Ονοματοδοσίες: Άστα τα ονόματα, μη λες ονόματα!

Νέα επεισόδια στο σίριαλ των ονοματοδοσιών πολιτιστικών και αθλητικών δομών του Δήμου Αγίας Παρασκευής έρχεται να φέρει η απόφαση της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ύστερα από την προσφυγή του κ. Μυλωνάκη κατά της σχετικής απόφασης που είχε λάβει το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη προσφυγή του δημοτικού συμβούλου στα μέσα Δεκεμβρίου είχε απορριφθεί σιωπηρά αλλά προσέφυγε εκ νέου τρεις μήνες αργότερα στην επιτροπή του άρθρου 152. 

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο σύμφωνα με την απάντηση του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, εκτός του ότι φαίνεται πως δεν τηρήθηκαν ορισμένες προϋποθέσεις, το Νομικό Πρόσωπο θα προσφύγει με τη σειρά του στα αρμόδια όργανα κατά της απόφασης της επιτροπής του άρθρου 152. Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι.

Θα επαναλάβουμε αυτό που είχαμε πει σε άρθρο μας στα τέλη Δεκεμβρίου, ότι δηλαδή αυτού του είδους οι κινήσεις δεν ενδιαφέρουν την πλειοψηφία. Ο κόσμος θα εξακολουθεί να πηγαίνει πχ για μπάλα στο Σπυρούδη ή στο κλειστό της Νότου κ.ο.κ. Όπως είχαμε αποκαλύψει και τότε, η όλη ιστορία με τις ονοματοδοσίες ξεκίνησε με πρωτοβουλία δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το κλειστό του Κοντοπεύκου και η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ το θεώρησε καλή ευκαιρία, πιθανώς και λόγω των εκλογών που διαφαίνονταν στον ορίζοντα, να βαπτίσουμε τα πάντα. 

Ως δημότης, το να ονοματίσουμε και την παραμικρή αίθουσα μου φαντάζει εκτός από περίεργο και ματαιότητα. Επίσης δεν έχουμε υπό την ιδιοκτησία μας ούτε το Ολντ Τράφορντ, ούτε το Παλαί ντε Σπορ, αλλά εν πάση περιπτώσει, σε ό,τι έχουμε, η ονοματοδοσία έγινε. Ενημερώθηκαν τα τιμώμενα πρόσωπα ή οι συγγενείς όσων δε βρίσκονται στη ζωή. Αισθάνθηκαν μια ηθική ικανοποίηση και αναγνώριση. Τώρα τι θα τους πούμε; Σας τιμήσαμε και σας ξε-τιμάμε; Δεν είναι μικροπρεπές;

Επιπλέον ο κ. Μυλωνάκης στο συγκεκριμένο θέμα πετυχαίνει να δημιουργήσει δυσαρεστημένους χωρίς να έχει διοικήσει. Γενικά ο δημοτικός σύμβουλος με την προσέγγισή του σε ορισμένα θέματα δημιουργεί μια περίπλοκη εικόνα:

👉Πχ ο ΠΑΟΔΑΠ είχε καλέσει τις παρατάξεις μέσω των εκπροσώπων τους για το θέμα της ονοματοδοσίας αλλά ανταποκρίθηκε μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση. Ο κ. Μυλωνάκης ζητούσε "επιτροπή προσώπων εγνωσμένου κύρους" στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα μέσα Δεκεμβρίου αναφέροντας πρόσωπα μεγάλης ηλικίας και από το μακρινό πολιτικό παρελθόν της πόλης. Αυτό περισσότερο παραπέμπει σε επιστροφή παρά σε αλλαγή. 

👉Αναπτύσσει μια πολεμική κατά των έργων της ανάπλασης της οδού Ειρήνης, ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξής του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ψήφισε θετικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να ξεκινήσουν οι εργασίες αντί να απέχει ή να καταψηφίσει.

👉Για το κολυμβητήριο κατηγόρησε το Δήμαρχο σε δημοτικό συμβούλιο ότι εξαπατά τους δημότες ενώ έχει ψηφίσει θετικά οτιδήποτε αφορά αυτό το έργο λέγοντας πως δε θέλει να υπάρχουν τρύπες στο κέντρο της πόλης, αντί να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα της πόλης από την εξαπάτηση που καταγγέλλει.

Κάποια πράγματα απλά δε βγάζουν νόημα.

Αν θέλει κανείς πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα, αντί να επιμένει να ασχολείται με ονόματα που κανείς δε θυμάται, είναι προτιμότερο να συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα που αφορούν στο υπό ανέγερση Δημαρχείο και τη μη συμπερίληψη του εκβραχισμού στα τεύχη δημοπράτησης προβαίνοντας στις δέουσες ενέργειες στις αρμόδιες αρχές για να δούμε πως φτάσαμε ως εδώ διότι ενδεχομένως υπάρχουν ευθύνες και όχι μόνο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες. Θέλει;

Άστα λοιπόν τα ονόματα, μη λες ονόματα!

Νεότερη Παλαιότερη