Ο Σύλλογος Κοντοπεύκου - Παραδείσου - Πευκακίων για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2024

 

Ο Σύλλογος Κοντοπεύκου - Παραδείσου - Πευκακίων συμμετείχε στη χθεσινή διαβούλευση του σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος για το 2024 και ανέπτυξε τους λόγους της αντίθεσής του στο σχέδιο.

Οι απόψεις του παρατίθενται αναλυτικά στην παρακάτω επιστολή:

Θέμα: Σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2024


Χρόνια Πολλά και Καλή Πρωτοχρονιά,

Ο Σύλλογός μας, συμμετείχε στην χθεσινή διαβούλευση του σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος για το 2024 και ανέπτυξε τους λόγους της αντίθεσής του στο σχέδιο.

  1. Είναι προφανές πως η οικονομική στήριξη από τον Προϋπολογισμό του Κράτους είναι μικρή με αποτέλεσμα να ωθείται ο Δήμος είτε στην εκτέλεση λίγων έργων, είτε σε αύξηση των Δημοτικών τελών είτε στην παράδοσή του σε ιδιωτικά κεφάλαια ώστε να κατασκευαστούν μερικά από τα αναγκαία έργα. Αυτό οφείλει ο Δήμος να το αναδείξει και να διεκδικήσει την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης.
  2. Ακολούθως βασικό σημείο της αντίθεσής μας ήταν η άνιση κατανομή των προς εκτέλεση έργων στις συνοικίες του Δήμου. Συγκεκριμένα το σχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από έργα και από αυτά μόνο ένα στον Παράδεισο και κανένα στο Κοντόπευκο ! Αλλά ακόμα και αυτό που γίνεται στον Παράδεισο αφορά τον ΙΟΛΑ. Ο ΙΟΛΑΣ προβλέπεται να γίνει ΜΟΥΣΕΙΟ, είναι έργο υπερτοπικό και δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίστοιχο των υπολοίπων έργων που είναι κατά κανόνα αναπλάσεις πλατειών και οδών.

Η εξαίρεση του Κοντόπευκου και του Παράδεισου από τα προς εκτέλεση έργα, δεν είναι φαινόμενο σημερινό, το ίδιο έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ακατανόητη για εμάς και για όλους τους κατοίκους του Κοντόπευκου και του Παράδεισου η αδιαφορία της Δημοτικής αρχής.

Ζητάμε δικαιότερη κατανομή των έργων με την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα και των παρακάτω έργων:

  • Η Συντήρηση της βιοκλιματικής
  • Η διαμόρφωση σε πάρκα, των ελεύθερων χώρων που είναι ιδιοκτησία του Δήμου, στο τρίγωνο της Θάλειας και στην Δερβενακίων και Τήνου.
  • Αντιμετώπιση της δυσοσμίας από τα φρεάτια των ομβρίων.
  • Έργα υποδομής (αγωγοί ομβρίων, πεζοδρόμια, φωτισμός κλπ) στην Γαρυττού.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος  Κουτσογιάννη Παρασκευή   

H Γραμματέας Ζουρνατζή Θεοδώρα

Νεότερη Παλαιότερη