Νίκος Ζόμπολας: Η «καθημερινότητα» είναι το στοίχημα μας για την επόμενη 5ετία

- κ. Ζόμπολα, ποια είναι τα θέματα που επικεντρώνετε το ενδιαφέρον σας για την επόμενη 5ετία;

Έχουν γίνει πολλά έργα και ακόμα περισσότερα έχουν δρομολογηθεί. Μιλάμε για οργασμό τεχνικών έργων, τόσο ουσίας, όσο και ποιότητας της διαβίωσης των πολιτών μας. Ενδεικτικά, ολοκληρωμένα έργα είναι η πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας και φωτισμός led 5 πλατειών, ανάπλαση Αιγαίου πελάγους και Ειρήνης, παιδικός σταθμός στα Πευκάκια, ολοκλήρωση εκσκαφής των 3 υπόγειων του δημαρχείου. Σε έναρξη, η ανακατασκευή του Ιόλα, το Κολυμβητήριο, η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, η ανάπλαση της Πλατείας Άη Γιάννη και κατασκευής Ομβρίων στο Κοντόπευκο-Πευκάκια.

Νομίζω ότι αυτά τα έργα είναι αρκετά για τα επόμενα 3 χρόνια και με βάση τα οικονομικά του δήμου και τις χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Αττικής και πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Εκεί θα πρέπει να γίνει ένας άμεσος οικονομικός σχεδιασμός για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον.

Για εμένα, υπάρχει εκκρεμότητα για το αθλητικό κέντρο και πάρκο Πευκακίων, η ανάπλαση του Σπυρούδη και η πρόσβαση και ανάπλαση και άλλων κεντρικών οδών στην πόλη μας αλλά και η ανάπλαση άλλων 3 μικρότερων πλατειών, τα οποία θα πρέπει να δρομολογηθούν μέχρι το τέλος της επόμενης θητείας.

Άρα εστιάζω σε έργα υποδομής, αθλητισμού και καθημερινότητας των πολιτών. Θα πρέπει επίσης να μπει μια τάξη και οργάνωση στις υπηρεσίες του δήμου, στις βλάβες και την καθαριότητα και το πράσινο του δήμου. Όλα αυτά εξαρτώνται και από τις αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης.

Γενικά, το επόμενο στοίχημα της επόμενης θητείας θα είναι η καθημερινότητα και εννοείται με λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοτικής Συγκοινωνίας.

- Ποια είναι η πολιτική σας τοποθέτηση για τις επικείμενες εκλογές;


Νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα ο Βασίλης Ζορμπάς θα είναι και πάλι δήμαρχος. Είναι μια επιλογή που εξασφαλίζει σταθερότητα, εντιμότητα και μετρήσιμο έργο. Κάτι που με εκφράζει και προσωπικά και όλοι μαζί την επόμενη μέρα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για μια καλύτερη Αγία Παρασκευή. Εγώ προσωπικά δεν έχω έρθει σε αντιπαράθεση με κανέναν αντίπαλο και με ενδιαφέρει η δημιουργική αντιπαράθεση μόνο με ιδέες και προτάσεις. Θα προσπαθήσω να προσφέρω και να συνδράμω όπου είμαι χρήσιμος για την πόλη μας και τον δήμαρχο, οι προσωπικές φιλοδοξίες έρχονται δεύτερες πάντα.

Νεότερη Παλαιότερη