Ανδρέας Γκιζιώτης: Ζητάμε μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας και χρήσης στο Δήμο μας


Στην προ ημερήσιας συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7 Μάρτη κατατέθηκε πρόταση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση, της συνολικής κατάστασης σε θέματα ασφάλειας των Δημοτικών εγκαταστάσεων, των χώρων εκπαίδευσης, των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν:

- Ο έλεγχος αντισεισμικής επάρκειας. Είναι γνωστό πως πολύ λιγότερο από τα μισά Δημόσια κτήρια έχουν ελεχθεί μετά τον τελευταίο μεγάλο σεισμό στην Αθήνα, παρά τις αποφάσεις των κυβερνώντων.

- Οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της Καθαριότητας, στον απόλυτα ακατάλληλο χώρο του αμαξοστασίου.

- Η απαράδεκτη κατάσταση όλων των Διοικήσεων, να μην δίνονται ποτέ τα μέσα ατομικής προστασίας, παρά μόνο ετεροχρονισμένα και σε χρήμα...

- Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας σε κρίσιμους από πλευράς ασφάλειας θέσεις, όπου απαιτείται εμπειρία (π.χ. εργάτες πίσω από τα απορριμματοφόρα, εργαζόμενοι στο πράσινο κλπ).

- Ακατάλληλες - πρόχειρες αίθουσες και υποδομές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Απαιτούμε την χρηματοδότηση από το κράτος για σύγχρονες ασφαλείς υποδομές, μόνιμο, επαρκές, εκπαιδευμένο προσωπικό.

Στη συνεδρίαση - συζήτηση να καλεστούν τα Σωματεία των Εργαζομένων, η Ένωση Γονέων, ο Σύλλογος Γονέων των Παιδικών σταθμών, οι Σύλλογοι εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο τεχνικός ασφαλείας και ο ιατρός υπηρεσίας του Δήμου.



Νεότερη Παλαιότερη