Ζορμπάς: Αν δεν είναι επείγον θέμα η λύση του προβλήματος του αμαξοστασίου, τότε τι άλλο θα ήταν επείγον;

Δεν υπήρξε απαρτία όπως αναμενόταν κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία παρέστησαν μόνο μέλη της συμπολίτευσης, ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας και στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς ανέφερε τα εξής:

⏩ Αυτά βέβαια είναι τα οποία συμβαίνουν και έχουν ξανασυμβεί είναι απόρροια της απλής αναλογικής.

⏩ Αν ήταν ότι κάνουμε εδώ και τρεις τέσσερις μήνες να είναι προεκλογική περίοδος, τότε η θητεία του δημάρχου θα έληγε 1/1/23, η δική μας θητεία τελειώνει 31/12 και μέχρι τότε έχουμε το δικαίωμα και την εντολή από τον κόσμο να φέρουμε θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, να προχωράμε θέματα να λύνουμε προβλήματα

⏩ Τα πρώτο μεγάλο θέμα που ήταν σήμερα προς συζήτηση ήταν της απευθείας αγοράς ακινήτων για την εκπλήρωση του σκοπού της μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Έχουμε κάνει και χρόνια τώρα μεγάλη προσπάθεια και η διοίκηση του δήμου και η προηγούμενη διοίκηση και οι εργαζόμενοι και με την πίεση των εργαζομένων που έχουν απόλυτο δίκιο, να μπορέσουμε να βρούμε μία λύση για το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Έχουμε βρει μία λύση, την ξέρετε όπου οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων μας έχουν στείλει γραπτή πρόταση καθώς θέλουν να πουλήσουν αύριο και τους πείσαμε να κάνουμε ένα προσύμφωνο αγοράς το οποίο νομικά - συμβολαιογραφικά είναι ισχυρό και επί της ουσίας σήμερα θα θέλαμε απόφαση για αυτό και έχουμε συμφωνήσει μέχρι το Μάρτιο άντε αν υπάρξει κάποιο θέμα τον Απρίλιο να προχωρήσουμε στην κυριολεξία στην στην αγορά των δύο οικοπέδων. Με τα δύο αυτά οικόπεδα των 2.800 τμ θα έχουμε ένα διπλάσιο χώρο από αυτόν που έχουμε σήμερα ενοικιασμένο και στη συνέχεια ο Δήμος θα αγοράσει άλλα 1.500 τμ για να φτάσει συνολικά τα 4.000 τμ.

⏩ Επομένως αν αυτό δεν είναι επείγον, ποιο είναι το επείγον;

⏩ Υπάρχει και το άλλο θέμα το οποίο και αυτό είναι επείγον που αν δεν περάσει μέχρι τις 7 του μηνός το οποίο αφορά έναν ΑΠΕ από το ΕΣΠΑ και ο δήμος θα αναγκαστεί να πληρώσει από την τσέπη του 170.000 ευρώ και πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΚΑΠΗ και του της Λάδωνος.

⏩ Έστω ότι ο Λέκκας αύριο το πρωί κατεβαίνει για δήμαρχος, δε θέλει να έχει στα χέρια του τη λύση του γκαράζ; Είναι δυνατόν; Τρέχοντας έπρεπε να έρθουν εδώ και να περάσουν τα θέματα ομόφωνα.

⏩ Ο νόμος τα έχει προβλέψει αυτά. Τη Δευτέρα θα ξανακάνουμε συμβούλιο και την άλλη Παρασκευή θα ξανακάνουμε συμβούλιο και ας μην έρθει κανένας και θα περάσουμε τα θέματα για να προχωρήσουμε πιο κάτω. Δεν πάμε κόντρα με καμία αντιπολίτευση αλλά όταν συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε τα θέματα του δήμου.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, κ. Λαζουράς που ανέφερε μεταξύ άλλων επιγραμματικά τα εξής:

➽ Και τα τρία και τα τρία θέματα που εισάγονται θεωρώ ότι είναι κατεπείγοντα

➽ για το θέμα του αμαξοστασίου θέλω να πω ότι το επείγον έγκειται και σε κάτι άλλο κυριότερο ότι καταρχήν μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε μία συμφωνία για τον ευρύτερο χώρο της περιοχής εκεί όλων των παρατάξεων.

➽ Οι πολίτες οι οποίοι όντως πωλούν αυτά τα οικόπεδα σε πρώτη φάση, και τα υπόλοιπα εφόσον προχωρήσουμε, θέλουν να δεσμευτεί ο δήμος με κάποιο τρόπο ότι αυτά θα τα αγοράσει γιατί έχει και άλλους υποψηφίους αγοραστές και ζήτησαν μία δέσμευση από τη μεριά του δήμου ότι θα αγοράσουμε. Εκεί έγκειται το επείγον γιατί τώρα ετέθη το θέμα, δεν είναι μπορούσαμε να το ξέρουμε προηγούμενα.

➽ Είναι γνωστό στην υπηρεσία ότι έχουν εμφανιστεί για τα ίδια οικόπεδα κι άλλοι υποψήφιοι. Ένας Αλβανός στην καταγωγή ήρθε στο δήμο και ρωτούσε τι χτίζει και πήγε στην πολεοδομία και είναι έτοιμος και δίνει ίσως και περισσότερα χρήματα από όσα έχουμε συμφωνήσει εμείς.


➽ Το δεύτερο είναι το θέμα της μίσθωσης για το Παντοπωλείο όπου η ιδιοκτήτρια του ακινήτου θέλει να το πουλήσει, έχει λήξει η μίσθωση κι έχει κάνει την καταγγελία της. Άρα τα περιμένουμε να μας κάνει δικαστήριο; Γιατί να αποφύγουμε την εξυπηρέτηση;

➽ Το τρίτο θέμα είναι της εκ νέου μεταβολής της βούλησης του διαθέτη του κ. Ασημακόπουλου, είναι μία πρόταση των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου καθώς η τροποποίηση να γίνει νηπιαγωγείο αντί για ΚΑΠΗ θέλει χρόνο.


Νεότερη Παλαιότερη