Μια βουβή και παγερή προεκλογική περίοδος φτάνει στο τέλος της

pixabay / MemoryCatcher
Σε λιγότερο από 72 ώρες θα έχουν ανοίξει οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο ελάχιστα σημεία μαρτυρούν στην πόλη ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Γενικότερα υπάρχει ένα βουβό κλίμα και δε διακρίνεται η κινητικότητα που έχουμε παρατηρήσει σε άλλες εποχές όπως το 2010 ή το 2014. 

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος αδιαφορεί και δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν την προσεχή Κυριακή δούμε πολύ μεγάλα ποσοστά αποχής. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παρατάξεις έχουν περιορίσει τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις. Σε παλαιότερες αναμετρήσεις ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος προχωρούσε σε ανοικτές συγκεντρώσεις στην πλατεία του Τσάκου, στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη στο Κοντόπευκο, στα Πευκάκια και έκλεινε την προεκλογική του εκστρατεία με μία κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Στην τρέχουσα περίοδο αρκετοί απέφυγαν τις ανοιχτές ομιλίες, άλλοι προτίμησαν να μαζευτούν σε καφετέρια της γειτονιάς και άλλοι προτίμησαν μία και μόνο ομιλία.

Σε όσες φωτογραφίες και βίντεο έχουμε δει μέχρι σήμερα, παρά τις προσεκτικές φωτογραφικές λήψεις που έχουν γίνει διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι δεν έχουμε μεγάλες συγκεντρώσεις. Ο κόσμος έχει κουραστεί και βρισκόμαστε σε μία περίοδο πάρα πολύ δύσκολη. Την εικόνα σώζουν ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων που μαζί με τα πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή εικόνα για τις φωτογραφίες. Βέβαια στο παρελθόν είδαμε ότι οι συγκεντρώσεις δε συμβάδιζαν πάντα με τα αποτελέσματα.

Εκτιμήσεις ακούγονται πολλές. Άλλες συμπίπτουν άλλες όχι. Επίσης φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει δύο έρευνες με απόσταση περίπου 7-10 ημερών μεταξύ τους οι οποίες παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα. Σε κάθε περίπτωση η πραγματικότητα θα φανεί το βράδυ της Κυριακής. 

Ασχέτως το ποια παράταξη θα επιλέξει κάποιος να εμπιστευτεί για τα επόμενα χρόνια όσον αφορά το μέλλον της πόλης, κοινός τόπος είναι πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ως προς το ποιους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θα επιλέξουμε. Θα πρέπει να αποφύγουμε περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι πήραν την ψήφο αλλά μετά δεν την εκπροσώπησαν, ή αποδείχθηκαν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο όπως επίσης και ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν άποψη και αποφεύγουν να τοποθετούνται. Χρειαζόμαστε ανθρώπους οι οποίοι έχουν να επιδείξουν κάτι στην προσωπική τους διαδρομή μέχρι σήμερα, έχουν γνώμη και κυρίως το τσαγανό, αν απαιτηθεί, σε ένα κρίσιμο θέμα, να μη συμπεριφερθούν ως απλά υπάκουα στελέχη είτε συμπολιτευόμενα, είτε αντιπολιτευόμενα.

Καλή περισυλλογή και καλό βόλι!

Νεότερη Παλαιότερη