Προβολή ταινίας "Η μαμά κλείνει τα 100" σήμερα από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

Την τελευταία χειμερινή προβολή ταινίας για φέτος, θα παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 και ώρα 8.30μ.μ. η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής στο Πέτρινο κτίριο (αίθουσα Δημ.Χατζής) του Πολιτιστικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης», οδός Σπάρτης 1.

Πρόκειται για την ταινία "Η μαμά κλείνει τα 100" του πρωτοπόρου της Nouvelle Vague Carlos Saura, που απέσπασε το ειδικό βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν ενώ ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας το 1979.

H ταινία είναι παραχώρηση του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος "Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος".

Λίγα λόγια για την ταινία:

Όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για να γιορτάσει τα εκατό χρόνια της γηραιάς μητέρας, μιας γυναίκας φλύαρης και υπέρβαρης, με νεανική όψη, που περνάει σχεδόν όλη τη μέρα της στο κρεβάτι. Απ’ τη συγκέντρωση δεν λείπουν η πρώην γκουβερνάντα της οικογένειας με τον άντρα της. Παλιές και νέες προστριβές βγαίνουν στην επιφάνεια ενώ γίνονται οι προετοιμασίες για τη γιορτή…

Σκηνοθεσία: Κάρλος Σάουρα
Σενάριο: Κάρλος Σάουρα
Παίζουν: Φερνάντο Φερνάν Γκόμεζ, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Νόρμαν Μπρίσκι, Αμπάρο Μούνοζ, Ραφαέλα Απαρίτσιο, Χοσέ Βίβο, Τσάρο Σοριάνο, Άντζελες Τόρες, Ελίσα Νάντι, Ρίτα Μέιντεν, Μονίκ Σιρόν


Νεότερη Παλαιότερη