Τα επικείμενα τεχνικά έργα έφεραν έντονη αντιπαράθεση και... πανικό

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές όπως φάνηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής για μια σειρά σοβαρών θετικών εξελίξεων για σημαντικά τεχνικά έργα στην πόλη.

Του Στρατή Μαζίδη

Εκτός της επανεκκίνησης των έργων του νέου Δημαρχείου, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

Αύριο [δλδ σήμερα] υπογράφουμε με τον εργολάβο του Ιόλα και μέχρι τη Δευτέρα-Τρίτη ολοκληρώνεται ο χρόνος που το Ελεγκτικό συνέδριο θα μας απαντήσει για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Μέχρι στιγμής ζήτησε κάποιες διευκρινίσεις πριν 15 μέρες, η τεχνική υπηρεσία τις έστειλε και περιμένουμε το "ok" του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να προχωρήσουμε πιο κάτω.

Τώρα όσον αφορά το κολυμβητήριο είναι στη διαδικασία που έχει κληθεί ο πρώτος προσωρινός ανάδοχος να φέρει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Για την πλατεία του Αη Γιάννη περιμένουμε να ολοκληρωθεί το πρώτο πρακτικό, νομίζω αύριο μεθαύριο θα ολοκληρωθεί, την άλλη Τρίτη - Τετάρτη θα περάσει από οικονομική επιτροπή και θα κληθεί να φέρει και αυτός τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Επίσης ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη υπογράφηκε σύμβαση για ασφαλτοστρώσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ και πως ο δήμος μετά από μεγάλες προσπάθειες πέτυχε να εγκριθεί μία χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ για τοποθέτηση λαμπτήρων led, όπου το 1,4 εκ. ευρώ αφορά τους δρόμους και τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές και κάποια άλλα σημεία όπως διαβάσεις πεζών και μαθητών. 

Ωστόσο το θερμόμετρο ανέβηκε όταν απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα του κ. Μυλωνάκη ανέφερε πως οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ανήκει ο τελευταίος, οι οποίες διοίκησαν την πόλη "από το 1800" κληροδότησαν σε επόμενους δημάρχους άλυτα προβλήματα [πχ μη απόκτηση ιδιόκτητου αμαξοστασίου, παιδικών σταθμών κ.ο.κ.]. Τότε ο κ. Μυλωνάκης ζήτησε να τοποθετηθεί επί προσωπικού:

Καταρχάς ο κ. Ζορμπάς βρίσκεται σε πανικό. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, τον έχουμε συνηθίσει, είναι η προσφιλής του τακτική να επιτίθεται με τον τρόπο που επιτίθεται. Αυτό που δεν έχει καταλάβει όμως είναι ότι είναι 8 χρόνια δήμαρχος, ο μακροβιότερος δήμαρχος τα τελευταία 20 χρόνια και αυτό που επιχειρεί να κάνει είναι να επιρρίψει ευθύνες για ό,τι δεν έχει καταφέρει εκείνος να κάνει. Άρα λοιπόν αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε το 2019 και το 2010, να λύσει τα προβλήματα που ουσιαστικά κατηγορούσε τους προηγούμενους και μετά τους ζητούσε εγγράφως συγγνώμη, όποιο συρτάρι άνοιγε, έβρισκε διαπλοκή και μετά παρακαλούσε και έλεγε συγγνώμη, αυτά λοιπόν που έκανε τότε, δεν έχει μάθει και υποσχέθηκε στο λαό της Αγίας Παρασκευής ότι θα τα λύσει, έρχεται τώρα να κατηγορήσει τους προηγούμενους.

Λοιπόν κ. Ζορμπά τα πράγματα είναι απλά. Τώρα οκτώ μήνες πριν τις εκλογές που δεν καταφέρατε να λύσετε κανένα μεγάλο ζήτημα της πόλης, εξαπατείτε τον κόσμο ότι θα κάνετε κολυμβητήριο, ότι θα κάνετε την πλατεία του Αη Γιάννη και οτιδήποτε που τα έχετε δημοπρατήσει χωρίς να έχετε εξασφαλίσει καμία χρηματοδότηση για αυτά και θα ρίξετε το δήμο στα βράχια οικονομικά κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αυτά λοιπόν τα οποία εσείς δώσατε υποσχέσεις σου ότι θα τα κάνετε και τώρα δεν έχετε κάνει τίποτα. Δεν έχετε τσίπα να υπογράφετε ένα εκατομμύριο ευρώ για ασφαλτόστρωση που δεν τολμήσατε να κάνετε ένα μέτρο ασφαλτόστρωση τα τέσσερα χρόνια που διοικείτε και έρχεστε έξι μήνες πριν τις εκλογές να πείτε ότι κάνετε ασφαλτοστρώσεις; Ντροπή, ντροπή! Λοιπόν ο κ. Ζορμπάς, αυτά που κάνει λοιπόν αυτήν την στιγμή ποιο είναι; Για αυτά που δεν κατάφερε να κάνει, τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης να κατηγορήσει όλους τους προηγούμενους. Εσείς κ. Ζορμπά είστε ο υπόλογος εσείς αυτός που θα έπρεπε να έχετε δώσει λύσεις και λυπάμαι πάρα πολύ που δεν το έχετε καταφέρει όχι για σας, για την πόλη. Είναι λυπηρό και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο επίλογος γράφεται εδώ σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνέχεια παρενέβη εκ νέου ο Δήμαρχος για το θέμα των έργων απαντώντας πως: η πλατεία του Αη Γιάννη θα αναπλαστεί με ίδιους πόρους, για το κολυμβητήριο έχει εγκριθεί ήδη δάνειο 2 εκ. ευρώ από το ΤΠ&Δ, ο παιδικός σταθμός στα Πευκάκια χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", η ανακαίνιση της βίλας Ιόλα από το ΕΣΠΑ και το "Αντώνης Τρίτσης", η χρηματοδότηση για την πολιτική προστασία από το "Αντώνης Τρίτσης", το Smart City από το "Αντώνης Τρίτσης" και τα 2 εκατομμύρια για τον οδοφωτισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης παρενέβη και ο συνήθως μετρημένος στα λόγια του, αντιδήμαρχος οικονομικών Τίμος Κωστόπουλος σημειώνοντας πως το μόνο που δεν πρόκειται να γίνει είναι ο Δήμος να καταλήξει στα βράχια κι ότι πλέον οι ισολογισμοί είναι πάλι πλεονασματικοί.

Ορισμένες σκέψεις

👉 Ο κ. Μυλωνάκης επαναλαμβάνει τακτικά πως ο Δήμαρχος βρίσκεται σε πανικό. Προκύπτει όμως κάτι τέτοιο από την πραγματικότητα; Ο Δήμαρχος πάει σε εκλογές με έναν πιο ευνοϊκό εκλογικό νόμο, με την ανάπλαση της Ειρήνης να ξεκινά άμεσα και μια σειρά έργων, που αν του βγουν, θα έχουν προλάβει να ξεκινήσουν πριν τις εκλογές, τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι το κολυμβητήριο, ο οδοφωτισμός και η ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννου, όσο κι αν μια διαφαινόμενη αναμέτρηση με τον Γιάννη Σταθόπουλο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

👉Έχει ευθύνη ο κ. Ζορμπάς για τα άλυτα προβλήματα της Αγίας Παρασκευής; Ως ένας από τους πρωταγωνιστές των τελευταίων 20 ετών, έχει. Όπως έχει κι ο Σταθόπουλος αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως όταν το ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε και τα χρήματα έρεαν με τη σέσουλα στους δήμους (πχ δεκαετίες 80-90), η πόλη ούτε δημαρχείο απέκτησε, ούτε κολυμβητήριο ολοκλήρωσε, ούτε νέες ιδιόκτητες δομές προσέθεσε στα περιουσιακά στοιχεία της [πχ αμαξοστάσιο κι ενώ υπήρξαν ευκαιρίες προς τούτο όπως αποκαλύφθηκε χθες], ούτε αναγκαίο μόνιμο προσωπικό προσέλαβε. Πχ επί Δημαρχίας Γιαννακόπουλου άνοιξαν πολλές νέες δομές αλλά όλες πάνω σε μισθωμένα ακίνητα [πχ δημοτικά ιατρεία στα Πευκάκια, αίθουσα χορού στην Ανδρούτσου, ένας παιδικός σταθμός] κάποια εκ των οποίων με σεβαστά ενοίκια.

Είναι άλλο να αναζητήσεις οικόπεδο στην άκτιστη Αγία Παρασκευή για αμαξοστάσιο τη δεκαετία του 1980 και άλλο Σταθόπουλος-Ζορμπάς [κατά σειρά] να ψάχνουν και να μη βρίσκουν ή όταν βρίσκουν να μην μπορούν να καταλήξουν είτε για θέματα του ιδιοκτήτη, είτε επειδή οι περιοχές πλέον οικοδομήθηκαν και κανείς στην Ελλάδα δε θέλει τίποτε απέναντί ή δίπλα στο σπίτι του.

👀Ο όρος "εξαπατείτε", αντιλαμβάνεται ο καθένας τι σημαίνει. Αν η ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννου και το Δημοτικό Κολυμβητήριο συνιστούν εξαπάτηση, και όλα αυτά που βλέπουμε όπως πχ η έγκριση του δανείου του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων των πρώτων δύο εκατομμυρίων ευρώ για το δεύτερο είναι... ψεύτικα, τότε ο καταγγέλλων γιατί δεν έχει πάει ακόμη στη δικαιοσύνη; Και αφού ο Δήμαρχος εξαπατά τους δημότες με το κολυμβητήριο, τότε γιατί η παράταξη Μυλωνάκη έχει υπερψηφίσει το οτιδήποτε έχει έρθει προς ψήφιση για την αποπεράτωσή του; Δεν καθίσταται συμμέτοχος σε αυτό που καταγγέλλει; Και για ποιο λόγο ο Κώστας Κρητικίδης, που συνεργάζεται με την παράταξη του τελευταίου έχει μιλήσει εξαρχής για χρυσή ευκαιρία να τελειώσει επιτέλους το έργο στηρίζοντας τη διαδικασία;

👉Όταν τα λόγια έρχονται να ακυρώσουν προηγούμενες στάσεις και ψηφοφορίες, ίσως πράγματι να υπάρχει ένας πανικός. Το ερώτημα όμως είναι που;

Δείτε τη συνεδρίαση στο παρακάτω βίντεο:

Νεότερη Παλαιότερη