Έχεις δει το site του Δήμου Χαλανδρίου; Εκεί θα δεις τη διαφορά

Στις αρχές του 2000 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πρωτοπορούσε όταν διέθετε ακόμη και forum επί Αντώνη Σιδέρη στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί δημότες. Ωστόσο τα χρόνια πέρασαν και κατά τις δημαρχιακές θητείες που ακολούθησαν πάντα γινόταν λόγος για την ανάγκη "αναβάθμισης" του site του Δήμου.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο οι... αναβαθμίσεις αυτές στην καλύτερη περίπτωση δε βελτίωναν τίποτε. Πιο πολύ ήταν μια αναδιάταξη της υπάρχουσας ιστοσελίδας.

Σε κάθε περίπτωση το εικαστικό - στήσιμο, είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι το περιεχόμενο. Τα τελευταία χρόνια δημοσιεύεται πλήθος δελτίων τύπου, πολλά εκ των οποίων δεν ενδιαφέρουν τους δημότες και δεν τα διαβάζει κανείς.

Το ζητούμενο είναι οι χρήσιμες πληροφορίες. Κάπως έτσι επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου διαπίστωσα πως δημοσιεύεται καθημερινά το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας τόσο της υπηρεσίας της αυτεπιστασίας όσο και της καθαριότητας. Αναλυτικές αναφορές και πληροφορίες που είναι αρκετά χρήσιμες για τους δημότες, ιδιαίτερα όσον αφορά την καθαριότητα.

Χώρια κάποιες άλλες πρωτότυπες επιλογές όπως ο Ιστορικός Διαδραστικός Χάρτης ή η εφαρμογή Gi-Polis -σύστημα προσέγγισης μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο- για να μπορούν οι δημότες, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή έκτακτων συνθηκών, να λαμβάνουν σχετικές ενημερώσεις.

Έχουμε σημειώσει και τα προηγούμενα χρόνια ότι οι δημοτικές ιστοσελίδες είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο των Δήμων που βασική αποστολή έχουν την εξυπηρέτηση - διευκόλυνση των δημοτών, και όχι πχ την προσωπική προβολή ή τη δημοσίευση πολιτικών ανακοινώσεων συμπολιτευόμενων κι αντιπολιτευόμενων. Αυτά πρέπει να είναι η τελευταία προσθήκη αφού προηγούνται όλα τα υπόλοιπα.

Μακάρι κάποια στιγμή να αποκτήσουμε κι εμείς μια παρόμοια προσέγγιση, όπως ο γειτονικός Δήμος.


Νεότερη Παλαιότερη