Καταλάβατε τώρα γιατί δεν μπορούν να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη;

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισε με τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Ζορμπά να υποστηρίζει για ακόμη μια φορά πως κακώς δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη για το 2024. Ωστόσο ως Δήμαρχος είχε κάθε εξουσία να φέρει την αύξηση που θεωρεί αναγκαία προς ψήφιση. Δεν το έκανε.

Του Στρατή Μαζίδη

Σήμερα δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και αρκετά σημεία στην πόλη ξεχειλίζουν από απορρίμματα, τα οποία είμαι βέβαιος πως θα ήταν πολύ περισσότερα αν κάποιοι δεν τα κρατούσαν στο σπίτι τους. Στη δική μου γειτονιά απορριμματοφόρο πέρασε τελευταία φορά στις 00:35 της Παρασκευής. Είμαστε ήδη στην 5η ημέρα με τους κάδους γεμάτους [συνήθως μένουμε τρεις ημέρες] και μάλιστα σε ένα σημείο με πολλούς αδιέξοδους δρόμους, όπου όλοι καλούνται να εξυπηρετηθούν από ένα πράσινο κι ένα μπλε κάδο! Κάποτε είχαμε δύο πράσινους κάδους αλλά εδώ και αρκετά χρόνια κρίθηκε πως ένας είναι αρκετός...

Αναρωτήθηκα αν είμαστε εμείς οι απαιτητικοί.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και σε άλλα σημεία της πόλης:
 


Και ευτυχώς δεν έχει περάσει κανένας από τη γνωστή ομάδα "ευπαθών" που ενίοτε αδειάζουν στο οδόστρωμα όλους τους μπλε κάδους για πάρουν αυτά που θέλουν και στη συνέχεια φεύγουν αφήνοντας τον αέρα να σκορπίσει ό,τι έσπειραν.

Στο δε ευχετήριο βίντεο του νέου Δημάρχου κ. Μυλωνάκη, ανάμεσα στα σχόλια, υπήρχε κι ενός δημότη που του ζητούσε να κάνει κάτι για τα απορρίμματα που είναι εδώ και μέρες αμάζευτα, απόδειξη ότι ο κόσμος όχι μόνο δε δίνει περίοδο χάριτος σε κανέναν, αλλά ζητά αποτελέσματα... χθες!

Όλα αυτά τα χρόνια ακούμε ότι είμαστε ένας Δήμος με χαμηλά δημοτικά τέλη. Το χαμηλά ή υψηλά ωστόσο, είναι πάντα μια συνάρτηση του λογαριασμού που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες σε σχέση με το τι λαμβάνουν ως ανταπόδοση.

Με βάση τις παραπάνω εικόνες, καταλάβατε τώρα γιατί δεν μπορούν να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη; Τα οποία τελικά είναι χαμηλά ή ακριβά;

Νεότερη Παλαιότερη