Η επιλεκτική «αμνησία» του κ. Γιάννη Μυλωνάκη

Θα προτιμούσα να απαντώ με αντιπροτάσεις και επιχειρήματα σε προτάσεις άλλων υποψηφίων ή των επικεφαλής άλλων συνδυασμών, εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Οκτωβρίου, για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πόλη. Δεν έχω όμως κανένα πρόβλημα να απαντώ και σε  προκλητικές ανακοινώσεις.

Πρόσφατα, ο ΠΑΟΔΑΠ ζήτησε έκτακτη επιχορήγηση 80.000 ευρώ από τον Δήμο. Έκτακτη γιατί παρουσιάσθηκαν έκτακτα γεγονότα, όπως η διαπίστωση της ανάγκης αμέσου αντικαταστάσεως ολόκληρου σχεδόν του υπόγειου και εντοιχισμένου ηλεκτρικού δικτύου του Αθλητικού Κέντρου «Θανάσης Δημακόπουλος» (ηλικίας πλέον των 40 ετών) λόγω  σοβαρών φθορών, η ανάγκη προσλήψεως επιπλέον προσωπικού Ορισμένου Χρόνου (μέσω ΑΣΕΠ) για επιτακτικές ανάγκες φυλάξεως και καθαρισμού των νέων αθλητικών χώρων κ.α. Το αίτημα, διαβιβάσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και καταψηφίσθηκε από την παράταξη του κ. Γιάννη Σταθόπουλου (πλην δυο μελών της που απείχαν), την παράταξη του κ. Γιάννη Μυλωνάκη, τον κ. Γιώργο Οικονόμου και τον τέως Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Ο κ. Μυλωνάκης, στην συνέχεια εξέδωσε και ανακοίνωση μιλώντας για «σκανδαλώδη έκτακτη επιχορήγηση». Είναι προφανές ότι ο κ. Μυλωνάκης έχει ξεχάσει ότι όταν ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλήσεως του Δήμου (σε μέγεθος το ένα πέμπτο του σημερινού ΠΑΟΔΑΠ) είχε ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση 250.000 ευρώ, που δεν μπόρεσε να την δικαιολογήσει και αυτό οδήγησε τον τότε Αντιδήμαρχο Οικονομικών σε παραίτηση. Όπως ξέχασε ότι, παρά την επιχορήγηση, άφησε χρέη περίπου 370.000 ευρώ από απλήρωτα τιμολόγια τεσσάρων ετών. Αλλά αυτά δεν ήταν σκάνδαλα. Του τα υπενθύμισα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αγενώς με διέκοπτε για να μην ακούγομαι.

O κ. Γιάννης Μυλωνάκης, από την μια  αποπνέει μια οίηση και  αλλαζονεία, δυσανάλογη μάλιστα με το πολιτικό του εκτόπισμα και την αποδοχή του από την τοπική μας κοινωνία ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί μια νεφελώδη και αλλοπρόσαλλη τακτική και από την άλλη υποκρίνεται το «νέο».

Η γενικότερη στάση του είναι η απόδειξη:

-Δείχνει ασέβεια  και απευθύνεται υποτιμητικά προς τον τέως και τον νυν Δήμαρχο  που, εν πάση περιπτώσει, έχουν μια σημαντική πορεία και προσφορά στην πόλη.

-Δηλώνει «ανεξάρτητος» ενώ στα  εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου κάλεσε και παρευρέθηκαν μόνο  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

-Καταγγέλλει εκλογικές παραβάσεις άλλου υποψηφίου Δημάρχου ενώ παραβαίνει προηγουμένως και  ο ίδιος τον εκλογικό νόμο.
- Κατήγγελε συνεχώς τον τέως Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ (μέχρι πρόσφατα, όταν ανήκαν σε διαφορετικές παρατάξεις), κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ, για «πολιτική και αξιακή μετάλλαξη» και ότι «οδήγησε το Οργανισμό στην κατάρρευση» και μόλις χθες ανακοίνωσε με διθυράμβους  ότι τον συμπεριέλαβε στον συνδυασμό του. Το συγκεκριμένο παράδειγμα, αποδεικνύει περίτρανα και την αναξιοπιστία των λόγων του.
Αυτά όλα, και άλλα πολλά, δεν σηματοδοτούν τίποτε το «νέο».

Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

Νεότερη Παλαιότερη