Τάσος Μπομπόνης: η αντιπολίτευση ακόμη δεν έχει αντιληφθεί το μήνυμα της κάλπης

Είναι λίγο «μίζερο» θα χαρακτήριζα, μετά από ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα των εκλογών, η αντιπολίτευση να μην έχει αντιληφθεί το μήνυμα της κάλπης.

Αντίθετα, μετράει και ξαναμετράει τις ψήφους, ψάχνει να δει από ποιο κόμμα προήλθαν, και τρεις μέρες μετά τις εκλογές και 70 μέρες πριν την ανάληψη καθηκόντων, συνεχίζουν να λασπολογούν και να ασχολούνται με ποιον χαιρέτησε ο δήμαρχος, ποιος Δημοτικός Σύμβουλος είπε στο παρελθόν κάτι, τι κομματική προέλευση έχουν υποψήφιοι των "Αλλάζουμε", ποιος έστειλε το sms, ποιος είναι ο εκδότης κάποιων εντύπων, πόση ήταν η αποχή και πάει λέγοντας.

Κάποιοι ούτε καν συνεχάρησαν το νέο δήμαρχο.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα πράγματα είναι πιο απλά.

Οι δημότες της Αγίας Παρασκευής και τις δυο Κυριακές επέλεξαν ξεκάθαρα τον νικητή.

Δεν ψήφισαν με κομματικά κριτήρια.

Αποδοκίμασαν τους δημάρχους που είχαν διοικήσει.

Γύρισαν την πλάτη στις επιθέσεις λάσπης και τοξικότητας.

Επιβράβευσαν την οργάνωση και το Πρόγραμμα των "Αλλάζουμε". 

Τιμώρησαν τις προσπάθειες χειραγώγησης της ψήφου τους, γι αυτό και αρκετοί απείχαν από τον β' γύρο. Κουράστηκαν από την παλαιοκομματική νοοτροπία, και επιζητήσαν νεα πρόσωπα (σε νοοτροπία).

Αντί λοιπόν οι παρατάξεις και οι αρχηγοί τους να κάνουν μια ενδοσκόπηση και αυτοκριτική, το υπερτροφικό Εγώ τους, αυτό που τους οδήγησε στην αποτυχία του να είναι πειστικοί στην πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, (που δεν είναι κομματικά υποταγμένο) τους υπαγορεύει να συνεχίσουν την ίδια τοξική-μη Δημιουργική πολιτική.  

Ειδικά οι αρχηγοί των παρατάξεων που στήριξαν τον κ. Σταθόπουλο την β' Κυριακή, απέδειξαν ότι απέχουν παρασάγγας από το να βρίσκονται σε επαφή, ακόμα και με τον σκληρό πυρήνα της κομματικής βάσης τους, και θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στις ομάδες τους.

Θεωρώ πως οι παρατάξεις θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως για το καλό της πόλης και της δημοκρατίας, οφείλουν να αποβάλλουν αυτές τις νοοτροπίες και τακτικές, να βρουν τις δυνάμεις που θέλουν να συνθέσουν, και να σηκώσουν και εκείνοι τα μανίκια δημιουργικά, με προτάσεις και γόνιμο διάλογο, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε αξία στην Αγία Παρασκευή. 

Να την φτάσουμε εκεί που της αξίζει.
Ο αγώνας είναι δύσκολος και κανένας δεν περισσεύει.

Νεότερη Παλαιότερη