Τι συμβαίνει τελικά με τις ζωντανές μεταδόσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;

pixabay / geralt
Οι ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων δε συγκεντρώνουν γενικώς ιδιαίτερο αριθμό θεατών ανεξαρτήτως δήμων, ωστόσο είναι χρήσιμες για όσους ενδιαφέρονται και για λόγους δημοκρατίας επιτρέποντας σε ενεργούς πολίτες, μέσα ενημέρωσης και φορείς να έχουν άμεση πρόσβαση βγάζοντας αρκετές φορές ειδήσεις που αλλιώς δε θα τις μαθαίναμε ποτέ.

Στην περίπτωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής τα τελευταία χρόνια οι μεταδόσεις γίνονται μόνο μέσα από την ιστοσελίδα του αναδόχου ενώ συνήθως υπήρχε παράλληλη ζωντανή μετάδοση μέσω Youtube. Η μετάδοση μέσω Youtube έχει το πλεονέκτημα πως το βίντεο είναι διαθέσιμο στους χρήστες ανά πάσα στιγμή, κάτι που δεν ισχύει με την ιστοσελίδα του αναδόχου που καλύπτει τις μεταδόσεις.

Για κάποιο διάστημα είχε επανέλθει η μετάδοση μέσω Youtube, ωστόσο σταμάτησε πάλι κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πληρώνει για να καλύπτονται οι συνεδριάσεις και το σωστό είναι, εκτός της σελίδας του αναδόχου, να προβάλλονται απευθείας και στο Youtube μέσω του καναλιού του Δήμου, και όχι του αναδόχου, ώστε παράλληλα να υπάρχει αρχείο με σωστή σειρά στο οποίο να μπορεί ο καθένας να ανατρέξει. Το αρχείο αυτό μπορεί - και πρέπει - καθώς το επιτρέπει η συγκεκριμένη πλατφόρμα, να είναι προσβάσιμο και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Για ποιο λόγο δε γίνεται [και δεν το ζητούν;] κάτι που είναι εφικτό με λίγα "κλικ", θα πρέπει να το απαντήσουν οι αρμόδιοι.

Νεότερη Παλαιότερη