Μήνυμα του τ. Δημάρχου Λεονάρδου Χατζηανδρέου: Είμαστε υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε τη θέληση των ψηφοφόρων για ανανέωση

Αγαπητοί συνδημότες. Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής αποτέλεσαν για όλους μας έκπληξη, εφόσον ανέτρεψαν μια παγιωμένη κατάσταση δεκαετιών η οποία έλεγε ότι στον δεύτερο γύρο ανταγωνίζονται πάντα δύο παρατάξεις, αυτή της κεντροδεξιάς με την αντίστοιχη της κεντροαριστεράς. 

Δεν είναι κατάλληλος ο χώρος να αναλυθεί αυτή η εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων, όμως η ανατροπή αυτή αποτελεί ένα νέο δεδομένο που σίγουρα αποδεικνύει την μετατόπιση των κριτηρίων των εκλογέων, από τα αμιγώς κομματικά, όπως τα ξέραμε χρόνια τώρα, σε σαφώς αυτοδιοικητικά. 

Θεωρώ ότι ως εξέλιξη αυτή καθεαυτή είναι θετική και πρέπει να τη χαιρετίσουμε. 

Δεν αμφιβάλω ότι τόσο ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς όσο και ο τ. Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος,  έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στη διάρκεια της θητείας τους,  για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου και πέτυχαν όσα καλά πέτυχαν, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Όμως παρ όλα αυτά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής το εκλογικό σώμα έκανε μια επιλογή πέραν των παραδοσιακών σχημάτων και προσώπων. Αυτό από μόνο του δείχνει τη διάθεση για ανανέωση και μεταβολή, γεγονός που θα ανοίξει μια νέα σελίδα στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης. 

Έτσι λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε τη θέληση των ψηφοφόρων και να δώσουμε την ευκαιρία σε μια νέα δημοτική αρχή που ευαγγελίζεται την αλλαγή σε θέσεις, απόψεις, πρακτικές και μεθόδους διοίκησης προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της. 

Επομένως η στήριξη στην παράταξη "Αλλάζουμε" και στον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη επιβάλλεται από τα πράγματα. 

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι το εγχείρημα του νέου Δημάρχου, εφόσον οι ψηφοφόροι τον επιβραβεύσουν και την επόμενη Κυριακή, όπως θεωρώ ότι θα συμβεί, θα έχει την στήριξή μας αλλά και την αυστηρή και καλόπιστη κριτική.   

Λεονάρδος Ν. Χατζηανδρέου
τ.Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Νεότερη Παλαιότερη