξε αντίδραση του Καλλίμαχου πού εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα και αστοχία της ομάδας μας και κρατήθηκε στον ένα πόντο διαφορά. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε το δρόμο του, με τον κόουτς να δίνει αρκετό χρόνο στις κορασίδες.

Για την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα μας θα τεθεί αντίπαλη της αντίστοιχης Β΄ ομάδας του Κρόνου Γέρακα, στην έδρα μας την Δευτέρα 22/1 και ώρα 21.45. Καλή συνέχεια στα κορίτσια για την πρωτιά στον όμιλο μας!!!

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής) Λάσκαρη Ρ. 6(1), Αγριογιάννη 3, Μαρτάκη, Γιαννοπούλου 6, Μήτση 13, Κουκουμέλη, Κοντογιωργάκη 8, Μάγειρα 5(1), Κεχρή, Σταυρακάκη 2, Τούτση 2,Κεϊσογλου 4.


Γ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΠΑΟ – Γ.Σ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 73-21 (25-5, 18-2, 12-11, 18-3)

Το Σάββατο 13/01 (ώρα 19.20) στο γήπεδο Π. Γιαννακόπουλος, τα κορίτσια μας αγωνίστηκαν εναντίον του Παναθηναϊκού. Αν και το σκορ υποδηλώνει μία βαριά ήττα, για όσους είδαν το παιχνίδι ήταν εμφανές για μία ακόμα φορά, ότι η ομάδα μας είναι αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με την αρχή του πρώτου γύρου. Αγωνιστήκαμε εναντίον της μακράν καλύτερης ομάδας της κατηγορίας (αήττητη ως τώρα), που έχει στις τάξεις της 3 παίκτριες της Εθνικής ομάδας, που πήρε μέρος στο πρόσφατο Βαλκανικό τουρνουά στη Ρουμανία και άλλες αθλήτριες υψηλών δυνατοτήτων, που καθιστούν τον Παναθηναϊκό ως ένα βασικό διεκδικητή του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Παρ΄ όλα αυτά, τα κορίτσια μας δε φοβήθηκαν, προσπάθησαν χωρίς να κάνουν πολλά λάθη, έπαιξαν αξιοπρεπώς, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ακολουθήσουν το ρυθμό της αντιπάλου. Αυτό που κρατάμε από το παιχνίδι είναι η βελτίωση τεχνικά και η μαχητικότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον τρόπο που προσπαθούμε τις τελευταίες αγωνιστικές και να «χτυπήσουμε» όλα τα παιχνίδια, ακόμα κι αυτά που φαίνονται πολύ δύσκολα, με όσες δυνάμεις έχουμε, δεδομένων των απουσιών λόγω τραυματισμών η άλλων λόγων. 

Καλή συνέχεια!!!! Επόμενος αγώνας με τον Ανταίο στην έδρα μας το Σάββατο 20/1 (18.00)

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής) Τούτση, Παραπαγκίδου, Μεϊτάνη, Κασκαβέλη Συρίγου, Λάσκαρη Ρ., Γιαννοπούλου, Βερτοπούλου, Αγριογιάννη, Μαρτάκη 

Δ. ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Γ.Σ.Α.Π - ΚΑΛΥΒΙΑ

Την Κυριακή, στον πρώτο αγώνα του 2024, η ομάδα μας τα "Γαλανόλευκα" αντιμετώπισε τα ΚΑΛΥΒΙΑ. Το παιχνίδι μας είχε ρυθμό κατά διαστήματα λόγω του ότι η ομάδα μας χρησιμοποίησε και τις 13 παίκτριες, όπως μας υποχρεώνει ο κανονισμός του τουρνουά, ενώ η αντίπαλη μόνο 7, γιατί δεν κατέβασε περισσότερες.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα: 

ΓΣΑΠ (Ναζίρη – Χαροκόπου) Σεφερλή, Αθανασίου, Φουρναράκη, Καλαπόδα, Πικέα, Ντρακότι, Παρόντι, Θεοδωροπούλου, Σπηλιοπούλου, Κυρίτση, Χουρδάκη, Κωτσάκη, Ζαχαράτου.

Νεότερη Παλαιότερη