Η πολιτική κόντρα περί ΠΑΟΔΑΠ κι ΟΑΔΑΠ έχει αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις

Gam-Ol / pixabay
Εδώ και περίπου ένα μήνα έχει προκύψει μία διαμάχη ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του ΠΑΟΔΑΠ και του επικεφαλής των "Αλλάζουμε" η οποία εδώ και δέκα ημέρες έχει σταματήσει - παγώσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. 

Του Στρατή Μαζίδη

Το ζήτημα ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν ο κ. Μυλωνάκης σε έντονο τόνο άσκηση σκληρή κριτική κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του θέματος της έκτακτης επιχορήγησης του ΠΑΟΔΑΠ με 80.000 ευρώ. Καθότι το θέμα πέρασε, εικάζει κανείς πως το ύφος του δημοτικού συμβούλου ήταν εκείνο που προκάλεσε μία πρώτη τοποθέτηση του προέδρου του οργανισμού κ. Παπασπύρου (στις 8 Σεπτεμβρίου 2023) κάνοντας λόγο για «επιλεκτική αμνησία» του πρώτου όπου μεταξύ άλλων στο κείμενο του το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ σημείωνε τα εξής:

Είναι προφανές ότι ο κ. Μυλωνάκης έχει ξεχάσει ότι όταν ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλήσεως του Δήμου (σε μέγεθος το ένα πέμπτο του σημερινού ΠΑΟΔΑΠ) είχε ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση 250.000 ευρώ, που δεν μπόρεσε να την δικαιολογήσει και αυτό οδήγησε τον τότε Αντιδήμαρχο Οικονομικών σε παραίτηση. Όπως ξέχασε ότι, παρά την επιχορήγηση, άφησε χρέη περίπου 370.000 ευρώ από απλήρωτα τιμολόγια τεσσάρων ετών.

Η απάντηση του κ. Μυλωνάκη ήρθε... 11 ημέρες αργότερα (19 Σεπτεμβρίου 2023), την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, κάνοντας λόγο για ψέματα και συκοφαντίες που δε θα μείνουν αναπάντητα δίνοντας διορία τριών ημερών στον κ. Παπασπύρο να παρουσιάσει στοιχεία για τα παραπάνω αλλιώς τον καλούσε να ανακαλέσει δημόσια ζητώντας συγγνώμη.

Πράγματι σε τρεις ημέρες ακολούθησε νέα παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ (22 Σεπτεμβρίου 2023), όμως δε ζητούσε συγγνώμη αλλά ενίσχυε τα όσα είχε αναφέρει σε πρώτο χρόνο [διαβάστε την εδώ]. Ο κ. Παπασπύρος επανήλθε αναφέροντας απόφαση του οργανισμού τον Ιούνιο του 2011 στην οποία όπως λέει:

«αναφέρονται λεπτομερώς και εγκρίνεται να πληρωθούν εκατόν είκοσι οκτώ (128) απλήρωτα τιμολόγια παρελθόντων ετών (των δικών του), συνολικού ύψους 390.000 ευρώ περίπου» όπου συμπληρώνει ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Μυλωνάκης. 

Η μόνη διαφορά σε σχέση με την πρώτη του ανακοίνωση είναι πως αυξάνει το συνολικό ποσό των απλήρωτων τιμολογίων κατά περίπου 20.000 ευρώ. Επίσης επαναδιατυπώνει τα της έκτακτης επιχορήγησης του ΟΑΔΑΠ επί ημερών του προαναφερθέντος αφήνοντας αυτή τη φορά να εννοηθεί μέσα από τη διατύπωσή του πως υπάρχουν μάρτυρες που επιβεβαιώνουν τα όσα ανέφερε στην αρχική του γραπτή παρέμβαση.

Έκτοτε δεν υπάρχει καμία -  τουλάχιστον δημόσια - αντίδραση από την πλευρά Μυλωνάκη...

Ωστόσο τίθενται κάποια ερωτήματα, τα οποία θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε περισσότερα.

- Μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ να δώσει στη δημοσιότητα την απόφαση ή το προχώρησε μέχρι ενός σημείου για να δείξει στον υποψήφιο Δήμαρχο πώς δεν τον παίρνει να προχωρήσει άλλο; 

- Σύμφωνα πάντα με τα όσα επικαλείται ο κ. Παπασπύρος, πόσο καιρό ήταν απλήρωτα τα τιμολόγια και για ποιο λόγο δεν εξοφλούνταν; Και το βασικότερο, γιατί να υπάρχουν ανεξόφλητα τιμολόγια;

- Θα μπορούσαν η κ. Δάβαρη ως Πρόεδρος του ΟΑΔΑΠ πριν αναλάβει ο κ. Μυλωνάκης, και ο κ. Μουστόγιαννης ως πρώτος πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ που κληρονόμησε τον ΟΑΔΑΠ να μας πουν, η μεν πρώτη τι παρέδωσε ως ταμειακό υπόλοιπο και ανοιχτές υποχρεώσεις και ο δεύτερος τι παρέλαβε αντίστοιχα;

- Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος μπορεί να διευκρινίσει αν τελικά τότε έδωσε ή όχι έκτακτη επιχορήγηση στον ΟΑΔΑΠ και σε τι ύψος;

Καλές οι πιστολιές στον αέρα αλλά αφού για τον α β ή Γ λόγω φτάσαμε σε αυτό το σημείο τουλάχιστον να διαφωτιστούμε οι δημότες, όσο κι αν η έως τώρα απουσία αντίδρασης, είναι μία μορφή απάντησης.

Νεότερη Παλαιότερη