Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ Σπ. Παπασπύρος: Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο την επίλυση προβλημάτων στον Οργανισμό

Από τον Νοέμβριο του 2019, με την ανάληψη της νέας διοικήσεως του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), έγινε καταγραφή των προβλημάτων των εγκαταστάσεων του Οργανισμού, με έμφαση στην ασφάλεια και στην λειτουργικότητά τους. Τα προβλήματα ιεραρχήθηκαν, ανάλογα με την σοβαρότητά τους και προγραμματίσθηκε η αποκατάστασή τους σε βάθος τετραετίας.

Την χρονική περίοδο 2020-2022:

 


-Επισκευάσθηκε και ανακαινίσθηκε  το Δημοτικό μας Ωδείο και στεγανοποιήθηκε η οροφή του. Δημιουργήθηκαν 3 νέες αίθουσες μουσικών μαθημάτων.


-Επισκευάσθηκαν και ανακαινίσθηκαν οι αίθουσες γυμναστικής και χορών στο Αθλητικό Κέντρο «Θανάσης Δημακόπουλος» (πρώην Νότου). Δημιουργήθηκε νέα αίθουσα ενόργανης γυμναστικής.


-Στεγανοποιήθηκε η ενιαία οροφή των αιθουσών γυμναστικής-χορών και των Γραφείων Διοικήσεως.


-Επισκευάσθηκε η οροφή της Αιθούσης Πολιτισμού «Δημήτρης Χατζής» (πρώην κτήριο «Πέτρινο») και τα δάπεδα των αιθουσών των παιδικών τμημάτων  και της Γραμματείας των Εργαστηρίων Τέχνης, στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο «Σπυρούδη»).

-Πραγματοποιήθηκε γενική επισκευή του Υποσταθμού της ΔΕΗ, εντός του  Αθλητικού Κέντρου «Θανάσης Δημακόπουλος» (πρώην Νότου).


-Έγινε ολική επισκευή των κλιματιστικών μονάδων του Κλειστού Γηπέδου «Γεωργία (Ζέτα) Λαούδη» (πρώην Κοντοπεύκου). Αντικαταστάθηκε ο παλαιός φωτισμός με νέο, τύπου LED, επισκευάσθηκαν τα λουτρά-αποδυτήρια.

-Αντικαταστάθηκαν όλα τα παλαιά κλιματιστικά σε όλες τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού.


-Αναπλάσθηκαν τα γήπεδα αντισφαιρίσεως στο Αθλητικό Κέντρο «Θανάσης Δημακόπουλος» (πρώην Νότου).

-Εκπονήθηκε μελέτη και κατατέθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για την ανακαίνιση των Γραφείων-αποδυτηρίων-τουαλετών-λουτρών και των εξωτερικών χώρων, του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Αθλητικό Κέντρο «Θανάσης Δημακόπουλος» (πρώην Νότου).

-Εκπονήθηκε μελέτη για την ολική ενεργειακή αναβάθμιση όλων των επιμέρους εγκαταστάσεων του  Αθλητικού Κέντρου «Θανάσης Δημακόπουλος» (πρώην Νότου).

Όλα τα ανωτέρω πραγματοποιήθηκαν με την στήριξη του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και την ομόθυμη συμπαράσταση ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι για τις επισκευές-συντηρήσεις-αναπλάσεις-ανακαινίσεις της τριετίας 2020-2022, τα χρήματα που δαπανήθηκαν ήταν αυξημένα κατά 2.500% σε σχέση με την πενταετία 2019-2023. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί.

Κατά την πρόσφατη διαδικασία ανανεώσεως των αδειών λειτουργίας των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, προχωρήσαμε στον έλεγχο όλου του ηλεκτρικού δικτύου του  Αθλητικού Κέντρου «Θανάσης Δημακόπουλος» (πρώην Νότου), λόγω της παλαιότητος των εγκαταστάσεων (άνω των 40 ετών), και την καταγραφή των προβλημάτων με ιεράρχηση αναλόγως της σοβαρότητός τους.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε τόσο η γήρανση του υλικού, το οποίο χαρακτηρίσθηκε παρωχημένο, όσο και η αστοχία παλαιότερων επεκτάσεων του δικτύου αλλά και των προσπαθειών επισκευής ή επιδιορθώσεων, που καθιστούν όλο το ηλεκτρικό δίκτυο ιδιαίτερα προβληματικό. Κατόπιν αυτού και για να μην προκύψουν θέματα ασφαλείας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με ταχείες ενέργειες στην αποκατάσταση των βλαβών και την επιδιόρθωση του δικτύου. Λόγω του γεγονότος ότι οι εργασίες αυτές είναι υψηλού κόστους αλλά και  θα δημιουργήσουν προβλήματα στην διοικητική λειτουργία του Οργανισμού, θα πραγματοποιηθούν τμηματικά, από τις σοβαρότερες στις λιγότερο σοβαρές.

Παρά το γεγονός ότι το κόστος των εργασιών θα δημιουργήσει, πιθανόν, πρόβλημα στις υπόλοιπες δράσεις του Οργανισμού, η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει έμφαση στην αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών, αφού προέχει η ασφάλεια του προσωπικού και των πολιτών.

Με όλα τα ανωτέρω, δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί ή θα λυθούν σύντομα τα προβλήματα των εγκαταστάσεων ή άλλα, του Οργανισμού. Κάθε άλλο. Πιστεύουμε όμως, ως Δημοτική Αρχή, ότι η αρχή της επιλύσεως έχει γίνει και μάλιστα ικανοποιητικά. Προχωρούμε όμως με σχέδιο, προγραμματισμό και τον ίδιο ζήλο που είχαμε στην αρχή της θητείας μας.    


Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

Νεότερη Παλαιότερη