Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση  της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής στην Κεντρική Πλατεία.

Μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Βόρειο Τομέα, Χρίστος Κασίμης και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αγία Παρασκευή Ηλίας Τσιμπουκάκης

Στη συγκέντρωση παρεβρέθηκαν η Αυγερινού Αφροδίτη, νυν περιφερειακή σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης στο Βόρειο Τομέα της Αττικής και ο Ριτζάκης Θοδωρής, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στο Βόρειο Τομέα.

Επίσης παρεβρέθηκαν οι Γκιζιώτης Ανδρέας και Τσιμπουκάκης Γιώργος, εκλεγμένοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ακολούθησε πρόγραμμα με ρεμπέτικο τραγούδι με το Γιώργο Ζορμπά.

+ + +

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλ. Τσιμπουκάκης ξεκίνησε την ομιλία λέγοντας: «Απέναντι  στο σύνολο των υπόλοιπων Παρατάξεων στην Αγία Παρασκευή που επιχειρούν να συγκαλύψουν την προέλευσή τους και την πολιτική τους ταυτότητα, μόνο εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ να κρύψουμε την πολιτική μας ταυτότητα.... είμαστε η παράταξη του ΚΚΕ» τόνισε «τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι του, όσες και όσοι κάναν την επιλογή να στρατευτούν μαζί μας στο δρόμο, στους αγώνες στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Γι’ αυτό και μπορούμε να απευθυνόμαστε με αυτοπεποίθηση σε όλες και όλους που ζουν απ’ τη δουλειά τους, που οι ζωές τους, οι ζωές μας βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής»
Ενώ σε σχέση με το χαρακτήρα των εκλογών ανέφερε: «Δήμος και Περιφέρεια είναι κομμάτι αυτού του εχθρικού κράτους που αντιμετωπίζει την προστασία και τις ανάγκες του λαού σαν κόστος και τα κέρδη των ομίλων σαν όφελος, γι’ αυτό πρέπει την επόμενη μέρα των εκλογών να έχουμε τη δυνατότητα από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουμε την κλιμάκωση της επίθεσης, γι’ αυτό στις 8 του Οκτώβρη ψηφίζουμε πολιτικά ψηφίζουμε για όλα...» 

Κάλεσε όλους να αναρωτηθούν εάν θα επιλέξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Το σημερινό «πολύχρωμο θίασο» των πρόθυμων να υλοποιούν με συνέπεια και προσήλωση την πολιτική του εχθρικού για εμάς κράτους είτε απ’ τη θέση της  αντιλαϊκής Δημοτικής Αρχής είτε είτε απ’ τη θέση της συστημικής αντιλαϊκής αντιπολίτευσης στο Δήμο, ή «θα εκλέξουν περισσότερους δοκιμασμένους αγωνιστές Δημοτικούς Συμβούλους, της παράταξης του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, που θα ‘ναι στήριγμα στον αγώνα για τις ανάγκες τους, που θα ‘ναι πάντα μπροστά σε κάθε κινητοποίηση και διεκδίκηση που αφορά τα δικαιώματά τους».

Αναφέρθηκε στις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και των υπόλοιπων συστημικών παρατάξεων ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ, για τις ελλείψεις στη σχολική στέγη, τους ανύπαρκτους προσεισμικούς ελέγχους στατικής και λειτουργικής επάρκειας στα σχολεία. 

Για την προσωρινή εργασία των εργαζόμενων στους Παιδικούς Σταθμούς, την υποστελέχωση του Δήμου, τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια στην εργασία στην Καθαριότητα. 

Για την τσιμεντοποίηση και κούρεμα του Λόφου του Τσακού, για τη δασοκτόνα πολιτική που μετατρέπει τον Υμηττό από προστατευόμενο δασικό ορεινό όγκο σε «ορεινό τουριστικό περίπατο» της επένδυσης στο Ελληνικό. Για τους φράχτες που χωρίζουν την Πόλη απ’ τον Υμηττό σε αμερικάνικο Κολλέγιο, Δημόκριτο, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, το Νεκροταφείο;

Ενώ μίλησε για τη στήριξη των παρατάξεων ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ στην ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή των επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να βάλουν στο χέρι στους τελευταίους ελεύθερους χώρους, τις αθλητικές υποδομές, συνολικά την Πολιτιστική Δημιουργία στο Δήμο. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Την προετοιμασία του σημερινού δημάρχου της ΝΔ Ζορμπά για παραχώρηση της χρήσης του Ιόλα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Ωνάση και σε άλλα μεγάλα ιδρύματα πολιτισμού με έδρα στις ΗΠΑ. Την πρόταση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Μυλωνάκη για παράδοση του Κτήματος Ιόλα στο Αμερικάνικο Deree και το Γαλλικό Κολλέγιο, την αντίστοιχη πρόταση του να παραχωρηθούν με ΣΔΙΤ 23 στρέμματα στα Πευκάκια προκειμένου να αποκτήσει η πόλη Αθλητικό Κέντρο.

Κάλεσε τους εργαζόμενους «να μην επιτρέψουν με την αποχή τους στις δυνάμεις του συστήματος να πανηγυρίσουν την επόμενη μέρα, να επικαλεστούν τα αποτελέσματα των εκλογών ως επιβράβευση για να κλιμακώσουν την επίθεση».

Αλλά «να επιλέξουν και με την ψήφο τους η οργή τους να δυναμώσει και να γίνει ρεύμα αμφισβήτησης, να στείλουν ένα εκκωφαντικό μήνυμα ότι μπορούμε και «πρέπει να πάμε αλλιώς», να συμπορευθούν με το ΚΚΕ για την ανατρεπτική διέξοδο που προτείνει».

Νεότερη Παλαιότερη