Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Βασίλης Γιαννακόπουλος μετά την πετυχημένη παραγωγική θητεία του στον τομέα των Μεταφορών   

Είναι στιγμές που τα συναισθήματα γίνονται έντονα και διαδέχονται σε κλάσματα δευτερολέπτου το ένα το άλλο. Ιδιαίτερα όταν ολοκληρώνεται ένας παραγωγικός κύκλος και ανοίγει ένας άλλος, ο οποίος εξ ορισμού συμπυκνώνει το αλφαβητάρι του ευ ζην.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, να αναλάβω την ευθύνη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής. Πρόταση την οποία αποδέχθηκα παρά το «καλειδοσκόπιο» των συναισθημάτων που ξεδιπλώθηκαν στην 4χρονη θητεία ως Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών.

Μια πετυχημένη διαδρομή καθώς μαζί με όλα τα στελέχη των Διευθύνσεων Μεταφορών συμβάλλαμε καθοριστικά να συντελεστεί η μεγαλύτερη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τις άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας. Τους ευχαριστώ όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά καθώς πετύχαμε με ρηξικέλευθες προτάσεις να απαλλάξουμε πολίτες και επαγγελματίες από το «βραχνά» του γκισέ και της πολύμηνης αναμονής.

Το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης και η ηλεκτρονική αντικατάσταση και ανανέωση του, καθώς και η αυτοδίκαιη άρση της παρακράτησης κυριότητας οχήματος και η ηλεκτρονική μεταβίβασή του, συγκαταλέγονται μεταξύ των προτάσεων που ενσωματώθηκαν στο θεσμικό οπλοστάσιο της χώρας.

Επιπλέον, θέσαμε σε πλήρη λειτουργία το Τμήμα εξυπηρέτησης ψηφιακών αιτημάτων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο διασυνδέθηκε με όλα τα ΚΕΠ που λειτουργούν και στους 66 Δήμους της Αττικής, μειώνοντας δραστικά τους χρόνους εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ωστόσο, μένουν και άλλα να γίνουν για την αποτελεσματικότερη των συμπολιτών μας, αλλά και για την εξάλειψη φαινομένων διαφθοράς, τα οποία πρωτοστατήσαμε να αποκαλυφθούν. Στα χέρια της κεντρικής κυβέρνησης βρίσκεται ολοκληρωμένο πλέγμα νομοθετικών ρυθμίσεων που έχουμε επεξεργαστεί ώστε να ορθωθούν θεσμικά τείχη κάθαρσης.         

Τώρα η προσπάθεια στρέφεται σε ένα γνώριμο πεδίο – πρόκληση, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό που σε όλες τις εκφάνσεις του αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης και της ευημερίας και γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και μέλλον. Είναι η φλόγα που δεν τρέμει και ποτέ δεν σβήνει.

Συνεχίζουμε με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς…

Βασίλης Γιαννακόπουλος

----------------------------


Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στο Καρδαρίτσι της Αρκαδίας και στα μέσα της δεκαετίας του ’60 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αγία Παρασκευή. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Ιπταμένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Σχολής Κινηματογραφίας με την πρώτη του ταινία να αποσπά το 1984 το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Δράμας Μικρών Ταινιών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος στα Σωματεία Κλωστοϋφαντουργίας και Συνοδών Φροντιστών της Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ο.Α.), ενώ εκλέχτηκε μέλος της Διοίκησης της Ο.Α. μέσα από καθολική ψηφοφορία 10.000 υπαλλήλων.

Ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού (1998–2000) υπήρξε ο ιδρυτής του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής και πρώτος Πρόεδρός του. Διετέλεσε Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής (2000-2002), διαδεχόμενος τον αείμνηστο Σταύρο Κώτση. Το 2006 εκλέχτηκε εκ νέου Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ενώ το 2019 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και συνεργάστηκε με την πλειοψηφούσα παράταξη του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής συμφωνίας με στόχο πολίτες και επαγγελματίες να εξυπηρετούνται με διαφάνεια και ισονομία, αποτελεσματικά και αδιαμεσολάβητα.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α) και της Ένωσης Δημάρχων Αττικής. Κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας της Αυτοδιοίκησης Π.Ε.Τ.Α., ενώ συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), η οποία επεξεργάζεται και γνωμοδοτεί επί των νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Νεότερη Παλαιότερη