Εφαρμογή του νόμου σε όλους και για όλα ή a la carte;

pixabay / marsblac
Η ουσιαστικά τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου πριν τις εκλογές χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερες εντάσεις γύρω από ορισμένα ζητήματα. Ένα εξ αυτών ήταν το πρόσφατο κλείσιμο του εκλογικού κέντρου της παράταξής "Μία γενιά μπροστά" μετά από σχετική παρέμβαση στις αρχές του κ. Μυλωνάκη, του οποίο το αντίστοιχο κέντρο βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο επικεφαλής των "Αλλάζουμε" ήταν ιδιαίτερα έντονος [και όχι μόνο σε αυτό το θέμα] ενώ φαίνεται ότι τον εκνεύρισε περισσότερο το "ευγενικό" πολιτικό άδειασμα από τους κ.κ. Ζορμπά και Σταθόπουλο οι οποίοι ναι μεν του αναγνώρισαν ότι νομικά έχει δίκιο ωστόσο είπαν πως αυτοί δε θα έκαναν ποτέ μια τέτοια κίνηση (άλλωστε και τα δικά τους προεκλογικά κέντρα το 2019 ήταν πάρα πολύ κοντά), πως αυτό θα μπορούσε να έχει επιλυθεί εξαρχής με επικοινωνία ανάμεσα στους δύο υποψήφιους δημάρχους ή ζητώντας την παρέμβαση των αρχών από το ξεκίνημα χωρίς χρονοτριβές.

Ο κ. Μυλωνάκης πήρε το λόγο επί προσωπικού και αναφερόμενος στους δύο προλαλήσαντες χρησιμοποίησε έναν ιδιαίτερα σκληρό λόγο λέγοντας μεταξύ άλλων:

«να χαϊδέψουν αυτιά», «πλήρης εφαρμογή της νομιμότητας», «να είμαστε αμείλικτοι στην εφαρμογή της νομιμότητας», «προστασία μικροσυμφερόντων», «να κάνουμε χατιράκια στον ένα και τον άλλο».

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο κ. Μουστόγιαννης άναψε το φυτίλι της συζήτησης με την αρχική του δήλωση και μετά έβλεπε την αντιπαράθεση των υπολοίπων να ξεδιπλώνεται.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μυλωνάκης έχει το δίκιο με το μέρος του αλλά και στο δικό του κέντρο όπως ακούστηκε προχθές σημειώθηκε κατάληψη πεζοδρομίου με banners χωρίς σχετική άδεια και ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Ωστόσο ποιος από εμάς τους δημότες ενδιαφέρεται αν δύο εκλογικά κέντρα απέχουν μεταξύ τους 1, 2, 100 ή 200 μέτρα ή επειδή το υπενθύμισε ο κ. Μυλωνάκης κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα στον ΠΑΟΔΑΠ να προχωρήσει για ένα τυπικό θέμα σε προχρονολογημένη εκ των υστέρων συνεδρίαση δια περιφοράς μέσω e-mail [όπου οι servers κρατούν τις κανονικές ημερομηνίες]. Αυτό δεν είναι για καταγγελία αλλά για να σου φτιάχνει τη διάθεση 😂.

Εν πάση περιπτώσει:

❓Δε φαντάζει οξύμωρο να μιλάμε για αμείλικτη στάση σε θέματα νομιμότητας [μου θύμισε κάτι από Ζορμπά την περίοδο 2009-2010] αλλά όταν στα τέλη του Ιουνίου [άρθρο] ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο επιχειρηματίας να ομολογεί δύο φορές ότι παρανόμησε καταστρατηγώντας αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την έκταση που καταλαμβάνει στην Πλατεία Κοραή και να μην πετάγονται οι θεματοφύλακές της από την καρέκλα τους ζητώντας την πλήρη αποδέσμευση της πλατείας και την εξέταση από την πλευρά του δήμου όλων των πιθανών δυνατόν νομικών ενεργειών που μπορεί να αναλάβει τόσο για χαμένα έσοδα αφού τελικά καταλαμβάνεται περισσότερος χώρος από αυτόν ο οποίος πληρώνεται όσο και για καταπάτηση του δημοσίου χώρου; Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο;

👉Ο ίδιος επίσης το Μάρτιο σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου είχε πει ότι ο δήμαρχος εξαπατά τον κόσμο πως θα κάνει κολυμβητήριο και την πλατεία του Αη Γιάννη [άρθρο]. Επειδή όταν κανείς εξαπατά, διαπράττει κάποιας μορφής απάτη, και καθώς δεν υπάρχει νόμιμη απάτη, πως γίνεται να έχεις ψηφίσει οτιδήποτε αφορά το κολυμβητήριο αντί να έχεις καταφύγει στις αρμόδιες αρχές ξεσκεπάζοντας παράλληλα δημόσια και με στοιχεία αυτόν που ισχυρίζεσαι πως εξαπατά τους δημότες;

👀Κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος η νομιμότητα δεν έπαιξε κανένα ρόλο αλλιώς θα την είχαμε υπερασπιστεί και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν το σύνολο, χώρια ότι στην προκειμένη περίπτωση θα είχε εφαρμοστεί δίχως την παραμικρή καθυστέρηση. Απλά όταν ανοίγεις το εκλογικό κέντρο και βλέπεις ένα πρωί ακριβώς δίπλα να ξεφυτρώνει ακόμα ένα, κάτι σε πιάνει. Άλλωστε τα εκλογικά κέντρα είναι πιο πολύ για να τα βλέπουν οι διερχόμενοι και να λειτουργούν ως ένας προσωρινός χώρος συγκέντρωσης και ανασύνταξης των παρατάξεων κατά την κρίσιμη προεκλογική περίοδο. 

✒Επιπρόσθετα οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι δεν ψαρεύουν στα ίδια νερά. Εκτός του ότι ο κ. Μυλωνάκης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Μουστόγιαννης από τη Νέα Δημοκρατία και ως προσωπικότητες έχουν διαφορετικό στυλ και δεν εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος. 

🚓Όταν κάποιος πάει καλά, ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι;

👍Ο Ανδρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση) αναφέρθηκε ξανά στο θέμα της πλατείας Κοραή και την κατάληψή της αλλά κανείς δε συγκινήθηκε κι ας έγινε λόγος για αμείλικτη στάση. Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση για άλλη μια θητεία υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των δημοτών λέγοντας πολλές φορές δυσάρεστες αλήθειες και για αυτό αξίζει να επιβραβευτεί στην κάλπη βγαίνοντας ενισχυμένη. 

Νεότερη Παλαιότερη