Απάντηση του Συλλόγου Κοντοπεύκου στο Δήμαρχο για τα γεγονότα στην πρόσφατη εκδήλωση

Κύριε Δήμαρχε,

Το κείμενο που δημοσιοποιήσατε με τον τίτλο “Τα γραπτά μένουν και καταρρίπτουν” περιέχει ανακρίβειες και επιτρέψτε μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

  1. Λέτε : «Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος δεν έχει την αρμοδιότητα από τον νόμο, για να το παρατείνει». Δεν είναι αλήθεια. Το άρθρο 7 της 16228/17 (ΦΕΚ 1723 Β/18-5-2017) Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφέρει : «Για τη χορήγηση της άδειας παράτασης ωραρίου ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει σχετική αίτηση στο Δήμο με μόνη την προσκόμιση του αποδεικτικού υποβολής της γνωστοποίησης, χωρίς κανένα άλλο δικαιολογητικό». Η απάντησή σας στην αίτησή μας για την οργάνωση πανηγυριού στην πλατεία έπρεπε να περιλαμβάνει και την παράταση χρήσης της μουσικής μέχρι της 1 π.μ. Γιατί ξέρατε πολύ καλά, πως το πανηγύρι δεν μπορούσε να σταματήσει στις 11 το βράδυ. Αφήσατε τον σύλλογό μας εκτεθειμένο. Σας παραδώσαμε άδεια άλλου Δήμου, που δόθηκε πρόσφατα για την διοργάνωση πανηγυριού με βάση την αναφερόμενη νομοθεσία. Αυτό έπρεπε να κάνετε και εσείς.

  2. Λέτε : «Όσον αφορά στην παρουσία μου στην εκδήλωση, είχα από νωρίς επικοινωνήσει….». Δεν είναι αλήθεια. Δεν μας ενημερώσατε. Στις 9:30 το βράδυ σας τηλεφώνησε ο Πρόεδρος για να σας ρωτήσει αν θαρθείτε εσείς ή κάποιος από την Δημοτική αρχή, γιατί έπρεπε να ξεκινήσουμε.

  3. Λέτε : «Αφού είχαν τελειώσει οι διαδικασίες, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου έστειλε μήνυμα στις 2.58 π.μ.» Δεν είναι αλήθεια. Δεν είχε αρχίσει καν η απολογία του προέδρου. Η εξέταση του προέδρου ως κατηγορούμενου έγινε στις 4 παρά 20. Φαίνεται και στην δικογραφία αντίγραφο της οποίας σας καταθέσαμε. Αν θέλατε να παραστεί ο Αντιδήμαρχος που σας αναπληρώνει ή κάποιο μέλος της Δημοτικής αρχής είχατε χρόνο. Η απουσία σας παρόλο που ο Δήμος είναι συνδιοργανωτής ήταν μια κακή σας απόφαση.

Κύριε Δήμαρχε

Ο Σύλλογός μας και τα μέλη του είναι συγκλονισμένα από την στάση σας. Η αφιλοκερδής συμμετοχή όλων μας για την οργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμού που έχουν αγαπηθεί και γίνονται για πολλά χρόνια, όπως το «Πανηγύρι στις κάτω γειτονιές» θα έπρεπε να αγκαλιαστεί από εσάς και να υποστηριχθεί. Δεν είμαστε αντίπαλοι, αντίπαλός μας όπως και δικός σας, είναι η έλλειψη χώρων πολιτισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Νεότερη Παλαιότερη