Εκεί που δεν έχουμε πεζοδρόμια, φωνάζουμε, κι εκεί που έχουμε τους... αλλάζουμε τα φώτα!

Το επίπεδο ενός κράτους φαίνεται κι από την Παιδεία των πολιτών του όπως αυτή εκφράζεται μέσα και από τις καθημερινές συμπεριφορές. Η ανάπλαση των πεζοδρομίων της Αιγαίου Πελάγους είναι ένα σχετικά πρόσφατο έργο. Εκτός από αισθητική αναβάθμιση, πλέον προσφέρει και μεγαλύτερη ασφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς από τις κάθετες οδούς λόγω καλύτερης ορατότητας. 

Ωστόσο φαίνεται ότι σε κάποιους λέξεις και έννοιες όπως σεβασμός στο συνάνθρωπο, σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, συμβολή στο να διατηρούμε τα έργα σε καλή κατάσταση είναι άγνωστες λέξεις.

Η φωτογραφία είναι από την έξοδο της οδούς Εαρος στην Αιγαίου Πελάγους. Το όχημα του ΔΕΔΔΗΕ έκρινε ότι πρέπει να συνδράμει κι αυτό στο να αλλάξουμε τα φώτα στα πεζοδρόμια καθώς η εικόνα μαρτυρά πως πριν από αυτόν έχουν προηγηθεί κι άλλοι.

Ίσως πει κανείς ότι υπάρχει έλλειψη αστυνόμευσης. Όμως αλίμονο σε μια κοινωνία που χρειάζεται έναν μπαμπούλα διαρκώς πάνω από το κεφάλι της. Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του κι ας είναι σε βάρος του συνόλου.

Ευελπιστούμε η δημοσίευση να τύχει της προσοχής των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής και μαζί με την αποκατάσταση να μπει ένα κάγκελο ακόμη. Αφού κάποιοι [κάνουν ότι] δεν καταλαβαίνουν.

Νεότερη Παλαιότερη